Madoff og Obama: Fælles i fupnumre

Burt Prelutsky

For det første vil jeg lige slå fast at jeg af fuldt hjerte foragter Bernard Madoff og kun ønsker at se ham stege i sit eget fedt. Jeg må dog indrømme, at da jeg første gang hørte, at man vil sende denne ældre rotte i fængsel i 100 år da slog det mig som værende absurd. På den anden side, hvis det er sandt at det er de gode der dør unge, da formoder jeg at Madoff kunne gå ud af fængslet som en fri mand i 2109.
Dog spørger jeg mig selv hele tiden, hvorfor har nogen dog placeret investeringen hos denne svindler. Da jeg var barn var der en TV-serie der blev kaldt "Storsvindlerne." Hver uge var der en dramatisering af et nyt svindelnummer. (Så da unge Burt sad derhjemme og blot blev underholdt da var unge Bernie i fuld gang med at tage notater.) Ligeså variet svindelnumrene var var moralen altid den samme. Som seriens beretter, Reed Hadley, tålmodigt påpegede uge efter uge, hvis noget lyder som om det er for godt til at være sandt, da drej rundt på hælen og løb - nøjes ikke med at gå.

Svindleren benytter ikke en pistol, han appellerer blot til folks grådighed og det medfødte ønske om at få noget gratis. Så mens Obamas beundrende fans ønsker deres lån, deres sundhedsreform og deres uddannelser betalt af andre, så ønskede Madoffs fjolser at slubre i sig af ufattelige profitter gennem deres investeringer. Bortset fra pengene da er jeg sikker på, fordi jeg kender menneskets natur, at også deres umættelige egoer blev tilfredsstillet ved at kunne prale overfor misundelige venner og bekendskaber om, hvor meget klogere de var, end de der dovenlarse med deres kedelige skatteregninger og penge på kontoen. Jeg er helt sikker på nogle af os ikke har lyttet til Reed Hadley. 

Da jeg aldrig har mødt hr. Madoff ved jeg ikke hvor meget han har løjet og hvor meget han blot overlod til investorernes overspændte fantasi. Jeg har dog på fornemmelsen at han ikke fortalte så mange hvide løgne i hele sin kriminelle løbebane som præsident Obama kan nå at udstede før frokosten.

For eksempel, fortalte han os ikke at Joe Biden skulle være leder af opsynet med hver eneste dollar i den såkaldte stimulus pakke? Jeg sværger på at sådan hørte jeg det. Jeg ventede endda på den der punchline, men den kom aldrig. Måske var Teleprompteren ude af funktion og præsidenten spyttede blot det første navn ud der dukkede op.

Det viser sig nu at Earl V. Devaney skal være Formand for Recovery Act, Rådet til gennemskuelighed og ansvarlighed. Ville du ikke simpelthen elske den person der tager telefonen og skal gøre det 3-400 gange om dagen?

Mon ikke Biden kan gøre nytte ved at hente kaffe og wienerbrød til Devaney og medlemmerne i Rådet eller måske er der bedre brug for hans enorme erfaring ved at oplyse dem om, hvor det bedste sted til at få lavet tænderne hvide er, og hvor man kan få plukket uønsket hårvækst.

Man må give at Obama vælger sine ansatte med omhu, idet han sikrer sig at de fleste af dem skylder i skat. Han fik endda Tom Daschle til at betale inden han sendte ham tilbage til South Dakota. Uheldigvis drejede det sig kun om nogle få hundrede tusinder dollars, slet ikke i nærheden af de to trillioner som Obama arbejder med. Heldigvis havde han en reserveplan til at kunne klare differencen.

En masse mennesker herunder Alan Keynes, vedbliver med at holde på, at Obama blev født i Kenya og derfor ikke, ifølge Forfatningen, lovligt kan være præsident. I adskillige måneder har folk sagt, at ingen har fået forelagt for deres øjne den faktiske fødselsattest. Visse mennesker har endnog foreslået at embedsmænd på Hawaiii, et sted der blot er en anelse mindre venstreorienteret end San Francisco, har løjet om eksistensen af denne forfløjne attest. 

Jeg siger, "Sludder!", jeg siger "Pladder!" Borgerlige, som altid regnes som en uforbederlig bunke pernittengryn beder altid om bevis for så det ene og så det andet. Den ene dag er det John Kerry's militære bedrifter, den næste er det Al Gore's troværdighed som meteorolog, og nu er det så det der skide dokument. Hvad betyder det dog? For hvis man har set en fødselsattest, og det vil Obama uden tvivl hævde, ja så har man set dem alle.

Derudover, som de mægtige medier bliver ved med at fortælle os, så er Barack Obama mere end bare endnu en korrupt politiker fra Chicago; han er jo kongelig.

Som jeg husker alle de pralende film fra min barndom, ja der skulle konger og prinser aldrig vise en eller anden skide fødselsattest. Næ han skulle bare trække bukserne ned og vise sin bagdel og det kongelige modermærke, og så var den klaret!