tirsdag den 31. august 2010

Ludere for Friheden

I dag er vi alle prostituerede

Derimod er prostitution blevet velsignet. Det kaldes bare ikke prostitution, ser du, men det er da lidt vanskeligt at kalde "midlertidige ægteskaber" som de finder sted ved en islamisk skrin i Mashad for noget andet. Manden betaler nogle penge og får noget sex. Hvad vil du kalde det? (se denne artikel på synopsis)

Lad os ikke glemme at Den Islamiske Republiks grundlag hviler på et kvindehad. Khomeini, tyrannen der grundlagde republikken, hadede kvinder og lavede med et snuptag 100 år med persisk fremskridt om, på nogle få år. Der var en der på Twitter forleden aften sagde, at den Øverste Leder Khameini har rådgivet nogle af regimets torturbødler og voldtægsmænd for at sikre at kvinderne de forgreb sig på var passende påklædt. Det har måske været et forsøg på at være morsom, jeg aner det ikke, men det afslører dog et besynderligt sind.

Det er svært for os her i Vesten at forestille os hvad der sker i iran nu om stunder, det er nemlig en stat der har mistet al sin legitimitet i undersåtternes øjne, hvor lederne bekæmper hinanden for at få deres del af magten og skabe sig velstand. Måske er den mest afslørende nylige anekdote fra en avis beretning om Revolutions Garden der spionerer mod de politiske ledere:

Rah-e-Sabz hævder at Den Islamiske Revolutions Garde har placeret overvågningskameraer i en syv etagers bygning der ofte besøges af højtstående politikere.

I sidste uge opdagede nogle af politikerne overvågningen, og da de ikke var klar over, hvem der stod bag bad de Efterretningsministeriet om at kontollere bygningen. Ministeriet benægtede sig deres ansvar, men sendte tekniske specialister, der selvfølgelig opdagede de mange infrarøde kameraer og mikrofoner. Da specialisterne forlod bygningen blev de antastet af Revolutions Garden. Det kom til ildkamp,

Det sker af og til i en af disse hyppige konfrontationer at nogen kommer til at skyde, og så meddeles der om en "ulykke." Langt oftere tager angrebene mod politikerne eller Revolutions Garden form af bilulykker, fejl på køretøjer, eller selvmordsangreb mod større Revolutions Garde forsamlinger, som med angrebet i juli på moskeen i Zahedan.

Det var kun et spørgsmål om tid før nogle elementer i oppositionen ville begynde at benytte vold mod regimet, skønt den ledende talsmand for Den Grønne Bevægelse, Mir Hossein Mousavi og Mehdi Karroubi, hele tiden er gået ind for ikke-voldelige metoder. I mellemtiden slagter regimet sine modstandere i en gruopvækkende grad:

En Mashad menneskerettighedsaktivist fortalte International Campaign for Human Rights in Iran om de hemmelige gruppe henrettelser af hundredevis af fanger i Mashad's Vakil Abad Fængsel uden at deres familier eller advokater kender til det. Ifølge aktivisten er der cirka 2100 fanger på dødsgangen i dette fængsel, der kan afvente en hurtig henrettelse ved de hemmelige grupper hvert øjeblik det skal være.

Nu står vi overfor efteråret. Den første vigtige dato er fredag den 3. september, "Quds Dag." Mange oppositionsgrupper er klar til at gå på gaderne. Karroubi har lovet at slutte sig til dem, og regimet har hans hjem omringet med bøller. Fire dage til det går løs.

I mellemtiden er der ingen ledere i Vesten der åbenlyst har støttet oppositionen. Måske den bedste måde at gøre det på er, at være solidarisk med Carla Bruni og udnævne os som Prostituerede for Frihed.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails