søndag den 28. april 2013

Lincoln og slaveriet - følge pengene

Sandheden om Lincoln og slaveriet   Steven Spielberg’s “Lincoln” har været en kassesucces og er nomineret til 12 Academy Awards, herunder bedste film, bedste instruktør, og bedste skuespiller Daniel Day Lewis, der portrætterer vor 16. præsident.

Jeg har ikke set filmen, derfor handler denne lille klumme ikke om filmen, men om manden der er guddommeliggjort af så mange.

Min kollega Thomas DiLorenzo, økonomiprofessor ved Loyola University Maryland afslørede nogle af myterne om Lincoln i sin bog fra 2006, “Lincoln Unmasked.” Nu kommer så Joseph Fallon, forsker, analytiker og tidligere U.S. Army Intelligence Center instruktør, med sin nye e-bog, “Lincoln Uncensored.” Fallons bog går i dybden med 10 værker af samlede skrifter og taler af Lincoln, der omfatter passager om slaveriet, secessionen, lighed for sorte og frigørelse. Vi behøver ikke stole på nogens fortolkning. Læs blot hans ord og se hvad du får ud af dem. 
 

I 1858, i et brev sagde Lincoln, “Jeg har erklæret tusind gang, og nu gentager jeg det, at efter min mening kan hverken General Government, eller nogen anden magt udenfor slavestaterne forfatningsmææsigt og med rett blande sig i slavehold eller slaveri hvor det allerede eksisterer.”

I en tale i Springfiled, Illinois, forklarede han, “Mine deklarationer om dette emne med negerslaveriet kan være misrepræsenteret, men kan ikke misforstås. Jeg har sagt at jeg ikke forstår Deklarationen (Uafhængigheds-) som at betyde at alle mennesker er skabt lige i enhver forstand.”

I en debat med senator Stephen Douglas sagde Lincoln, “Jeg går ikke, og har heller aldrig gjort det, ind for .....at gøre vælgere eller domsmænd af negere, eller at kvalificere dem til at varetage et embede eller til at gifte sig med hvide; og jeg vil i tilgift sige, at der er en fysisk forskel mellem den hvide og den sorte race, som jeg tror for evigt vil forbyde de to racer at bo sammen i social og politisk lighed.”

Så siger du, “Hans frisættelses proklamation befriede slaverne! Det beviser han var imod slaveriet.” Lincolns ord. “Jeg betragter sagen (Emancipations Proclamation) som et praktisk krigsværktøj, der skal besluttes efter de fordele eller mangel på fordele den kan give til undertrykkelse af oprøret.” Han skrev også: “Jeg vil også samtykke i at emancipationen ville hjælpe os i Europa og overbevise dem om at vi er optændt af noget andet end ambition.” På den tid Lincoln skrev proklamationen, gik krigen dårligt for Unionen.

London og Paris overvejede at anerkende Confederacy og hjælpe med dens krigsbestræbelse.

Emancipation Proklamationen var ikke en universel deklaration. Den beskrev i detaljer, hvor slaverne blev frie, kun i de stater der “var i oprør mod United States.” Slaverne forblev slaver i stater der ikke var med i oprøret - såsom Kentucky Maryland og Delaware. 
 


Emancipation Proclamations hykleri kom under voldsom kritik. Lincolns egen udenrigsminister William Seward sagde, “Vi viser vor sympati med slaveriet ved at frigive slaverne, der hvor vi ikke kan nå dem og vi holder dem i trældom hvor vi kan sætte dem fri.”

Lincoln formulerede et synspunkt om secessionen der ville være budt velkomment i 1776: “Ethvert folk, hvor som helst, der har viljen og magten til det har ret til at rejse sig og afvise den eksisterende regering og forme en ny der bedre passer folket.....Denne ret er heller ikke begrænset til sager, hvori hele folket af en eksisterende regering kan vælge at udøve den. Enhver andel af et sådant folk der kan må revolutionere og skabe deres egen i så meget af det territorium de bebor.” Denne tale var af Lincoln i 1858 i U.S. House of Representatives drejede sig om krigen mod Mexico og det at Texas ønskede løsrivelse.

Hvorfor havde Lincoln ikke samme indstilling vedrørende Sydstaternes løsrivelse? At følge pengene kunne hjælpe med til et svar. Gennem det meste af vor historie, var de eneste indtægter til forbundsregeringen at udstede skatter og afgifter. Under 1850’erne løb afgifterne op til 90% af Forbundsindtægterne. Havne i Syden betalte 75% af disse afgifter i 1859. Hvilken “ansvarlig” politiker ville lade så megen indtægt gå sin næse forbi? 
 

http://frontpagemag.com/2013/walter-williams/the-truth-about-abraham-lincoln-slavery/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails