onsdag den 4. august 2010

Døde ideologier forsætter med at plage os, hvorfor?

Døde ideologier forsætter med at plage os, hvorfor?

Laina Farhat-Holzman

I New Orleans er der en tro på de "ikke-døde" - zombierne - der ikke vil være i graven selv efter de er blevet begravet. Dette er helt sikkert ikke godt for de som tror på Voodoo. Forskellige steder rundt om på jorden kan vi imidlertid stadig se det fænomen, at det vi betragtede som 'døde' ideer, dog vender tilbage for at ruinere en ny generation. Der er tre zombier derude: Marxismen/Maoismen, Nazismen, og kulten - Militant Islamisme.


Marxisme/Maoisme. Tilsyneladende er der mennesker der ikke har hørt at marxismen og maoismen var de totale fiaskoer.

Marxismen er en klassisk doktrin der appellerede til så mange fordi den foregav at fremme ligheden og retfærdigheden. I hænderne på maoister og stalinister herskede der imidlertid uretfærdighed og ulighed i de ekstreme diktaturer der herskede i Rusland og Kina. Der var ingen lighed, de gjorde masserne til slaver.


Det lykkedes den gennem ti år slumrende terrorrevolution under ledelse af "ægte troende" maoister i Nepal at slide regeringen op, og vinde et valg, dog knap nok. De krævede at kongen trådte tilbage (han var allerede gået bort fra absolut monarki til konstitutionelt monarki, hvilket dog ikke var nok for dem) og man omdøbte kongedømmet "Folkerepublikken Nepal." Med deres snævre sejr, lovede de at de ville være 'moderate' (vel næsten som at være moderat gravid.) Nu og ikke som nogen overraskelse, viser de tænder og de er igen årsag til vold og uro. Dette "Verdens Tag" er på vej ud i en helvedes fremtid. Dette er endnu et eksempel for at en lille, men beslutsom kult kan overvinde et mere passivt flertal.

Endnu et sted hvor en marxistisk magtovertagelse udvikler sig er Venezuela, hvor en populistisk leder, Hugo Chavez, hensynsløst afmonterer alle private virksomheder og institutioner i landet og forvandler Venezuela til en økonomisk og politisk katastrofe. Populismen (støtten til de fattige og uuddannede) giver ham hans dække - og han kvæler pressen, oppositionen og de privat virksomheder gennem kontrol over alle magtens virkemidler (polititet, propaganda og militæret). Han er nu ved at løbe tør for penge, konsekvensen ved nationalisering og hans ødelæggelse af olieindustrien. Jeg tror ikke han vil dø af alderdom.

Neo-Nazism. Den magtfulde og dødelige fascistiske regering der medførte 2. Verdenskrig, Holocaust og døden og ødelæggelse af det tyske folk, kollapsede ved slutningen af krigen. Det som er kommet tilbage fra de døde er imidlertid denne bevægelses allerværste værdier - racistisk had hos Skinheads og den såkaldte "Ariske" bevægelse i USA og Europa. Deres antal ser ikke ud til at vokse - derfor kan vi håbe at disse neo-nazi kults kun vil fortsætte som en sørgelig (og voldelig) subkultur indtil den løber tør for energi.

Militant Islamisme. Denne særlige sekt i islam har skabt en fuldstændig eventyragtig islamisk historie i hvilken en vis og retfærdig Kalif herskede over en forenet islamisk verden. Hvad man ikke tager i betragtning er at ingen Kalif (leder af de trofaste efter Muhammad) døde af alderdom i sengen; at islam blev delt gennem voldeligt frafald fra begyndelsen; og at de bedrager sig selv ved at mene at verden vil konvertere - enten til islam - eller meget mindre sandsynligt overgive sig til deres fascistiske styre.

Profeten Muhammad havde gevaldige problemer med at forhindre at hans arabiske tilhængere dræbte hianden. Han forsøgte at forene sin nye religion ved at deportere fra den Arabiske Halvø, alle andre sekter der nægtede at konvertere til islam (jøderne, de kristne, hedninge). Under islams spredning udover arabien, hvor man erobrede stadig større og mere forfinede kulturer, da kunne man ikke følge deres grundlæggers politik og forordninger.

I stedet forsøgte de at tvangskonvertere de erobrede, eller man pålagde dem voldsomme skatter, jøderne, kristne, zorastraerne, hinduerne og buddhisterne for at støtte det globale projekt. Denne politik var at give deres ofre et tilbud de ikke så let kunne afslå, hvilket har været medvirkende til islams usædvanligt hurtige vækst.

Vore forfædre i Middelalderen (kristne og muslimer) anså fru Fortuna som værende herskeren over verden. Hendes hjul fører nogle og til storhed og forkaster dem derpå. Måske er dette sandt også i dag - det som kører rundt kommer igen - selv efter døden.


FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is an historian, lecturer, and author who also writes for the Santa CruzSentinel. You may contact her atLfarhat102@aol.com or http://www.globalthink.net/.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails