tirsdag den 2. april 2013

Overdådige ferier i en krisetid - 2 præsidenter

Medier ignorerer Obamas overdådige ferierI en søndags klumme i Washington Times column, Drudge Report tager redaktør Joseph Curl fat på forskellen mellem hvordan de to sidste der har siddet i Det Hvide Hus, præsident Bush og præsident Obama ser på det at holde ferie som præsident. Curl afslører, at Bush i modsætning til Obama bekymrede sig om den offentlige mening (især under Irak krigen) og bestræbte sig på at lægge ferier således at andre ikke også kunne holde ferie - selv de medier der foragtede ham:

“Jeg mener at det at spille golf under en krig sender det forkerte signal,” (Præsident George W. Bush] for nogle år siden. “Jeg ønsker ikke at en mor der for nylig har mistet sin søn skal se den øverstkommanderende spille golf. Jeg føler jeg skylder familierne at vise dem den bedste solidaritet jeg kan.”
 
Det er også grunden til at hr. Bush foretog to ting, uden fanfare eller anden postyr. For det første så drog han aldrig hjem til sin ranch i Texas før efter Jul, i stedet drog han til Camp David i nogle få dage. På den måde kunne de hundreder af mennesker der var rundt om ham hele tiden - personalet i Det Hvide Hus, Secret Service agenterne, journalister, fotografer, dem alle - tilbringe Julen med deres familier i og ved Washington D.C. Der er aldrig nogen har har fortalt om dette - før denne klumme.

For det andet så overværede han yderst sjældent sportsbegivenheder, skønt han engang ejede et baseballhold og holdt meget af spillet. Hans tankegang var den samme: Hvis han drog til en baseballkamp (lige i nærheden af Det Hvide Hus) da ville han blotte tilstedeværelse betyde massevis af ekstra timer for hans sikkerhedsvagter for at passe på fans.

Omvendt behøver Obama,  aldrig bekymre sig om at medierne ville vende sig imod ham, (herunder selv det han i ugevis løj om et terrorangreb i Libyen). Han er således bedøvende ligeglad med offentlighedens mening - ikke kun under en recession; ikke kun under en tid når nedskæringer i budgettet får skylden for at man lukker ned for Det Hvide Hus’ ture og lufthavnskontroltårne

Hvordan forklarer man eller de nonstop ferier parret holder under det som Obama kalder “den værste finansielle krise siden Den Store Depression”`I 2013 har Førstefamilien allerede haft 3 ferier - det er en hel måned. (Undskyld Joe Amerika, måske må du bare glemme din uge ved stranden også i år, men vær sikker på du betaler din skat til tiden!)

Curl slutter artiklen (som du kan læse her) ved at komme med den pointe at dette fortæller ret så meget om Obama. Det er netop sandt. Men jeg vil føje til at det også fortæller ret så meget om vore medier.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails