fredag den 5. april 2013

Homoseksualitet - en supersynd?

Er homoseksualitet en ‘Super Synd?’           


                                                                            
Der foregår noget meget besynderligt på Focus on the Family. Sådan har det været et stykke tid.

Det begyndte med den noget barske bortvisning af grundlægger James Dobson i 2010. Han blev erstattet af Jim Daly som præsident.            

Lige siden har Daly skiftet Focus’ kurs til en der mere passer på verdens tankegang end i perspektivet med Guds Rige.

Som Daly selv forklarede i sin bog, “ReFocus,” så tror han at konservative evangelikere burde “passe på med ikke at lade homoseksualitet være en ‘Super Synd.’” Han sagde at forandringerne han har indført på Focus reflekterer et generationskifte i prioriteter og stil. Han skrev også at kristne konservative bør indse at de “måske ikke vinder mange kampe,” og burde “ikke være optaget af at vinde,” men “genspejle Guds ære.”


Jeg fortolker dette som at overgive sig til verdens skiftende scener.

Mens Dobson engang sagde at Obama havde en “forvirret teologi,” og en “skør” tilgang til Forfatningen (sandt i begge sager), sagde Daly han ønsker at undgå sådanne angreb. Han ønsker at søge et fælles udgangspunkt med Obama, og har gjort det ved at slutte sig til andre prominente evangelikere, herunder Southern Baptist, Richard Land og præsidenten for National Association of Evangelical, for at gå ind for “omfattende immigrationsreform.” Hvis du ikke ved, hvad det betyder så kommer det her: “Det er amnesti. Det vil altid betyde amnesti.

I et interview med Huffington Post (en interessant konstellation) antydede Daly at Dobson og afdøde Jerry Falwell og D. James Kennedy, alle ældre statsmænd i den konservative kristne bevægelse udviklede “en forgiftet mentalitet” ved at forsøge at dæmpe eller lave om på destruktive kulturelle forandringer. “Og jeg forstår det. Jeg dømmer ikke,” fortalte han Huffington Post lige før han tilføjede, at han voksede op “i en anden verden.”

Jeg kender Dobson - og jeg kendte både Falwell og Kennedy før de døde. Ingen af dem har eller havde en eneste ‘forgiftende’ knogle i deres kroppe.

Men jeg ønsker at vende tilbage til denne konstante sang fra Daly om at homoseksualitet ikke er en Super Synd. Han har sagt det igen og igen som et forsøg på at forklare, hvorfor Focus så sjældent end ikke nævner det mere. Her fornylig, i et andet interview sagde han: “Jeg tror at en af de større tragedier i vor tid er at vi har sat dette op som en super synd eller i sen super dbeat om homoseksualitet.”  

Det giver anledning til spørgsmålet, “Hvem sagde homoseksualitet er en super synd?” Ingen så vidt jeg ved.

En super synd er for mig en der måske ikke kan tilgives af Gud. Det er helt sikkert ikke tilfældet med homoseksualitet. Faktisk er det sådan at kun en synd - ifølge Jesus - den synd at vanhellige Hellig Ånden - der er en utilgivelig synd.

Med andre ord, benytter Jim Daly et ‘stråmands’ argument.

Imidlertid ser det også helt klart ud for mig som om at Daly - og Focus - forsøger at nedtone det forkastelige ved homoseksualitet som synd - der er karakteriseret i 3. Mosebog 18:22.

I 1. Korinterbrev 6:9-10 står der: “Eller ved I ikke, at folk, der lever på den måde, ikke får del i Guds rige? Tag ikke fejl! Mennesker, der lever i hor, dyrker afguder, bryder ægteskabet eller udfolder sig i homoseksuelle aktiviteter, og folk, der lader sig bruge til seksuelle perversiteter, skal ikke arve Guds rige. 10Dér er hverken plads til tyveknægte eller gerrige mennesker, drankere eller røvere eller folk, der bagtaler andre.”

I Romerbrevet 1 24, 25 henviser Paulus faktisk til homoseksualitet som en slags dom over et samfund der er faret vild.

“Derfor overlader Gud dem til deres eget begær, så de hengiver sig til alle slags seksuelle udskejelser og til et ondt, syndigt misbrug af hinandens legemer. 25 I stedet for at tro sandheden om Gud vælger de løgnen.......”

Jeg vil hævde at Jim Daly og det “refokuserede” løber bort fra problemet med homoseksualitet i en bevægelse der har succes med at omdefinere selve betydningen af ægteskabet og familien i USA.

Det kan ikke undre at kulturen nærmest ligger i ruiner. De som vi forventer at være travlt optaget, indtil Jesus vender tilbage, med at være jordens salt og lys og være vagtposter på muren er bogstaveligt talt gået væk fra deres poster.
De tilpasser sig verden.

Nogle af dem som Jim Daly og Focus indrømmer endog at de ikke er villige til at indgå i en “superdebat” om homoseksualitet.

Det betyder der kun er side der er gået ind for sin syndefulde agenda uden modstand.
Hvordan mon den kamp ender?
 Joseph Farah is founder, editor and CEO of WND and a nationally syndicated columnist with Creators News Service.. He is the author or co-author of 13 books, including his latest, "The Tea Party Manifesto," and his classic, "Taking America Back," now in its third edition and 14th printing. Farah is the former editor of the legendary Sacramento Union and other major-market dailies.   

http://www.wnd.com/2013/03/is-homosexuality-a-super-sin/#o2RA6Uyt0eWhQEJq.99

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails