fredag den 17. april 2009

Lad FN sejle sin egen sø

Lad FN sejle sin egen sø.

Joseph Klein

Kun hvis man lever i en helt anden verden end virkelighedens, en sådan der hersker i FN, vil man kunne betragte den største bidragyder som en 'gældsforbryder.' FN's Generalsekretær Ban Ki Moon malede denne fordom på USA under et møde med ledere fra Kongressen den 11. marts.

Ved en pressekonference den 12. marts og overværet af Front Page Magazine forsøgte Ban Ki Moon at bortforklare sine kommentarer ved at sige et det hele blot var en "misforståelse." Han påpegede at det han forsøgte at understrege var den kendsgerning at USA er ca. 1. milliard dollars bagud med betalingen, og snart "vil det være 1,6 milliard." "Da jeg talte med en gruppe medlemmer af Repræsentanternes Hus bemærkede jeg hvor generøst USA har været i sin støtte til FN, både når det drejer sig om vedtagne og frivillige bidrag," sagde Ban i et forsøg på at komme op af det hul han havde placeret sig i. "Samtidig bemærkede jeg at USA også er den største skyldner.....Med en så enorm sum i gæld er det vanskeligt for FN at kunne virke uden problemer med alle de fredsbevarende operationer og de andre aktiviteter som FN er involveret i."

Dette forekommer at være en mærkelig form for taknemmelighed overfor det enorme bidrag USA har ydet til denne ineffektive verdenssammenslutning. USA har være den langt største finansielle bidragyder til FN hvert eneste år siden dets skabelse i 1945. USA bidrager med 22% af FN almindelige budget, og så meget som 25% af de fredsbevarende budgetter. Vi yder milliarder i yderligere støtte, både som kontanter og i naturalier (såsom fødevarehjælp til FN Verdens fødevareprogram) til FN systemet.

Data indhentet af State Department for årene 2006-2207 over FN budgettets gang giver et billede af det massive beløb som USA bruger på FN. USA bidrog med mere end 5,3 milliarder dollars til FN-systemet og til støtte for FN kontorerne og de fredsbevarende operationer i disse år. Dette indberegnet 459 millioner dollars om året til budgettet 2006-2007 som tilsammen udgør 4,17 milliarder, og næsten 870 millioner dollars mere til FN fredsbevarende budget.

Ikke som sin forgænger Kofi Annan har den nuværende generalsekretær haft tendens til at fornærme USA eller til at behage diktatorer. Faktisk ved den samme konference anbefalede Ban Ki Moon kraftigt at man støttede præsident Obamas beslutning om at sende yderligere 17000 tropper til Afghanistan og han afleverede en mundtlig balle til Miguel d'Escoto Brockmann, den anti-amerikanske, anti-semitiske præsident for FN's Generalforsamling. Som svar på et spørgsmål om Brockmann's besynderlige udtalelser betonede Ban at "som ansvarshavende, f.eks,.som præsident for Generalforsamlingen eller som Generalsekretær ved FB da burde man kun udtale sig i sager af fælles interesse."

Imidlertid er Ban Ki Moon gået langt udover dette med sin udtalelse om gældsforbryderen.

Til sammenligning har de 54 lande med de laveste bidrag på 0,001% af det almindelige budget hver betalt mindre end 21000 dollars. Alligevel er deres indflydelse på udarbejdelsen af FN's budget ligeså stor som USA og i alle andre sager har de en stemme som en stat i Generalforsamlingen.

Medlemslandene i Organisation of Islamic Conference, herunder alle de olierige lande på den Arabiske Halvø og rundt omkring i den muslimske verden bidrager med tilsammen sølle 3% af budgettet for FN 2006-1007, og 1,2% til de fredsbevarende budgetter. Alligevel repræsenterede mere end 29% stemmerne i Generalforsdamling og sidder på mere end 1/3 del af sæderne i Menneskerettighedsrådet.

Som Heritage Foundation har udtrykt det for mere end 20 år siden, "De alliancefri nationer, hvoraf mange kun betaler 0,01 procent af FN budgettet, benytter deres stemmestyrke til at godkende udvidelser i budgettet og yderligere programmer, kommitteer og konferencer, som oftest medfører meget få resultater." Som en konsekvens er FN's budget ude af kontrol. Det almindelige budget er vokset med 17% om året i de sidste 5 år og er forøget med 193% siden 1998/99. USA' s eget budget er til sammenligning vokset med i gennemsnit blot 7% om året i den periode.

Alt dette antyder af FN's budgetplanlægning har behov for overvågning. Der skal findes en metode til at afveje stemmeafgivelse i budgetsager der ville kunne gøre det muligt for USA, Japan og andre større bidragydere til FN-budgettet at eliminere de lag på lag af værdiløse eller overflødige FN komiteer, rapporter, konferencer og undersøgelser, herunder den umulige Durban II konference mod racisme.

FN er ikke "underfinansieret og overanstrengt," som senator John Kerry påstod under sit møde med Ban Ki Moon efter Generalsekretæren's gældsforbryder fejludtalelse. FN er overfinansieret, blevet for stort, overflødigt.

Vi har allerede bidraget alt for meget til at støtte denne overflødige organisation. USA burde overveje ikke at betale en krone på sin budgetgæld indtil der en gennemskuelig top-til-bund høring om alle FN operationer for at afsløre det enorme spild og korruptionen og at FN implementerer hver eneste af høringens afgørelser. Lad sværmen af parasitter i FN udgøre forskellen.

Joseph A. Klein is the author of Global Deception: The UN’s Stealth Assault on America’s Freedom.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

FN, som hedengangne Folkeforbundet, som delvis EU, som NATO osv.,osv. ender i kaos og ineffektivitet grundet de mange særinteresser og personlige magtambitioner hos magthaverne.
Læs John Bolton's bog 'Surrender is Not an Option.' Så er den eventuelle begejstring for den smukke ide, falmet. Krav om godkendelse af FN traktater ender med at det enkelte lands frihed stærkt begrænses gennem FN vedtagelser. Gennemført ofte ved flertal af 'banditnationer' som vi umiddelbart ikke har noget fællesskab med. Som de gode forholdvis ærlige demokrater vi er i det frie Vesten lever vi op til traktaterne, hvorimod 'banditnationere' har alle mulige undskyldninger om ikke direkte ignorering af egne vedtagne traktater, men altid med formålet at begrænse vor frihed i Vesten. Tænk på Durban II og mange andre forsøg.

Related Posts with Thumbnails