søndag den 7. april 2013

Kyoto Traktaten - USA lever op til den

CO2 udledninger i USA de laveste siden 1994


Rick Moran


Lyden du kan høre i baggrunden er Al Gore’s hoved der eksploderer:


Energirelaterede CO2 udledninger i 2012 var de laveste i USA siden 2012 med 5,3 milliarder tons CO2. Med undtagelse af 2010 er udledningerne faldet siden 2007.


Det største fald i udledningerne i 2012 kom fra kul, der næsten kun benyttes til at lave elektricitet. I løbet af 2012, især om foråret og tidlig sommer førte konkurrencen mellem naturgas- og kuldrevne generatorer til lavere naturgaspriser. Det resulterede i mindre kulforbrug, og forøget naturgasforbrug - et mindre CO2-udledende brændstof for elproduktion.


Andre faktorer der bidrager til mindre udledning er den mindre efterspørgsel til transportsektoren, opvarmning og nogle milde vintertemperaturer. De ‘varme’ vintermåneder i 2012 (især første kvartal) mere end ophævede en mindre stigning grundet nogle kølige sommermåneder.
EIA offentliggjorde for nylig foreløbige data for januar-december 2012 i deres marts 2013 udgave af Monthly Energy Review, der omfatter statistik over alle enerigområder. EIA vil udgive den komplette analyse om 2012, og CO2 udledningerne senere i år.


USA er nu den eneste nation i verden der har indfriet udedningstallene der blev fastlagt af Koyota Traktaten. Lad mig lige nævne at vi aldrig har underskrevet den traktat.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails