torsdag den 16. december 2010

Wikileaks frikender George Bush

WikiLeaks frifindelse af George W. Bush

Larry Elder

WikiLeaks' de facto deklassificering af fortroligt materiale er med til at afslutte sagen: Saddam Hussein var i besiddelse af Masse Ødelæggelses Våben (MØV)- og havde til hensigt at genstarte sit våbenprogram når første presset var lettet.

Præsident George W. Bush ytrede i 2003 i en tale til Nation de berygtede "16 ord": "Den britiske regering har erfaret at Saddam Hussein fornyligt forsøgte, at få betydelige mængder uran fra Afrika."

Tidligere ambassadør Joe Wilson gik i aktion og, skrev i en kontra lederartikel, vredt, "Nej Cheney administrationen sendte mig ud for at undersøge påstanden - og jeg fandt den uden belæg."

Lad nu ligge at Wilson's CIA ansatte hustru, (Valerie Pflame) ikke den onde vicepræsident Dick Cheney - som Wilson antyder - sendte ham ud i det afrikanske ærinde. Lad nu ligge at briterne stadig står ved den efterretningspåstand som Bush henviste til. Og lad det nu ligge, at Washington Post, som er anti-Bush, i en leder konkluderede at Wilson havde løjet om ikke at finde bevis til støtte for Irak-i-Afrika-efter-uranium påstanden, da han fortalte CIA det direkte modsatte da han rapporterede fra Afrika.

Bush påstod at Irak søgte efter uranium, det som kaldes "yellowcake." Hvad er yellowcake, og hvorfor ville tilstedeværelsen af det eller forsøget på at skaffe sig det bekræfte den næsten enige formodning om at Saddam var i besiddelse af MØV?

Associated Press kaldte yellowcake “grundmaterialet for at kunne berige til atomvåben” og sagde at det “også kan beriges til brug i reaktorer, og i større doser, til atomvåben der benytter sofistikeret udstyr.”

“Bush og Irak: Følg Yellow Cake ruten!" var en overskrift i en euforisk Time Magazine artikel fra juli 2003 - skrevet da Bush administrationen begyndte at trække i land fra påstanden om at Irak søgte at få uran fra Afrika. Time sagde, at ingen yellowcake svarer til ingen MØV, som igen svarer til den falske årsag til krigen.

Artiklen med denne perle: "Er en nødløgn virkelig en nødløgn hvis den der fortæller den ikke er klar over at ytringen er usand? Det spørgsmål synes at være baggrunden for Det Hvide Hus' forsvar, idet man nu har indrømmet falskheden i præsident Bush' påstand, i hans tale til Nationen om at Irak havde forsøgt at købe uran i Afrika."

Time ophøjede (den nu miskrediterede) Joe Wilson som 'Manden Der Fortalte Magten Sandheden Imod:' "her forleden uge brød den mand der blev sendt ud af CIA for at kontrollere Niger historien dækket, og afslørede, at han havde fuldstændigt forkastet formodningen mange måneder før præsident Bush gentog den." Pyt være med, at Senate Intelligence Committee, med deltagere fra begge politiske partier, konkluderede at Wilsons rapport "gav mere troværdighed til de oprindelige CIA rapporter om uranhandelen," som Irak forsøgte at erhverve i Niger.

Lad os lige rekapitulere.

Bush løj med sin opbygning og baggrund for krigen mod Irak, han løj for nationen?!?

Han påstod falskeligt, at Irak forsøgte sig med at købe yellowcake i Afrika. Time Magazine henviste specifikt til yellowcake "løgnen" ved at anklage Bush for at 'fabrikere' grundlaget for krigen. Derfor, hvis nu Irak vitterligt havde yellowcake - en formodning der altså kaldes en "løgn" - ville det have bekræftet tilstedeværelsen af MØV, og dermed givet troværdighed til Bush' deklaration om Irak som "en alvorlig og voksende trussel."

Men....der....var....yellowcake. Dette fører os tilbage til Wikileaks.

Wired magazine’s medredaktør Noah Shachtman — en mand ved den liberale Brookings Institution - undersøgte de 40000 lækkede Wikileaks dokumenter der blev frigivet i oktober. Her følger hvad han fandt ud af:

"Sent i 2003, var selv Det Hvide Hus mest ihærdige forsvarere ved at opgive ideen om at der var MØV i Irak. Men Wikileaks nyligt udgivne dokumenter om Irak Krigen afslører at i årene efter, fandt U.S. tropperne kemiske våbenlaboratorier, specialister i toksiner og skjulte MØV masse ødelæggelses våben. ...Særligt de kemiske våben forsvandt ikke fra slagmarken i Irak. Rester af Saddams giftarsenaler, der blev ødelagt i store mængder efter Gulf Krigen var der stadig. Jihadister, oprørere og udenlandske (muligvis iranske) agitatorer benyttede disse lagre under Irak konflikten - og kan meget vel være ved at brygge deres egne midler sammen."

I 2008 udskibede vort militær, fra Irak, - på 37 flyvninger, i 3500 tønder - hvad selv Associated Press kaldte "den sidste større rest af Saddam Husseins atomprogram.": 55o metriktons af den formodede ikke eksisterende yellowcake.

New York Sun gav i en leder udtryk for:

"Uraniumproblmet er ikke et ubetydeligt problem, fordi Irak, sidder på kæmpemæssige oliereserver, og har ikke noget fredeligt brug for atomkraft....At efterlade dette atommateriale der befinder sig rundt om i Mellemøsten til Saddams brug ... ville have været en alt for stor risiko."

Nu bedømmer de førende medier ikke længere yellowcake - MØV som Bush skulle have løjet om - som et nyt masseødelæggelses våben. Det var nuvel, et gammelt. Det var nedtonet. Det var ikke hvad vi mener når vi siger MØV. Nå ikke? Få det til at stemme med det som tidligere formand for Demokraterne Howard Dean sagde i 2004: "Der er ingen masse ødelæggelses våben." MSNBC's Rachel Maddow går endnu videre ved at fastholde, trods de overvældende beviser på det moddatte, at "Saddam Hussein ikke søgte at komme i besiddelse af masse ødelæggelses våben!"

Bush der blev gennemheglet ved det ondskabsfulde "Bush Løj, Folk Døde" mantra udholdt en af de mest nederdrægtige smædekampagner mod en præsident i historien. Han fortjener virkelig en undskyldning.

Når Hollywood laver en "Frifindelsen af George W. Bush," da måske kunne Sena Penn spille hovedrollen.


http://frontpagemag.com/2010/12/15/the-wikileaks-vindication-of-george-w-bush/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails