tirsdag den 2. oktober 2012

Sexet sport

Sexet Sport

Noel S. Williams

Feminister er ved at få deres undertøj i uorden, fordi sportsgrene med kvinder får mere opmærksom ved at lade udøverne være iført sexet tøj. Problemet viser det sig er at de fleste fans er mænd.

Tænk på den ekstremt populære Lingerie Football League (LFL) Tilskuertallet stiger, og ligaen udvides, trods vilde protestråb fra kvindegrupper der hæver det er sexsistisk. Det er det muligvis, men hvem gider bekymre sig om det? Mændende er de tilfredse “ofre,” der med stor glæde smider kontanter ved billetlugen og damerne griner hele vejen til banken.

Feministskribenten Courtney M forhånede LFL som et eksempel på “objektivering når det er mest nederdrægtigt.” Og?? Vi har her at gøre med sexet fodbold, ikke ligeløn eller diskrimination på arbejdspladsen. De fleste sports fan er mænd der intet har i mod at smide om sig med nogle af deres hårdt tjente penge selvom det opmuntrer disse sparsomt klædte græsplæneskønheder til a udnytte vore ‘nederste’ glæder.

Besynderligt nok var der en afslørende (undskyld udtrykket) mangel på feministisk utilfredshed da LFL spillerne fornyligt donerede deres brystholdere, trusser og netstrømper for at protestere på vegne af dyrerettighederne, og det endda på de regnvåde gader i Seattle. Jeg formoder det er fordi det blev orkestreret ud fra ikke at ‘opildne’ en hoben liderlige mænd.   


 


Helt sikkert da fortjener sexisme vor inderligste foragt, men nogle af anklagerne om sexisme i sport er næsten det samme som at vifte med er indbildt straffeflag. Måske er de et forsøg på at få lighed i muligheder til at glide over til lighed i udkomme - førstnævnte kan være en rekvisit, mens sidstnævnte underminerer konkurrencen og fortjener sin plads i historiens affaldsbunke.  

Atletiske muligheder er blomstret op for kvinder takket i det store og hele vedtagelsen af Title IX, i 1972 (en lov der siger: Ingen person i USA skal på baggrund af køn, kunne udelukkes fra at deltage i, eller nægtes goderne ved, eller bliver underlagt diskrimination under noget uddannelsesprogram eller i ikke at modtage finansiel assistance fra Forbundsregeringen ....-synopsis kommentar)  

Ikke desto mindre er uligheden i udkommer (dvs. publikumsantal, sponsorer) proportionelt større end uligheden i mulighed. Dette er ikke subjektivt. Overvej disse gennemsnits tilskuerantal fra min favorit sport, soccer:

World Cup, den sidste for mænd: Cirka 49000 (ved 64 kampe)
World Cup, den sidste for kvinde: Cirka 26000 (kun 26 kampe)
Major League Soccer, 2011:  17,872
Women's Professional Soccer (WPS), 2011:  3,518
Lignende uligheder hersker i andre sportsgrene, som basketball. Gennemsnits tilskuerantaller under 2010-2011 sæsonen i WNBA var cirka 7800; NBA kampene havde et gennemsnit på 17300 tilskuere.

Mere sexet soccer udstyr til kvinder vil reducere disse uligheder, men ve den som foreslår noget sådant.

Misfortolk det endelig ikke: Hvor der er bevis på sexisme, der skal straffen være barsk. Men som Sepp Blatter, præsident for FIFA kan bevidne, da kan anklager om sexisme være i følgeskab med følelsesmæssig bagage. Sommetider fremprovokerer de en sådan moralsk forargelse, at det bliver helt umuligt at skelne mellem sexisme og så “overdreven sexisme.”

Blatter måtte udholde meget vrede fra sportudøvernes ligestillingsforkæmpere da han foreslog noget “sexisme” i kvindefodbold for at øge dens popularitet - en ganske fornuftig overvejelse når man tager de oplagte uligheder i indtjeningerne i betragtning. Han sagde, “Lad kvinder spille i mere feminint tøj som de gør i volleyball. De kunne for eksempel have lidt mindre shorts på.” Han blev derpå i den grad skældt ud for at ytre det som med god fornuft kunne opfattes som en kompliment: “Kvindelige udøvere er kønne, ja undskyld jeg siger det...”'
 
Sepp Blatter en gammel gris eller blot realistisk?

Blatter er helt sikkert et gammelt vrøvlehoved, og ikke helt i overensstemmelse med verden der i hans FIFA elfenbenstårn. Men sexist? Der forekommer ikke et mønster i væremåden. Jeg tør vædde på, at selv ikke Gloria Allred kunne fange ham. Faktisk er hans store fejl at sige det som mange kvindelige professionelle atleter allerede har fattet: Sexede atletiske kroppe giver tilskuere og sponsorer. Det er derfor de fleste kvindelige tennisspillere er iført korte nederdele.

Faktisk var Blatter ret så pragmatisk. Ikke kun er spandextøjet som bæres af kvindelige volleyball spillere ‘fascinerende’ men mange spillere siges det også er yderst praktisk: Komfort, mobilitet og fleksibilitet. Han var også konservativ: For trods alt virkeligt at få flere tilskuere til kvindefoldbold, da kunne han have bedt om en Soccer Lingerie League.

Faktisk er mange kvindelige atleter ret så stolte over deres udseende. Og hvorfor ikke? De har arbejdet knaldhård for at opnå den ultimative fysiske form, og ulig de moderne feminister i al deres vælde, er det ikke befængt med feministisk ortodoksi.

Sexisme skal ikke tolereres. Men vi burde  ikke sådan helt automatisk underlægge os Gloria Steinem generationen af feminister og deres udlægninger af fænomenet; moderne feminister er i stand til at se igennem det, og indgyder os vor respekt og beundring. Skolepiger skal selvfølgelig være iført passende atletiktøj, men almindelig sund fornuft lader formode at voksne kan skelne mellem ulækker sexisme og den mere elskværdige “sexyisme.”

De fleste sportsfans er mænd. Og de fleste ville være enige med Blatter’s observation om at “kvindelige udøvere er kønne.” Hvis det hjælper med til at give kvindefodbold et skub fremad, som det gør med andre kvindesportsgrene, som tennis, hvad fejler den nye generation af feministiske atleter så, de som fremviser deres fortrin?

Giv i det mindst lov til fleksibilitet indenfor reglerne der fastlægges af hvert hold så de kan bestemme deres egen stil i tøj.

Åh ja, feminismen ....det er en “isme” vi kan tolerere i sport, især hvis den kan opmuntre kvinder til at være alt det de kan være; især hvis det giver kvinder flere valg; især hvis det hylder deres atletiske evner og skønhed; især hvis det er med til at fremme “sexyismen.”


Read more: http://www.americanthinker.com/2012/02/sexy_sports.html#ixzz1mkW3D2gL

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det sjove er at en af mine tidligere kollegaer - kvinde - altid var at finde på sidelinjen når det lokale fodboldhold spillede og trænede.

Som hun selv udtrykte det - for at se på alle de lækre mandeben :)

Olsen sagde ...

Hvorfor mon beachvolley kom på OL-programmet? Fordi der er ufatteligt mange udøvere? Eller fordi man derfor kunne udstille kvinder i meget små dragter? Noget for husarerne. Hvorfor var mandlige boksere nærmest iført heldragt? Dybt uretfærdigt for kvindekønnet. Hvorfor forbyder man ikke det mærkelige stønneri, grynten i kvindetennis? Hvorfor sparer kvindelige atletikeudøvere på størrelsen af deres dragter? Bedre præstationer eller mere fokus på de betalende tilskuere? Man kunne blive ved.

Related Posts with Thumbnails