onsdag den 1. september 2010

Flere stormoskeer vækker uro

Planer om megamoske rammer Amerikas solar plexus

Murfreesboro, Tennessee - Den foreslåede megamoske ved Ground Zero har fået vreden til at blusse op hos mange amerikanere, Men langt fra de blinkende lys på Manhattan er der endnu ulmende brand af vrede.

CBN News besøgte fornylig en by i Tennessee, hvor de lokale har udtrykt bekymring over deres nye nabo - et multimillion dollar islamisk center. Det er blot et af adskillige sådanne planlagte projekter over hele kloden.

Midt Tennessee bliver ofte omtalt som selve spændet i "Bibelbæltet." I byer og landsbyer som Murfreesboro cirka 50 kilometer syd for Nashville - der er det stadig Gud og landet der står i højsædet.

Nogle indbyggere i Murfreesboro tror, at hele den gennemførte amerikanske følelse måske snart vil forsvinde, takket være planerne om at bygge et stort islamisk center i deres 'baghave.'







"På kun 17 dage fik de godkendt byggeplanerne til moskeen, når der er store menigheder her i samfundet, der har brugt mere end 18 måneder på at få en godkendelse til at bygge deres faciliteter," sagde den lokale aktivist Laurie Cardoza-Moore, der er præsident for den pro-israelske gruppe, Proclaiming Justice to the Nations.

Ingen offentlig debat
Cardoza-Moore fortalte CBN News at udvalget i Rutherford City pressede megamoske projektet igennem uden nogen offentlig debat eller høring. Hun sagde at indbyggerne var chokerede da de hørte om projektet.

"Vi spurgte vort byråd, 'Kan vi dog ikke, i al venlighed, og før vi begynder, og giver godkendelsen til en megamoske, på et 52000 kvaddratfod område til 200 muslimer i området, se lidt på nogle af de mennesker der er tilknyttet - donorerne, de som finansierer denne moske?'" Mange sprugte hvorfor et lille islamisk samfund på cirka 250 familier har brug for det som ville være et af de største moske komplekser i Amerika.

Imamen ved Murfreesboro Islamic Center sagde at de nuværende forhold er for små, og at hans menighed derfor skal flytte. Deres foretrukne sted er nogle få kilometer borte - 15,2 acres land der skal bestå af en megamoske, en swimmingpool, et gymnasium, en islamisk skole og indkvartering for imamen.
"Vi har behandlet enhver særskilt religiøs organisation på nøjagtig ens vilkår," sagde borgmesteren for Rutherford County, Ernest Burgess.
Burgess fortalte CBN News at han ingen grund har til at tro at moskeens lederes har "nogen dårlige intentioner."

"Vi har et buddhist tempel her," sagde han. "Vi har et hindu tempel her. Jeg mener vi har, tror jeg, stadig med baggrund i vore forfatningsmæssige rettigheder, givet muligheden for at mennesker kan tilbede på den måde de ønsker."
Spørgsmål til moskeens ledere
Alligevel er der blevet rejst alvorlige indvendinger om imam Osama Bahloul og mindst endnu et medlem af Murfressboro Islamic Centers bestyrelse. Bahloul er "en respekteret mand" fra al-Azhar Universitetet i Ægypten, hvor anti-semitisk og anti-amerikansk retorik er helt almindeligt.

Han fortalte CBN News, da kameraet var slukket, at han fordømte terrorgrupper som Hamas og Hezbollah og at muslimerne i Murfreesboro blot var på udkig efter et roligt sted, hvor de kunne dyrke Gud. Han nægtede dog at optræde foran kameraet.

Så er der medlemmet af det islamiske center, Mosaad Rawash. Rawash blev udelukket fra rådet efter at pro-jihad slogans blev opdaget på hans MySpace side. Nu er de blevet fjernet. En talsmand for moskeen sagde at Rawash er tilbage i rådet efter at være blevet renset for at skulle at have gjort noget forkert.

De lokale har også andre bekymringer -- som hvor de mange millioner dollars som skal betlae for opførelsen af den foreslåede moske mon kommer fra.
Tilknyttede ved moskeen siger at pengene er blevet rejst i samfundet. Men den lokale journalist Rebecca Bynum sagde at hun ikke er overbevist.

"Ved andre moskebyggerier, som i Boston og andre steder, hvor der er blevet bygget kæmpe moskeer, kom midlerne fra udlandet, hovedsageligt fra Saudiarabien, fra rige enkeltindivider fra lande som Saudiarabien og Forenede Arabsike Emirater," sagde hun.
Murfreesboro er ikke det eneste sted. Yderligere to megamoskeer er der planer om i Tennessee - den ene i Memphis og den anden i byen Antioch, nær Nashville. "Det kunne se ud som en større strategi med moskebyggerier i landlige områder og for at skabe islamiske samfund - store islamiske samfund - i landdistrikter der skal tjene et højere formål," sagde Bunum, klummeksirbent for New English Review.
For at bekæmpe Kristne 'Korsfarere'

Cardoza-Moore tror formålet er ganske tydeligt i midt Tennessee.
"Man har Bibel trykkerier, man har kristne forlag, kristen musik har deres hovedkvarter her," sagde hun. "Det er herfra Evangeliets budskab kommer ud. De radikale islamiske ekstremister har slået fast at de stadig bekæmper Korsfarerne - og de betragter dette som Korsfarernes hovedstad."

Mega-moskeer er nu under opførelsen fra kyst til kyst. Sammen med de tre store islamiske centre i Tennessee, da fortsætter Ground Zero moskeen stadig med at skabe en livlig debat.
En plan for en moske blev fornylig skudt ned i nærliggende Staten Island, New York. Men en stor moske er nu ved at blive bygget i nærliggende Brooklyn.

I Sheboygan, Wisconsin og Portland, Oregon, har to multi-million dollars moske projketer fået det grønne lys. Endnu et åbnede sidste år uden for Boston, og et kompleks til 1o millioner dollars i Atlanta åbnede i 2008.
Samtidig protesterer naboerne over de planlagte moskeer i det sydlige Californien og i forstæderne til Chicago. Der er nu planer om at bygge det første islamiske center nogensinde i den nordlige del af Kentucky.
"Når der bygges en stor moske, da trækker det muslimer til området," sagde Bynum.


Hvem betaler for moskeerne?
Det formodes at så mange som 80% af de amerikanske moskeer har modtaget midler fra Saudiarabien, hvor den officielle statsreligion er den radikale Wahhabi islam.

Efterretningskilder fortæller CBS News, at de mange amerikanske moskeer er blevet infiltreret af Det Muslimske Borderskab - en islamistisk bevægelse der søger at indføre den islamiske Sharia lov over hele verden.

Vi spurgte borgmester Burgess om han og Murfreesboro kommissionen var klar over dette. "Jeg er ikke blevet informeret, jeg har ingen beviser," svarede han. "Synes du ikke du burde være blevet informeret alligevel?" spurgte CBN News. "Som almindelig borger burde jeg være informeret om hvert problem jeg møder," sagde Burgess. "Men jeg kan kun arbejde efter de regler og regulativer som staten Tennessee og USA og Rutherford County har givet mig myndighed til at følge, og påføre."

Nærmere overvejelse. Lad os se nærmere på det

County kommissionen ser nu nærmere på de lokale indbyggeres bekymringer om moskeprojektet, herunder den miljømæssige konsekvens og trafikken det vil medføre.

Der er også klager om en umarkeret grav der er kommet til syne på det islamiske centers nye besiddelse.
"Vi kender intet til liget, udover at det var godt pakket ind - det er ikke i en kiste, ikke balsameret, det er ikke en hule," sagde den lokale aktivist Kevin Fisher. Tilknyttede moskeen fortalte os de vidste hvem der er begravet der, men de gav os intet navn. Borgmester Burgess sagde, "Begravelsen var lovlig." Andre igen fremhæver at dette er yderligere et bevis på at et stort islamisk center ikke er passende i deres samfund. "Jeg tror vil vil hindre denne moske i at blive bygget," sagde Cardoza-Moore.

For yderligere information og for at se Erik Stakelbecks videorapport klik her.
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Erick Stakelbeck is a terrorism analyst for CBN News.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails