søndag den 14. april 2013

Redde 1 milliard mennesker fra dem selv - er det muligt?

Redde 1 milliard mennesker fra dem selv


DANIEL GREENFIELD                                                             

Vesten er næsten forelsket i det at forbedre verden, som den muslimske verden er det i at erobre den. Disse to modsætninger, missionæren og krigeren mødes i Civilisationernes Sammenstød.

Den muslimske verden har to tilgange til Vesten. Underforstået bedrag og direkte terror. Praktikanterne af førstnævnte betragtes som moderate og sidstnævnte som ekstremister. Vesten har to tilgange til den muslimske verden, forandring af regimerne og at knuselske dem. Med regimeforandring bomber vi deres byer for at redde dem fra deres herskere og ved at knuselske dem smigrer vi dem usminket og forsøger at forlige dem i vore egne byer for at redde dem fra dem selv.

Vesterlændinge bekymrer sig meget over, hvem der styrer den muslimske verden. Muslimer er sådan set ligeglad med hvem der styrer Vestens lande. De foretrækker svage liberale ledere i Vesten frem for stærke, men de tror ikke at der er ægte moralsk forskel på dem. Selv en Hussein i Det Hvide Hus har ikke forbedret Amerikas popularitet i den muslimske verden.

Muslimer er religiøst og kulturelt anakronistiske overfor Vesten. Uanset om en John McCain eller en Barack Hussein sidder i Det Hvide Hus; Amerika er stadig en stor ikke-muslimsk magt. Selve den kendsgerning, i modstrid med løfterne i Koranen og dens guddom, vil fortsætte med at medføre et xenofobisk svar uanset, hvor meget Amerika forsøger sig med smiger overfor den muslimske verden.

Vesterlændinge har deres fokus på muslimske ledere, på en Saddam, en Gaddafi eller en Arafat -- de anerkender ikke at fjendskabet ikke kun kommer fra lederne, men fra folket. Vi kan fjerne alle lederne i den muslimske verden og erstatte dem med marionetter og der vil ingen særlig forskel være i den bagvedliggende hykleri i den muslimske verden. Og meget hurtigt vil marionetterne begynde at råbe “Død over Amerika” fordi det er så populært at gøre det.
 

Regime forandring, uanset om det er gennem væbnede styrker eller demokratiske revolutioner vil ikke kunne redde den muslimske verden.

Den muslimske verden er ikke tilbagestående efter deres standarder, den er tilbagestående efter vores. Den nægter at foretage de sociale og politiske forandringer som Vesten har gjort, men det er, fordi den ikke bryder sig om resultatet af disse forandringer.  Og det er et valg som hvert muslimsk land og samfund skal tage. Individualismen, friheden og tolerancen er ikke acceptable værdier i den muslimske verden. Og totalitarismen, teokratiet og undertrykkelse er ikke acceptabel værdier i vores. Den muslimske verden har ingen forpligtelse til at føje sig vore kulturelle standarder, ligesom vi ingen forpligtelse har til at føje os deres.

Der vil altid være en kløft mellem civilisationer, men sjældent har kløften været så markant som den er nu. Vi er ivrige efter at bringe den muslimske verden ind i ‘lyset’ ligesom de er med at få trukket os ind i mørket. Momentum er på deres side. Vi har ikke svarene selvom vi tror det. Demokratiet er ikke løsningen. Det er heller ikke det at omfavne den muslimske kultur med åbne arme. De har heller ikke svarene, men de har noget bedre; ubegrænset vold der næres af den moralske desperation i en kultur der er en fiasko, der kæmper mod fiaskoens strømhvirvel. Som en druknende mand, hvis vi forsøger at redde dem, vil de trække med ned.

Hvordan beskytter man dem mod den skade de er årsag til på dem selv? Og hvordan redder man folk fra deres eget had?

Vi er ikke så kloge og fuldkomne så vi kan hævde at vide, hvordan man redder 1 milliard mennesker fra dem selv. Lige nu har vi det temmelig besværligt med at redde os fra os selv, og vi kan ikke forventes også at skulle skuldre byrden med at reformere den muslimske verden. Uanset hvilken åndelig eller kulturel forløsning der venter på dem, den kan kun komme fra dem selv og gennem dem selv. Den vil ikke komme gennem en forandring i regeringsførelse eller ros. Kun gennem en stadig voksende moralsk årvågenhed. Der er intet der indikerer hvornår eller om en sådan årvågenhed kommer. Der er dyrerettighedskampagner i Kina og anti-voldtægts kampagner i Afrika -- men ingen fremskridt i menneskerettighederne i den muslimske verden. Det er langt mere sandsynligt at Kina bliver en vegetar nation før ikke-muslimer behandles som ligeværdige i den muslimske verden.  

Det er blevet gjort krystalklart at muslimsk vold mod os, både individuelt og kollektivt ikke vil ophøre, og at sådan vold er tilskyndet af deres tros skrifter. Mens nogle muslimske lande hævder de ikke nærer nogen voldelige hensigter mod os - så er sådanne påstande ofte bevisligt falske under presset af hjemlig uro og voksende religiøsitet.

Hvis den muslimske verden har rejst en mur af sand mod frihed tolerance og anerkendelse af vor fælles menneskehed - så er det bedre for deres og vor skyld at de forbliver på deres side af den mur af sand.

Hvis de nægter at sameksistere med os, enten lokalt eller globalt, så er det deres valg. De kan have deres paradis med kvinder i sække, deres moskeer med tårne og vantro der må føje sig - så længe deres hykleri og undertrykkelse forbliver på deres side af muren af sand. Når de gennembryder den mur, så må de leve efter vore love, ikke deres. Hvis der ikke er plads til vore love i deres land, så er der heller ikke plads for deres love i vort land.

Tænkere og politikere taler om, hvordan man redder 1 milliard muslimer fra dem selv. Fjern deres tyrannier, råber nogle. Men hvad vil de erstatte dem med? Flere tyrannier. Regeringer er afspejlinger af deres folk. Hvis 1 milliard muslimer virkelig ønskede at være fri, så kunne de. Tyrannerne er et udtryk for deres forhold, ikke undertrykkelse af deres moralske vilje. Den muslimske verden skelner ikke om der skal være et tyranni, men om hvordan det skal være. Det Arabiske Forår har så rigeligt bevist det.

Vestens fundamentale fejl overfor den muslimske verden er at være indladende. Vestens regeringer betragter muligvis muslimerne som minoriteter, mens de betragter sig selv som majoriteter. Muslimer i Vesten betragter ikke sig selv som minoriteter, men som naturlige majoriteter der har ret til at indføre deres vilje og levevis på en minoritet der fungerer som en majoritet udelukkende fordi endnu ikke er blevet løbet over ende og erobret. Ulig flytninge der kommer fra kulturer, hvor de er minoriteter, kommer muslimerne og forventer at tingene skal gå deres vej. Da Vesten føjer sig, bekræfter det kun muslimernes følelse af at have ret.

Vesten er nedladende overfor muslimer og muslimer på samme vis over for Vesten. De begge forsikrer den anden om at alt er helt fint. Men mens Vestens nedladenhed er baseret på ønsketænkning, så er den muslimske verden baseret på progressiv erobring. Hvis diplomati er kunsten at sige ‘God hundebasse’ mens man leder efter en pind, så leder Vesten ikke efter pinden, det gør muslimen.


Vestens ‘missionsimpuls’ overfor den muslimske verden er ikke kun helt forkert, den er positivt farlig. Hvordan kan Vesten overbevise den muslimske verden om at den skal tro som vi gør, når Vesten ikke længere ved hvad det tror på?

Den muslimske verden mangler sådanne svagheder. Den kan ikke forkrøbles af moralske skrupler, ideologiske modsætninger, filosofiske kriser eller tvivl om fremtiden. Dens medlemmer anerkender ikke modsætning, de omfavner dem snarere, indtil de modsætninger eksploderer i vold.

Vestens systemer er som -sort og hvidt-, muslimske systemer har alle afskygninger i en. Da den muslimske verden er forvirret eller i tvivl, frigør den disse følelser med vold. Vesten løser dem slet ikke. Mens Vesten tænker og spekulerer skærer den muslimske verden halse over.

Problemerne med Civilisationernes Sammenstød kan ikke udsættes meget længere. De er vort problem. Vi kan ikke redde 1 milliard mennesker fra dem selv, men vi kan redde os selv fra dem.
                   
 
Daniel Greenfield is a blogger, columnist and freelance photographer born in Israel, who maintains his own blog, Sultan Knish.
                       

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails