fredag den 18. marts 2011

Hvorfor vælger kloge mænd - dumme kvinder

Besynderlige par


Kloge kvinder er naturligvis krænket og vrede over sådanne historier (som de jo egentlig er med så mange andre ting). Det beviser kun, hvor dumme kloge er siger de.

Men de fleste historier jeg har set har på alle områder været helt forkert. Hvis jeg nu må tale på de kloge fyres vegne (grin nu ikke for højt), så er det forkert at formode at intelligente mænd kun er ude efter duller med gigaenorme brystimplantater. Det kommer altsammen nemlig senere, sådan cirka ved 48 års alderen.


Den kloge fyr har ingen interesse i at gifte sig med en "dum" blondine. Han er heller ikke intimideret af en kvinde med hjerne. Han ønsker heller ikke en sløv Stepford hustru. Langt mere sandsynligt ønsker han en pige der er elskelig som gode gamle mor (under forudsætning af at gode gamle mor ikke er Barbara Boxer): En traditionel gammeldags hjemmehygger.

Intelligente mænd anser ikke det som at "gifte sig under." Kloge mænd (så for pokker da, dumme mænd) ved at en kvinde der er økonomisk rådgiver ved Smith Barnley højst sandsynligt ikke vil opgive sin karriere for at lave hjemmebag i Mødrenes Klub. Det er hendes tid nemlig altfor kostbar til.

På den anden side da vil de mest ambitiøse piger ikke spilde tiden på en fyr uden han har en MBA eller en BMW. De vil hellere dø, end at opgive det lønsomme og meningsfyldte arbejde som skatteadvokat fremfor det kedsommelige med at holde et hjem og opfostre en familie. De ønsker at komme sammen med "interessante" mænd. CNBC's Nicole Lapin indrømmede her fornylig, at hun vidste et forhold var forbi da hendes kæreste ikke magtede at fuldføre en sætning ("jeg ved det når jeg ser det") fra en meningsmåling fra 1964 af U.S. Højesterets meddommer Justice Potter Stewart. Hold da op for - en taber.

Det er ganske så forståeligt at en kvinde ønsker at respektere sin mand, og det er ikke svært at respektere nogen der er mindre klog eller succesrig eller uddannet eller ikke kan huske referencer fra berømte SCOTUS meningsmålinger.

Kloge karriere kvinder kunne lære et og andet fra de kloge karrierefyre. Som en hedge fund fyr fortalte the Gloss, da bør alfakvinder finde sig en rar, blød betahan, måske en nørdet type der arbejder i et antikvariat eller en kaffebar. En fyr der er klog, men måske ikke særlig ambitiøs, og ikke har et varmt prætentiøst måltid parat når hun kommer hjem 22.30. I stedet insisterer kloge piger på at få fat i de "interessante alfahanner, og udelukker dermed alle os andre.

Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg vil langt hellere have en hustru der er klogere end jeg. Jeg er taknemmelig for at hun lynhurtigt kan regne kvadratroden af 28 ud, og med masser af decimaler. Efter jeg er blevet gift gør jeg færre tåbelige ting fordi jeg ikke får lov, derfor sover jeg bedre om natten uden bondeanger.

Desuden er jeg en af de konkurrenceprægede fyre, der bare skal tjene mere end hustruen. Det ville helt sikkert være rart om jeg tjente mere end hende. (For helvede hvor ville det være rart bare at tjene mere, end min teenagesøn). Heldigvis lider jeg ikke under mindreværdskomplekser. (jeg er trods alt journalist). Min hustru er heller en af de der ambitiøse karrierekvinder der bliver hadet af alle andre kvinder på kontoret. Hun er ret så villig til at opgive sit job, karriere, ja hvad som helst, og blive hjemme og opdrage børn. Ligeså snart vi har regnet ud, hvordan det kan gøres på min løn alene -- hvorefter vi har til hensigt at gå i gang med den samlede U.S. gældskrise.

Måske giver det ingen mening at forsøge at gå i dybden med menneskets hjerte. Forfatteren Ernst Hemingway var gift med fire kloge, veluddannede kvinder og ægteskabet holdt ikke med de tre af dem. James Joyce, på den anden side giftede sig med en stuepige ved navn Nora Barnacle, og skønt han var neurotiker og drukkenbolt blev Barnacle "hos ham."

Jeg gætter på, at det som virker hos dig - er det som virker.

Det behøver man ikke være klog for at vide.


http://spectator.org/archives/2011/03/10/odd-couples

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails