onsdag den 18. august 2010

Staten skal måle om du er fed

Staten skal nu måle om du er for tyk

Marylou Barry

Hurtigt! Løb! For nu kommer den nye fedmezar med et målebånd! I tilfælde af at du tilbragte den sidste uges tid i total isolation så er der et par nyhedshistorier som du bør kende, så sæt dig ned og træk vejret dybt.

For det første så har Sundhedsminister Kathleen Sebelius dekreteret at en ny forbundsdatabase under overopsyn af American Recovery og Reinvestmant Act fra 2009 skal have data om hver amerikaners BMI, eller Body Mass Index, som del af en altomfattende EHR, eller Elektronisk Sundheds Optegnelse. Vladimir Lenin i sine velmagtsdage kunne ikke have fundet på noget bedre, men vi befinder os et århundrede senere i "Frihedens Land" og vi skal ikke blot underlægge os denne indskrænkning af vor individuelle friheder, men også med glæde stemme for at betale for det.

For de som ikke ved hvad BMI er. Det er ren relativ procentdel af fedt og muskelmasse divideret med højden og det benyttes som en indikator for om man er overvægtig/fed. Skønt mange eksperter er uenige om det kan benyttes helt korrekt som målestok, så lad være med at sige det til Forbundsregeringen, fordi efter 234 år, hvor vi har været bedøvende ligeglade, da har omtalte regering nu opdaget et helt overskyggende tvingende nødvendigt behov for at kunne lægge dit BMI til dets øvrige gigantsamling af statistikker.

Det ønsker du ikke? Det er bare ærgerligt. Læger der ikke vil være med vil få deres Medicare og Medicaid tilskud begrænset, der med tiden vil gøre det umuligt for dem at drive forretning.

Idet jeg undrer mig over dette seneste angreb på privatlivets fred kommer en stadig mere relevant sang tilbage i mit hoved for første gang siden, åh ja, i mange år. Det er en gammel Hank Williams Senior vise fra dengang tingene var mere simple, da formålet med en regering var at beskytte os fra fremmede invasionsstyrker, fremfor at fortælle os hvad vi skal spise og hvor mange centimeter af dit taljemål vor minister Sebelius skal knibe i før vi har problemer.

"Why don't you mind your own business, mind your own business?"

sang Hank dengang,

"Cause if you mind your business, then you won't be minding mine."

I de andre nyheder så har de nuværende besættere af Det Hvide Hus opgraderet titlen på deres personlige kok, Sam Kass, fra "fødevare initiativ koordinator" til "senior politisk rådgiver for inititativer til sunde fødevarer." Tilsyneladende er han ansat som en ernærings-ansvarlig kok for at få Obama døtrene til at spise deres grøntsager. Kass er faktisk udgået fra University of Chicago med en doktorgrad i amerikansk historie og deler mange af de sociale bekendtskaber sammen med Obamaerne, herunder seniorrådgiver Valerie Jarrett og Uddannelsesminister Arne Duncan.

"Kass har helt sikkert lært sig Washingtons metoder. Han er i alt overvejende grad en der kan tie, og han er omhyggelig med at udtale sig i talemåder der ligner Obamas vision" rapporterer Politico.com. Kass der arbejder sammen med Jocelyn Frye, 'hjemlig politisk rådgiver' hos Michelle Obama forekommer ikke helt klar over han der forventes han skal gøre for at gøre sig fortjent til den -utvivlsomt - sunde, men ukendte løn. "Det har været en udfordring at regne ud hvad min stilling er," indrømmer han.

Disse to historier, især når de fortælles i sammenhæng, tigger nærmest om at der stilles en hel masse spørgsmål som ikke mange mennesker stiller sig. Er der en forbindelse? Hvorfor har en ikke-valgt førstedame brug for en "hjemlig politisk rådgiver," og meget mindre en "senior politisk rådgiver om sundhed og fødevareinitiativer"? Hvem er denne historielærde/grøntsagsekspert fra et venstreorienteret universitet egentlig? Vil han kun opholde sig i køkkenet eller snart dukke op som vor første nationale fedmezar?

Hvorfor er Obama administrationen så forhippet på at finde frem til BMI tallet for millioner af amerikanere, de fleste klarer sig selv - eller gennem deres private forsikringsselskaber - betaler de for deres lægebesøg? Hvad er planen når disse data engang er indsamlet? Og sidst, men ikke mindst, hvor er gode gamle Hank når du virkelig har brug for ham og den selvopretholdende og selvansvarlige filosofi han så flot gav udtryk for?

If I want to honky-tonk around 'til two or three
Now, brother that's my headache, don't you worry 'bout me.
Just mind your own business, mind your own business …

Så drop den der database, hr. Præsident. Hvis min hovedpine bliver rigtig slem går jeg til lægen og det rager ikke dig. Nej, vent - hvis der kun er en der betaler - så kan jeg jo heller ikke gøre det. Jeg mener ... jeg skal udfylde ansøgningsformularerne og spørge pænt om jeg må sætte mit navn på ventelisten...hvis jeg overholder kvalifikationerne.

Det er noget som Obamaerne og deres medskyldige i Kongressen aldrig skal bekymre sig om, skønt fordi - overraskelse - de havde jo kunnet regne ud, at de skulle lave om på deres egen sundhedsforsikring før de tvang deres socialiserede lægehjælp ned over os andre. Men det afholder dem ikke fra at vil have dit BMI tal, så hold op med at beklage dig over procedurer der går meget tæt på, læg den der chokoladebar væk, og kom op på vægten lige med det samme. Kathleen Sebelius venter. Og hvis hun kan knibe mere end en tomme, så skal du måske også betale en fedmeskat.
Mindin' other people's business seems to be high-toned
I got all that I can do just to mind my own
Why don't you mind your own business, mind your own business?
If you mind your own business, you'll stay busy all the time.

Det kan være et viist råd til et politisk nedrivningsmandskab der i løbet af et år har skabt mere gæld end de nogensinde kan betale, men du behøver ikke holde vejret og vente på at nogen af dem lytte til rådet.

"Jeg Græmmes," bliver det mon nogensinde november, Søren Bruun.

(Her er en video med Hank Williams Junior med nævnte sang, fundet af synopsis:)


Marylou Barry is a Christian Zionist with a special interest in the Middle East. She is also the author of a series of children's books. Visit her blog at Marylou's America and her book website at House with the Light Books.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=182481

1 kommentar:

Jenson sagde ...

nice blog....
let come to my blog...klik here

Related Posts with Thumbnails