mandag den 16. august 2010

En førstedames ferieeventyr

Michelle’s “Enestående eventyr”: Endnu et tegn på at Obama faktisk ikke vil være præsident

For nogle uger siden skrev jeg om, at jeg mente Barack Obama faktisk ikke ønsker at være præsident. Den postering afstedkom temmelig mange kommentarer, pro og kontra.

Michelle's ferie til 375000 dollars - med Daily Mail der har døbt hende "en moderne tiders Marie Antoinette" - er yderligere bevis på min tese. Hvilken mand der ønsker at blive genvalgt - (eller se sit parti klare sig godt til november) ville lade sin hustru drage afsted på sådan en "enestående tur" i disse økonomiske tider?

Selvfølgelig vil ingen nægte at man har ret til at holde ferier - jeg er netop ved at afslutte min her på mit elskede Bainbridge Island - men at lukke strande ved Middelhavet samtidig med man booker 60+ værelser på et femstjernet hotel i Marbella til sin udflugt? Da er man da helt og aldeles tonedøv, måske halvt bevidstløs (eller helt bevidst) eller udfører sabotage mod sig selv.

Der foregår i det mindste noget særdeles besynderligt. Førstedamen drager afsted på en udflugt der er det 18. århundredes aristokrati værdigt og det samtidig med hendes mands fødselsdag. Hvad er det man prøver at fortælle os? Er der mon nogen der forsøger at fortælle hendes mand noget? Eller vice-versa? Ja, hvem ved?

Det er dog helt sikkert at du ikke vil kunne finde ud af det i de førende medier. De er komplet ligeglade med at checke Obamas papirer fra college. Måske National Enquirer er på sagen. Der er måske det eneste håb.

Hvis jeg stadig var medlem af Demokraterne da ville jeg være dybt bekymret. Hvad er det der foregår i Det Hvide Hus, der synes at være så aldeles uden forbindelse med virkeligheden i vort land - med tal der viser at den virkelige arbejdsløshed er svimlende 22%- så det tyder på en mental og psykologisk brist. Og i dette tilfælde ville denne brist være folie a deux af en eller anden slags, fordi Barack og Michelle synes at have indgået en hemmelig forståelse, og det uanset hvordan deres indbyrdes forhold er. Denne manglende forbindelse - mellem dem og det amerikanske folk - bliver bare mere og mere markant.

Hvorfor sker dette?

Dr. Sam Vaknin, forfatteren til Malignant Self Love, en bog om narcissime, skriver følgende som svar på et spørgsmål om narcissistens upassende indstilling:

Spørgsmål:

Hvorfor er der ingen forbindelse mellem narcissistens opførsel og hans følelser?

Svar:

En god måde at udtrykke det på ville være at der er en svag forbindelse mellem narcissistens opførsel og hans tilsyneladende eller udtrykte følelser. Grunden er at hans følelser blot er 'tilsyneladende' eller blot gennem ord - men ikke dybfølt. Narcissisten snyder med følelserne og den måde de kommer til udtryk på i det ydre for at imponere andre, at få deres sympati eller at motivere dem til at handle på en måde der gavner narcissisten og fremmer hans interesser.


Med dette - som med så mange andre simulerede handlemønstre - søger narcissisten af manipulere med menneskene i hans omgangskreds. Indeni er han helt kold, uden det mindste spor af en ægte følelse, og frastødes af følelser og følelsesladede mennesker. Han ser ned på dem og betragter dem som svage der lader sig overvælde af en stemning. Han irettesætter og håner dem.


Dette er den hjerteløse mekanisme med "simuleret virkning." Det er i selve narcissistens væsen at han ikke har evne til at vise empati med sine medmennesker.

Hvordan forklarer forklarer dette den stadig større usammenhængende opførsel hos Michelle og Barack Obama? Ved første øjekast, ganske meget. Men måske er det langt mere enkelt. Måske formoder Michelle og Barack at præsidenten ikke bliver genvalgt, så hvorfor dog bekymre sig om hvad andre mener?
Author Photo
Roger L. Simon

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails