tirsdag den 14. december 2010

Vil demokratiet klare skærene?


Pat Buchanan

For de som har læst om eller blot svagt husker den upåvirkede britiske ånd ved Dunkirk, Battle of Britain og Blitzen, den ånd som holdt ud i "its finest hour," var det som man kunne betragte i sidste uge vederstyggeligt.


Pøbelhobe på Parliament Square satte ild til 19.-tals statuen af statsmanden Lord Palmerston, og pissede på statuen af Winston Churchill. Charlie Gilmour, søn af Pink Floyd guitaristen David Gilmour, svingede i et reb fra the Cenotaph (mindesmærket) der skal få os til at mindes de 70000o briter der døde i Den Store Krig.

Om natten drog hundredvis af disse anarkister videre for at være på Regent Street, da den Rolls-Royce der kørte Prinsen af Wales og Hertuginden af Cornwall, Camilla Parker-Bowles ankom. Rolls'en blev overdænget med støvler, flasker, kæppe, knytnæveslag mens pøblen hylede "Tory affald!" og "Af med deres hoveder!"

Et skilt blev skubbet gennem et åbent vindue på Camillas side. Så nederdrægtig var situation at Charles' sikkerhedsfølge var tæt på at trække våben for at beskytte arvingen til tronen.

Hvad protesterede pøblen imod? At prisen for studerende på universiteterne, der betaler mindre for deres uddannelse, end forældrene hos amerikanske studerende, bliver forhøjet. I Parlamentet blev regeringskoalitionens 83-stemme margin, efter diverse afhopninger, skåret ned med 3/4- dele for få forhøjet raterne for uddannelserne.

Og Europa står blot ved begyndelsen af denne tid med spartanskhed.

Lige over Det Irske Hav har de 50000 protesterende forladt General Post Office, hvor opstanden i 1916 fandt sted. Men regeringens budgetplan for at leve op til kravene fra EU, for at opnå økonomisk hjælp til Irland blev vedtaget i the Dail med blot fem stemmer - 82-77.

the Dail (Parlamentet)

Dette er "en marionetregerings budget....de gør hvad der bliver sagt de skal gøre af IMF (International Monetary Fund) EU Kommissionen og Den Europæiske Centralbank," sagde Michael Noolan, den mulige nye finansminister i en ny regering ved det kommende valg.

Noonan sagde at Dublins breve til IMF og Den Europæiske Centralbank lød som regeringen var blevet "waterboarded" til at skrive dem under.

Den irske vrede over at skulle lide for at redde Europas obligationsindehavere i irske banker, anarkien i England, optøjerne i Frankrig i protest mod en forhøjelse af pensionsalderen til 62, volden i et Grækenland der er i knæ, den alvorlige situation i Portugal og Spanien, vreden hos tyskerne over at skulle være med til at hjælpe deres udsvævende EU partnerne gør at man kan stille spørgsmålet:

Kan Europas velfærdsstater skære ned, uden at vold er en følge, regeringerne falder og populisterne kommer til magten, de som vil se stort på gælden fremfor at tvinge masser der valgte dem til at lide for at redde bankernes investorer?

Kan Europas demokratier klare stormen der er under opbygning?

Er ikke en national misligholdelse og et kollaps af banker i Europa uundgåeligt? Og kan et sådant kollaps begrænses til Europa når Amerikas store banker er transnationale institutioner?

Amerika er heller ikke uden egne kriser.

Forleden weekend rapporterede New York Times om det velhavende Nassau County på Long Island: "Nu med dens obligationer der pludselig er faldet i værdi, og et statsapparat der forbereder sig på at holde godt fast på chechhæfterne og kreditkortene er Nassau på randen af en fuldt færdig finanskrise."

Californien, Illinois, New Jersey og New York står overfor historiske underskud, nu da stimulus midlerne der gjorde det muligt for dem at overlevet 2009, og 2010 er brugt.

Illinois står overfor en pengemangel på 15 milliarder dollars, en tredjedel af statsbudgettet. Californien sammenlignes med Spanien. En misligholdelse af dem begge ville medføre en kreditstatus hos staterne svarende til, hvad en misligholdelse af Italien og Spanien ville gøre med Den Europæiske Monetære Union

Nu bevæger U.S. regeringen sig igen i en modsat retning af, hvor folket besluttede med deres stemme den 2. november.

Underskuddet er ikke faldende, men stigende. Selv før Barack Obama skattekompromisset - pris 857 milliarder dollars - eksploderer underskuddet i 2011.

Alene i november brugte U.S. regeringen 150,4 milliard dollars mere end man fik ind. I det to første måneder budgetåret 2011, der begyndte den 1. oktober, har forbundsregeringen brugt 585,7 milliarder dollars og fået 294,9 milliarder i indtægter, et underskud på blot 1/6 del af finansåret på 290.8 milliarder dollars.

Forbruget nærmer sig de 200% over indkomsten.

Alene Obamas underskud for det første kvartal af 2011 vil være af samme størrelse som det største årlige underskud George W. Bush stod for. Michael Fereli fra JP Morgan Chase beregner 2011 underskuddet til 1,5 billion dollars, efter det har været 1,4 billion i 2009 og 1,3 billion i 2010.

Obligationsmarkederne udsender advarselssignaler.

Efter Obamas skatteaftale blev meddelt faldt priserne på U.S. obligationer. Nogle sælger ud for i stedet at købe aktier. Andre igen mener U.S. obligationer bare er blevet en risikoinvestering.

Borgerne i U.S. og U.S. regeringen ligesom regeringerne i Europa står overfor en tillidskrise. Kan deres valgte politikere igen forsikre investorer der købte deres obligationer i god tro om at disse obligationer stadig er det værd som de kostede?

Eller bør obligationsejerne sælge ud før de er værdiløse.

Vi kan meget vel stå over for en krise for demokratisk kapitalisme.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=239453

Get Pat Buchanan's classic, "The Death of the West," autographed at low price

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails