fredag den 5. oktober 2012

Obamas hemmelige aftale med Iran og valget


Oktober overraskelse? Obamas hemmelige aftale med Iran og præsidentvalget.

REZA KAHLILI  

Iran vil kunne give meddelelse om et midlertidig stop i urnaberigelsesprocessen før næste måneds valg i USA for at redde Barack Obama, så han kan fortsætte som præsident, sagde en kilde knyttet til højtstående iranske embedsmænd i går.

Kilden der af sikkerhedshensyn forbliver anonym sagde at en delegation på tre personer fra Obama administrationen under ledelse af en kvinde der er beskæftiget med hemmelige forhandlinger mødtes med en repræsentant for Irans Øverste Leder Ayatollah Khamenei.

Delegationen opfordrede den iranske leder til at give meddelelse om at man standser berigelsesprocessen, omend blot midlertidigt, før valget den 6. november i USA, og samtidig lover man at ophæve nogle sanktioner.

Kilden sagde at delegationen advarede om at en Mitt Romney som præsident ville ændre U.S. forholdet til Iran på atomprogramområdet. 

U.S. repræsentanterne mindede iranerne om at Pærsident Obama har været en hindring for Israel og forhindret den jødiske stat i at angribe Iran på grund af landets ulovlige atompolitik.

Gårsdagens møde, der fandt sted i Doha, Qatar, var koordineret af kongen af Qatars stab, hvis medlemmer overværede det på opfordring af Obama administrationen.

Ali Akbar Velayati, den tidligere udenrigsminister i Iran og nuværende toprådgiver for den øverste leder om internationale forhold, rejste hemmeligt til Qatar til mødet. Velayti er eftersøgt af Argentina for bomben mod det jødiske samfund i Buenos Aires i 1994 der dræbte 85. (læs denne på synopsis).
Buenos Aires 1994 efter bomben mod synagogen

Den kvindelige Obama udsending, der er mødtes med Velayati førhen, opfordrede ham til at give meddelelse om en standsning af berigelsesprocessen af uran, om det blot er i en uge eller to, før U.S. valget ifølge kilden. U.S. repræsentanterne lovede at Obama administrationen hurtigt ville ophæve nogle af sanktionerne mod Irans centrabank og olieindustri, med yderligere lempelser efter valget, sagde kilden.

Gårsdagens hemmelige møde fandt sted samtidig med at hundreder af købmænd marcherede i Teheran mod Parlamentet for at protestere over at Irans valuta er kollapset og over for det Islamiske regimes finansielle støtte til den belejrede syriske regering under Bashar al-Assad.

Uropolitiet slog voldsomt ned på sortmarkeds valutahandlere mens købmænd i bazaaren lukkede deres butikker under protesten. Med en inflation der eksploderer kan Irans købmænd ikke sælge deres varer af frygt for at det ikke vil være muligt for dem at få hylderne fyldt op.

Gårsdagens forhandling var en udvidelse af hemmelige forhandlinger der begyndte tidligt i januar ifølge iranske embedsmænd og en rapport fra Fars News Agency, krævede Obama samarbejde med det islamiske regime gennem tre forskellige kanaler.

De kanaler var et brev til den øverste leder, et budskab til Irans FN delegation og et dirkete budskab gennem Schweitz ambassadør Livia Leu Agosti i Teheran i et møde med embedsmænd fra Irans udenrigsministerium, der havde et budskab fra Obama.

Obamas budskab lød: “Jeg ønskede ikke at indføre sanktioner mod Jeres centralbank, men jeg havde ingen andre muligheder end at godkende det, da flertallet i Kongressen har godkendt beslutningen.”

En enstemmig U.S. Senats afstemning har godkendt skrappe sanktioner mod Irans centralbank og olieindustri, men med en vetotrussel fra præsidenten blev den datoen for effektivieseringen af sanktionerne udskudt til 1. juli.

U.S. udenrigsminister Hillary Clinton sagde i går i Kazakhstan at sanktionerne kan lempes med det samme om regimet påfylder sine nukleare forpligtelser. Hun gav lederne skylden for den finansielle krise og at protesterne er i gang, og sagde at U.S. politikken udelukkende søger at overbevise regimet om at der skal forhandles seriøst over uranberigelsesprogrammet.

De islamiske ledere står overfor stadig større udfordringer fra Irans folk, hvor et flertal er imod regimet og endnu engang samler energi for at konfrontere det med et håb om at opnå en ændring af regimet med frihed og demokrati.

Fox News har meddelt at de iranske myndigheder har sendt uropoliti til nøglepositioner i Teheran i de sidste 24 timer, på grund af tumult over den at nationens valuta kollapser. Mange butiksejere holdt lukket dagen i forvejen, og skraldespande blev brændt af da borgerne og sikkerhedsstyrkerne stødte sammen. Mere end et dusin blev tilbageholdt.

I 2009 da iranerne i millionvis krævede forandring og opfordrede Obama til at støtte dem, indledte administrationen i stedet forhandlinger med regimet ,idet man håbede at nå til en løsning på Irans atomprogram.

Skønt de islamiske ledere lovede at samarbejde med præsidenten når først masserne var helt undertrykt, meddelte de iranske ledere at ikke blot var tilbuddet ikke længere acceptabelt, men de havde yderligere udvidet deres atomprogram ved at man var nået til et vigtigt punkt med at berige uran til et niveau på 20%. 
Fordow området

Den 30. august viste en IAEA rapport at Iran havde øget antallet af centrifuger ved landets Fordow facilitet langt inde i et bjerg til mere end 2000 centrifuger, og at arbejdet fortsætter for fuld kraft på 20% berigelsesprocessen. Samtidig beriger mere end 10000 centrifuger ved Natanz facilitetet på et 3,5% niveau, med tilstrækkeligt lavberiget uran til seks atombomber om Iran beslutter sig for at berige yderligere.

Denne video er oversat af skribenten.

Reza Kahlili served in CIA Directorate of Operations, as a spy in the Iranian Revolutionary Guard, counterterrorism expert; currently serves on the Task Force on National and Homeland Security, an advisory board authorized by Congress. He is the author of the award winning book "A Time to Betray" and regularly appears in national and international media as an expert on Iran and counterterrorism in the Middle East.


Reza Kahlili translated this Iranian video about Islamic prophecies of a coming messiah and the destruction of Israel:

Reza Kahlili is a pseudonym for a former CIA operative in Iran’s Revolutionary Guards and author of the award-winning book “A Time to Betray” (Simon & Schuster, 2010). He serves on the Task Force on National and Homeland Security and the advisory board of the Foundation for Democracy in Iran (FDI).

http://www.wnd.com/2012/10/october-surprise-obama-secret-iran-deal-cut/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails