tirsdag den 3. august 2010

Politik gør folk syge og fede

Om at gøre Amerika syg

Walter Williams

Sundhedsministeren Kathleen Sebelius lovede,

"U.S. Regeringen har planer om at give mere finansiel støtte i kampen mod fedme, og betragter sundhedsreformen som en lejlighed til at opmuntre til bedre spisevaner."

Fremfor at bruge penge og angribe fødevareindustrien, da burde Sundhedsministeren og andre der er så bekymrede over sundheden hos amerikanerne hellere gå i kødet på U.S. Kongressen. Lad os se på det.

Ifølge en undersøgelse udført af forskere ved University of California, Davis, offentliggjort i Journal of Clinical Investigation, maj 2009, kan den udbredte brug af fruktose være direkte årsag til en del af det stadigt stigende antal af sukkersyge, og fedmeramte børn. Ved at indtage fruktose-sødemidler, ikke glukose-sødede, drikkevarer forøges fedtlaget om maven, og insulinfølsomheden bliver mindre hos overvægtige/fedme mennesker.

Deltagerne i undersøgelse, der indtog fruktose-sødede fødevarer kunne fremvise en forøgelse af fedtceller om de større organer herunder hjerte og lever, og undergik også metaboliske forandringer der er forvarsler om hjertesygdomme og diabetes.

Andre forskninger har forbundet diæter der er rige på fruktose sirup, som værende med til at forøge risikoen for at få et for meget triglycerider (en slags fedt i blodet), at fedt ophobes i leveren og resistens overfor insulin, bemærker dr. Gerald Schulman og hans kolleger ved Yale University School of Medecine.

"Dette er det første bevis vi har på at fruktose i sig selv giver diabetes og hjertesygdomme uafhængigt af om man er overvægtig,"

sagde Kimber Stanhope, en molekylær biolog der stod i spidsen for UC Davis undersøgelsen, og tilføjede,

"Vi kan ikke få øje på nogle af disse forandringer hos mennesker der spiser glukose."

Så siger du måske, "Williams, glukose, fruktose - hvad er problemet?" Sukrose (rørsukker) er det sukker der sælges i 2 kg eller 5 kg. sække i dit supermarked, og som amerikanerne har benyttet som sødemiddel i det meste af vor historie. Fruktose er et sødemiddel der gennem den seneste tid er blevet rigtig meget benyttet af drikkevareproducenterne og i fødevarer. Du spørger måske, "Hvordan kan det være at der bruges så meget fruktose nu?"

Kongressen!!!

Fanjul familien fra Palm Beach, Florida, en familie med politiske forbindelser har givet mere end 1,8 million dollars til såvel Demokraterne som Republikanerne i årenes løb. De, og andre i sukkerindustrien, giver millioner til kongresmedlemmer for at kunne opretholde de høje priser på udenlandsk sukker for at sukkerindustrien i USA kan få endnu højere priser. Ifølge en undersøgelse så har Fanjul familien alene tjent 65 millioner dollars om året gennem protektionismen fra Kongressen.

Chairman Emeritus of Archer Daniels Midland Company, Dwayne Andreas, har givet politikerne millioner af dollars for at hjælpe ham med at gøre ADM rigere, - og vi har betalt. For de penge stemte kongresmedlemer for restriktioner på sukkerimporten som har været med til at få prisen på sukker meget højere op. De højere priser gavner ADM, der fremstiller majsirup (fruktose) der er et sukkererstatningsmiddel. Når sukkerpriserne er høje, vil sukkerbrugerne (sodavand, slik og fødevareproducenterne) vende sig til majssirup som et billigere erstatningssødemiddel. Tidligere fandt nogle sukkerforbrugende virksomheder ud af, at de kunne importere produkter som is-te trække sukkerindholdet ud, og dog var det billigere end de høje priser der altså har sin baggrund i Kongressens protektionistiske sukkerpolitik, - men så blev det gjort ulovligt.

Kongressens sukkerpolitik ikke alene ødelægger sundheden hos amerikanerne, den reducerer også antallet af amerikanske arbejdspladser. Chicago plejede at være Amerikas slik-hovedstad. I 1970 var antallet af ansatte i Chicagos slikfabrikker ialt 15000 og nu er det 8000, og for nedadgående.

Brach's havde 2300 ansatte, nu er de fleste jobs i Mexico. Ferrara Pan Candy har også flyttet det meste af produktionen til Mexico. Jo, lønningerne er lavere i Mexico, men lønningerne er ikke den eneste faktor der er årsag til slikproducenternes flugt fra Amerika. Sukker er langt den største omkostning, og i Mexico, betaler de fra 1/3-del til det 1/2 af det de skal betale i USA. Life Savers der i 90 år blev fremstillet i Amerika er flyttet til Canada, hvor lønningerne kan sammenlignes med vore, men deres årlige omkostning til sukker er 10 millioner dollars mindre.

Med Kongressens begunstigelse, og sammen med andre livstruende og sundhedsnedbrydende planer, og en manglende amerikansk ukendskab og bevidsthed, er kendsgerningen at ofrene som oftest er usynlige.

Walter Williams

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails