tirsdag den 14. april 2009

KKK, Hollywood og Wilson

KKK, Hollywood og Præsident Wilson

Ben-Peter Terpstra

En mangel på erfaring kan være farlig ....Øverstkommanderende. Woodrow Wilson var præsident ved Princeton University og en vidt og bredt anerkendt intellektuel
- TIME Magazine's spin om Obama's noget magre erfaring (Marts 10, 2008)
Der er nogle ting det er godt at vide om Præsident Wilson's AmeriKKKa.

1. Præsident Wilson var den første Præsident der fremviste en film i Det Hvide Hus. The Clansman - drejer det sig om i 1915.

Præsident Wilson's støtte/manuskriptforfatter ven, Thomas Dixon, henvendte sig til ham med forslag om at fremvise The Clansman (også kendt som En Nation Fødes). Man regner den som racistisk. Kort tid efter blev filmen vist i Det hvide Hus.

Wilson og Dixon var bekendte fra John Hopkins University. De arbejdede også sammen professionelt ved at skaffe hinanden kontakter. Wilson introducerede for eksempel Dixon for redaktøren for Baltimore's Mirror, hvor der viste sig nye muligheder for skribentvirksomhed.

Man kan ikke diskutere The Clansman af Dixon uden at nævne Wilson selvom venstreorienterede skribenter forekommer at være rigtig gode til det.

Som Anthony Slide påpeger i An American Racist: The Life and Films of Thomas Dixon (s.83): "Wilson og Thomas Dixon står hinanden langt nærmere i raceideologien end de fleste liberale biografer af præsidenter vil have os til at tro."

For eksempel: "Han mente at sorte skulle have en mindre betydningsfuld position i samfundet og som præsident ved Princeton University fra 1902-1910, bød han ikke afro-amerikanske elever velkommen." Jeg vil selv lade dig afgøre hvad han mente med udtrykket "Jew York."

Wilson: En anerkendt intellektuel

2. Du bør også vide, at Wilson's støtte for The Clansman hjalp med til at genopbygge den politiske del af Klanen.

Jeg forbinder aldrig racisme kun med Syden. Der var rigtig mange racister i Los Angeles og New York, særligt i de racerene samfund (skønt de ikke altid havde hvide kjortler på). Mange af dem var også Demokrater. Klanen fik, takket været Hollywood, en massiv offentlig positiv omtale.

Lad os vende tilbage til kilderne, og man får det indtryk at Wilson førte Amerika tilbage til Ægypten. Under den republikanske Teddy Roosevel i 1901 modtog den første afro-amerikaner en indbydelse til Det hvide Hus. Under Wilson, Demokraten, var Det Hvide Hus kun for netop Hvide.

Wilson, Demokraten, og The Clansman gjorde Republikanerne rasende. En intellektuel mand? Som Slide også bemærker: "Uanset hvad, så blev under Woodrow Wilson's præsidentperiode alle sorte republikanere udskiftet med hvide Demokrater og for første gang siden Civil War blev regeringsdepartementerne delt op i sort/hvid.

Mere endnu: "Efter fremvisningen i Det hvide Hus fik Dixon lejlighed til at fremholde den for anden gang dagen efter for medlemmer af Højesteret, efter af Dommer Edward D. White havde bekræftet, at han selv havde været medlem af Ku Klux Klan og Dixon samtidig havde forsikret White om, at filmen blot fortalte den sande historie om Klanen." Det var sejt dengang igen at være en Klux!

Wilson: Princeton's fine aristokrat med knickers

3. Du bør vide at Wilson således promoverede terrorisme gennem "kunsten." Ku Klux Klan var og er en terrororganisation, slut, punktum. The Clansman var et rekrutterings propagandamiddel for jøde-hadere. Og den gav resultat. Medlemstallet i Klanen eksploderede. Og jo, Nordens Demkrater og beboerne i Californien flokkedes om biograferne.

Børn blev også inddoktrineret. I et tilbagblik, "The Photo De Luxe, 'The Clansman ved Strand i aften," i Californiens Woodland Daily Democrat (avis) den 15. marts 1916, for eksempel kan man se et 'sødt' billede af lille May Marsh, en af stjernerne i The Clansman.

Republikanere der var imod terror forsøgte at forhindre fremvisninger, men Woodland Daily Democrat skrydede: "The Clansman bliver ved med at trække fulde huse i Clune's Auditorium Theater i Los Angeles ved næsten hver eneste fremvisning under den sidste uges fremvisning" i 1916!

"I New York og Boston har The Clansman vist sig at være lige så populær, samtidig med at der fra alle steder komme forespørgsler fra teaterdirektører om lov til at spille 'The Clansman' i deres by." White Power!

May Marsh var helt sikkert sød og alt det der, men de store hvide mænd i deres hvide kjortler forekom at være poltiske. Bagved lå der en skræmmende kendt budskab: Giv aldrig et våben til en neger!

Wilson: Amerikas terrorleder in spe

4. Du bør også vide at Hollywood solgte The Clansman som historisk.

En spytslikker hyldede den racistiske film i "hans" side to artikel, "Kendetegn der gør The Clansman til den mest fremragende film endnu produceret," i Californiens Woodland Daily Democrat (1916-01-12). Ydermere som "den største og mest vidunderlige film endnu produceret." "De berømte Ku Klux Klans raids i Syden," blev fremhævet sammen med de "spændende kampe mellem Ku Klux Klan og negrene, hvor tusinder fra begge sider deltager."

Naturligvis "blev der bygget en malerisk landsby med hytter der skulle fremvise negrenes hovedkvarter på en plantage i Syden" til The Clansman. Plus: "Negertilværelsen i den gamle plantage bliver fremstillet troværdigt" uden de hvides voldtægter af de sorte. Som i anmelderens øjne, blev The Clansman "nøje lavet i overensstemmelse med historiske data." Næsten ligesom en Michael Moore film.

Jo det er rigtigt. "En velkendt professor ved University of California brugte to måneder på at udføre gennemgribende undersøgelser for at fremholde de nøjagtige data til filmen." Og så må det jo være sandt! "Ingen udgift blev sparet" i produktionen af filmen og lanceringen: "Historisk og teknisk er 'The Clansman' fuldkommen."

Men hallo, hvor var så alle de historisk korrekte scener med indfangning med lassoer?

Som David barton påpeger i Setting the Record Straight: American History in Black and White (side 115):
"Mellem 1882 og 1964 blev 4743 personer lynchet - 3446 sorte og 1297 hvide. Republikanerne førte ofte an i bestræbelserne på at få vedtaget forbundsregeringslove mod lynchninger og deres talsmænd gjorde sig hele tiden til fortalere for forbud mod lynchning. Demokraterne forbød med succes disse lovforslag og deres talsmænd fordømte aldrig lynchninger."

(side 112): "Såvel Griffith som Dixon havde indarbejdet materiale fra Woodrow Wilson's History of the American people, herunder Wilson's latente støtte til Klanen og dens afskyelige praksis af Sydens Hævn."
I dag er de elitære kujonagtigt travlt optaget af at udelukkende pege fingre af Southerners og deres Confederate bumper stickers med flag. Hvorfor mon? Fordi det har krævet overmåde stort mod at føre deres høtyvebrigader mod Woodrow Wilson's Princeton University's School of Public and International Affairs.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails