torsdag den 19. august 2010

Obamas 'fine' gæster

Obama’s Radikale Gæster

Joseph Klein

Med al postyren der fulgte med Præsident Obamas støtte til Grand Zero kæmpemoskeen og samfundscenter komplekset i sidste uge ved Det Hvide Hus' Ramadan middag da forekommer det besynderligt at ingen kabel talk shows, dem jeg følger med i, har orket at undersøge gæstelisten. Jeg mener det er en fejl, fordi en gæsteliste giver en hel del indsigt i hvad Obama virkelig står for.

Blandt alle ambassadørerne og de andre dignitarer er der to "samfundsledere" der skiller sig ud - begge med en radikal islamisk dagsorden

Den første er Dr. Ingrid Mattson, præssident for Islamic Society of North America (ISNA).

ISNA blev navngivet som en ikke dømt medkonspirator for Holy Land Foundation for Relief and Development, en islamisk "velgørenhedsorganisation" der i 2008 blev domfældt af en forbundsdomstol for at have givet mere end 12 millioner dollars til den palæstinensiske terrororganisation Hamas.

En måned senere beskrev Dr. Mattson den ekstremistiske Wahhabisme ideologi, der gav inspiration til 9/11 terroristerne på denne måde.

Det er navnet på en reformbevægelse der fik sin begyndelse for 200 år siden for at frigøre de islamiske samfund for de kulturelle praksis og den strenge fortolkning der var indført i løbet af århundrederne. Det svarer faktisk den den europæiske protestantiske Reformation.

I et interview i september 2002 med PBS, fastslog Mattson at hun ikke kunne se "nogen forskel" mellem de kristne ledere der kritiserede islam eller al Queda på den ene side, og Osama bin Laden der citerer "den islamiske teologi for at retfærdiggøre vold mod amerikanerne" på den anden side.

Tilsyneladende følger præsident Obama Mattsons råd ved at udrense talemåde "islamisk terrorisme" fra sin administrations ordbog. Er det noget under, at hun var på Obamas gæsteliste ved Ramadan middaggen?

Den anden radikale islamist på gæstelisten i Det Hvide Hus var Salam Al-Marayati, en medstifter og direktør for Muslim Public Affairs Council. Dette er et individ der elsker at tale om at bygge bro, og om dialog mellem trosretninger, men kun som et dække for hans mere radikale synspunkter. Hvad islamister som Al-Marayati holder af at gøre er at vende op og ned på betydningen af amerikanske idealer og historie for at tilpasse dem Sharia (islamisk lov) og den islamiske opfattelse af at være et undertrykt offer. For eksempel sagde han:

Da Patrick Henry sagde, "Giv mig frihed eller lad mig dø," så var den udtalelse indbegrebet af jihad (islamisk hellig krig)i

Al-Marayati har også undskyldt den palæstinensiske terrorisme og fordømt Israels selvforsvar. Tilbage i 1966, for eksempel, råbte en palæstinenser ved navn Muhammad Hamida Allahu Akbar (Allah er stor) mens han med overlæg kørte siin bil ind i overfyld busstoppested i Jerusalem og derved dræbte en israeler og sårede 23 andre. Han blev skudt før han kunne forårsage mere skade.

Hvem mon Al-Marayati valgte at fordømme? Ikke terroristen, men den person eller de personer der gjorde en ende på hans amokløb, og som Al-Marayati krævede skulle udleveres til USA for at de kunne blive dømt ved en amerikansk domstol for terrorisme!

Denne såkaldte "moderate" var så nederdrægtig at i 1999 besluttede lederen af Huset, Demokraten Richard Gephardt fra Missouri at trække sin støtte til Salam Al-Marayati som medlem af det 10 mands National Commission on Terrorism, der var ved at blive dannet, tilbage.

Det bliver værre endnu. Al-Marayati's Muslim Public Affairs Council har udgivet erklæringer der argumenterer for at Hamas og Hezbollah skal fjernes fra U.S. terrorbetegnelsen.

På den selvsamme dag - den rædselsvækkende 9/11 - sagde Al-Marayati i et radioprogram i Los Angeles:
Hvis vi skal søge efter mistænkte, bør vi se på de grupper der har mest gavn af disse hændelser, og jeg mener vi bør sætte staten Israel på listen over mistænkte, fordi jeg tror det afleder opmærksomheden fra det som sker i de palæstinensiske territorier, så Israel kan fortsætte med deres agression, besættelse og apartheid politik.

Nu er selvsamme Salam Al-Marayati gæst hos præsident Obama i Det Hvide Hus sammen med hans kollega den radikale islamist Dr. Ingrid Mattson.

Hvor man dog kan lære en masse ud af det selskab han holder sig - eller, i præsident Obamas tilfælde, de mennesker han inviterer til middag i Det Hvide Hus.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails