onsdag den 24. april 2013

Rod i geografien - Tjekkiet - Tetjenien

Bernie Planck
Som ung samlede jeg på frimærker og mønter, og en ting de hobbyer gav mig lyst til var at lære, hvor landene lå henne. Jeg er også født i Uzbekistan, mine forældre kommer fra Polen, min bror blev født i Tyskland, jeg studerede i Israel, og har rejst til flere end to dusin lande før jeg blev 30, og som konsekvens af dette har jeg intet problem med at vide, hvor præcis ethvert land i verden befinder sig på et kort.

Jeg har imidlertid erfaret at mange af mine medborgere er elendige til geografi. Jeg mener virkelig elendige. Derfor var jeg ikke overrasket over at læse at Tjekkiet blev oprørt da Twitter og Facebook brugere fejlagtigt kom med beskeder der forvekslede fødestedet for bombemændene ved Boston Marathon med Den Tjekkiske Republik.


Den tjekkiske ambassade er kommet med en erklæring efter angrebene for at klargøre, at de to Boston bombemænd har deres rødder i Tetjenien, ikke Den Tjekkiske Republik, efter bølger af anti-tjekkisk retorik har oversvømmet de sociale medier.

Barske posteringer på Twitter og Facebook havde til fælles, sammen med kommentarer som “De to Boston bombere var 19 årige russere af tjekkisk herkomst....Hvorfor dog?” og “Fyrene bag bomberne var tjekket. Er det 1980?”

Der var så megen ondsindet anti-tjekkisk retorik online, at en Tumblr bruger lavede en “skammeliste” med de fejlagtige hadefulde kommentarer. Og det var ikke kun brugerne på sociale medier der blev forvirrede; en tidligere CIA agent der kommenterede om menneskejagten for CNN fik også blandet til 2 lande sammen.


I 2011, havde bloggen Intercultural Meanderings følgende kort som de mener repræsenterer, hvad amerikanere får undervisning i om verden når de er børn: 
 
Jeg mener vi burde holde op med at bruge fra 8000 til 13000 dollars om året per elev, og i stedet give vore børn nogle få hundrede dollars hver om året og lade dem samle på frimærker. De kan nemlig ikke blive ringere uddannet end de er nu.

Noter


Tjekkiets Ambassade, Washington, D.C., 19 Apr 2013, Udtalelse fra Den Tjekkisk Republiks ambassadør om Boston terrorangrebet
Som mange blev jeg chokeret over tragedien i Boston fornylig. Det var en stærk påmindelse om den kendsgerning at enhver af os kan blive offer for hensynsløs vold hvor som helst og når som helst.

Nu da mere information om de hævdede gerningsmænds oprindelse dukker frem i lyset bliver jeg dybt bekymret over at bemærke, at på de sociale medier er der dukket en højst uheldig misforståelse op.

Den Tjekkiske Republik og Tetjenien er to yderst forskellige enheder - Tjekkiet er et Centraleuropæisk land; Tetjenien er en del af Den Russiske Føderation.

Som Præsident for Tjekkiet, Miloš Zeman, understregede i sit budskab til Præsident Obama, er Den Tjekkiske Republik en aktiv og troværdig partner sammen med USA i bekæmpelsen af enhver form for terrorisme. Vi er fast besluttede på at stille os side og side med vore allierede i denne sag, det skal der ingen tvivl være om.
Petr Gandalovič
Ambassadør

Colorado, for eksempel: Colorado ligger som nummer 9 nationalt i kvaliteten af undervisningen, men brugte i gennemsnit 9155 dollars per elev i 2009, og var dermed samtidig blandt de 10 stater der brugte mindst per elev.

Til sammenligning, Wyoming - der ligger nummer 29 i kvalitet - brugte mest af alle stater, i gennemsnit 18068 dollars per elev. Alaska ligger nummer 41 i kvalitetsstatistikken, og brugte i gennemsnit 16174 dollars per elev. Gennemsnittet i USA er 11665 dollars per elev.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails