tirsdag den 7. juni 2016

Mexico glem nu Trump - kom i omdrejninger

Mexico glem nu Trump - kom selv i omdrejninger

Endnu en uge er gået og endnu flere angreb på Trump i Mexico.


Endnu en fredag og endnu en elendig arbejdsløshedsrapport i USA, eller Mexicos vigtigste handelspartner. Blot nogle få tal tydeliggør det:  
  


Den seneste arbejdsløshedsrapport lyder som følger og den burde bekymre mexicanere langt, langt mere end Trump:
U.S. økonomien skabte de færreste nye jobs i mere end fem år i maj måned, ramt af en strejke hos Verizon arbejderne og et fald i produktionen der giver arbejdspladser, pegende på et arbejdsmarked med store svagheder der vil gøre det vanskeligt for Federal Reserve at hæve renterne..
Nyhederne om en nedtur "en el Norte" burde virkelig bekymre Mexico:
Den månedlige arbejdsløshedsrapport har “været en flammende advarsel i et lang stykke tid,” sagde Sung Won Sohn, økonom ved California State University Channel Islands.
Lad mig dele en personlig erfaring. Jeg boede i Mexico under den frygtelige recession 1981-82. Recessionen havde en ødelæggende virkning på de lokale industrier, og det var altså 15 år før NAFTA bandt de to landes økonomier sammen. Jeg blev hele tiden mindet om det mexicanske udtryk: “Når U.S. nyser bliver Mexico forkølet.”


Som jeg diskuterede med en rigtig god mexicansk ven så er Trump blevet afledningsmanøvren for de ‘sludrende mexicanske klasser.’


Han er så let et angrebsmål især med tanke på den stadig mere desillusionerede politiske klasse i Mexico. At angribe Trump er snart sagt det eneste venstrefløjen, centrum og højre kan blive enige om i Mexico nu om stunder!


Jovist er nogle af hr. Trumps bemærkninger lidt upassende. Imidlertid er det U.S. økonomien der faktisk burde bekymre vore venner i Mexica. De vil komme til at elske “El presidente Trump” hvis han får vendt økonomien til det langt bedre!


P.S. You can listen to my show (Canto Talk) and follow me on Twitter.

http://www.americanthinker.com/blog/2016/06/forget_trump__mexico_should_worry_about_our_last_jobs_report.html#ixzz4AgmZCbpF

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails