torsdag den 30. december 2010

Ikke leveplads nok for araberne?

Ikke leveplads nok for araberne

Bernie Planck


FN's Flygtningeorganisation har anslået, at der var 711000 arabiske flygtninge som flygtede fra deres hjem under og efter 1948 krigen i Palæstina. Efter årtier med elendighed, sult og sygdomme er det antal nu vokset en til en 'ubetydelighed' af 4.62 millioner. (1)

Nu for tiden er der stadig 1.396.368 registrerede flygtninge i uhumske lejre. For de som det er lykkedes at forlade lejrene da har de fleste af dem ingen statsborgerskab i deres værtslande, selv efter 62 års ophold, fordi deres værter ikke ønsker dem.

I Jordan har titusinder af flygtninge fået deres jordanske statsborgerskab inddraget for at sikre at de ikke bliver i landet. (2)

I Libanon er der over 400000 palæstinensiske flygtning, de fleste af dem lever som kloakrotter (350000 er ikke statsborgere.) En undersøgelse fra 2007 af Amnesty International fordømte de "frastødende sociale og økonomiske forhold" blandt palæstinensere i Libanon (3). Hvorfor giver Libanon dem ikke statsborgerskab? Fordi de fleste muslimske flygtninge opfattes som en trussel for Libanon.

Den Arabiske Liga (medlemslandene med grønt på kortet) har instrueret sine medlemmer om ikke at give statsborgerskab til de palæstinensiske arabiske flygtninge (eller efterkommere af dem) for "at undgå opløsning af deres identitet og beskytte dem i deres ret til at vende hjem til deres hjemland." (4)

22 states of the arab league

22 States of the Arab League (in green)

Hvis Den Arabiske Liga blot havde accepteret flygtninge, som ethvert andet land i verden har accepteret flygtninge, da ville palæstinenserne ikke være den gruppe flygtninge som har haft deres situation uafklaret i længst tid i den moderne historie.

Se nærmere på kortet. Det grønne er landområder som araberne besidder og som dækker 13.942.000 kvadratkilometer og med en befolkning på 360 millioner. Arabiske læsere der har evner udi matematik vil hurtigt kunne regne ud at dette medfører en befolkningstæthed på cirka 25 personer pr. square mile. Hvor meget er det så? Ufattelig god plads til alle.

Du kunne måske så let tro, at de arabiske stater med lethed kunne acceptere 5 millioner flere fælles arabiske borgere hvilket som helst sted. Hvor har du uret. De arabiske stater vil have alle de flygtninge til at bo på det lille hvide sted på kortet. Har du fået øje på det?

Ikke kun det, men de ønsker også at jøderne der bor på det lille hvide sted skal smides ud.

Kan de jøder så i det mindste ikke drage til de arabiske lande og bo der, hvis de nu skal smides ud af Israel? Sørgeligt nok, NEJ. De arabiske stater har allerede udvist 95% af deres jøder. Hvis de arabiske stater ikke har plads til arabiske flygtninge så er der helt sikkert ikke plads til jøderne i hele Nordafrika og Mellemøsten.

Millioner af palæstinensere og ikke en kvadratmeter plads til dem på det enorme arabiske område. Hvadbehager!


Noter

Australians for Palestine, 21 Jul 2009, Amman inddrager palæstinensernes statsborgerskab

De jordanske myndigheder er begyndt at inddrag borgerskabet hos tusinder af palæstinensere der bor i Jordan for at undgå at de bosætter sig permanent i Kongedømmet, meddelte jordanske og palæstinensiske myndigheder mandag.

Den nye bestemmelse har forøget spændingerne mellem jordanere og palæstinenser der udgør cirka 70% af Kongedømmets befolkning.

“Vort mål er at forhindre Israel i at 'tømme' de palæstinensiske territorier for deres oprindelige befolkning," forklarede Jordans Indenrigsminister Nayef al-Kadi, og bekræftede at Kongedømmet var begyndt at inddrage statsborgerskabet for palæstinensere.

“Vi bør vises taknemmelighed for denne bestemmelse" sagde han. "Vi opfylder vor nationale pligt fordi Israel ønsker at udvise palæstinensere fra deres hjemland."

Amnesty International, Libanon: Forviste og i nød: Palæstinensiske flygtning i Libanon

Denne rapport omhandler de frastødende sociale og økonomiske forhold hos disse flygtninge, de fleste af dem bor i krigshærgede lejre. Diskrimineringen og marginaliseringen som de palæstinensiske flygtninge lider under er med til at gøre deres arbejdsløshed større, sænke lønnen og til elendige arbejdsforhold. Den efterfølgende fattigdom er forstærket af restriktioner på deres mulighed for uddannelse og social hjælp. Megen af diskriminationsbehandlingen som palæstinenserne møder har sin rod i deres manglende statsborgerskab, der er blevet benyttet af de libanesiske myndighder som grund til at nægte dem lige rettigheder.

Arab News, 21 Okt 2004, En Million uden fædreland får gavn af en ny Statsborgerskabslov.

Shubaily ibn Majdoue Al-Qarni, formand for sikkerhedskomiteen der overvåger undtagelserne til loven, sagde at Saudisk statsborgerskab skal være åbent for alle nationaliteter der arbejder i Kongedømmet. "Loven har ikke sigte på en specifik nationalitet. På den anden side skal den dække alle statsløse i landet," fortalte han Al-Madinah.

Men Al-Watan avisen rapporterer dagligt om at naturaliseringsloven ikke skal gælde palæstinenserne der bor i Kongedømmet. Den Arabiske Liga har instrueret, at palæstinensere der bor i arabiske lande ikke bør tilddeles statsborgerskab for at undgå en opløsning af deres identitet og beskytte deres ret til at vende tilbage til deres hjemland.

Diplomatiske kilder har anslået antallet af palæstinensere i Kongedømmet til cirka 500000.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er jo en meget fin artikel - lige på kornet. Det ER jo ikke rimeligt at man med overlæg holder palæstinenserne uden for de samfund, de lever i. Men det gør araberne i følge din artikel - og også ifølge mine indlæg.

God jul og nytår og må du fortsætte dit arbejde der påpeger selvmodsigelser og problemer og løsninger. flot.

Anonym sagde ...

Jeg har henvist til din gode artikel på min blog og håber så at lidt flere får øje på din blog

http://semit.wordpress.com/2011/01/02/ikke-leveplads-nok-for-araberne/

Related Posts with Thumbnails