tirsdag den 1. marts 2011

Obamas lumre forbindelser med Gaddafi

Obama's mystiske forbindelse med Gaddafi afsløret

Trods angreb på civile tøver præsidenten med at gå ind for at diktatoren trækker sig

 Aaron Klein


Sen. Barack Obama with Rev. Jeremiah Wright
JERUSALEM – Mens presset øges mod Det Hvide Hus for at intervenere for at hindre Muammar Gaddafi's blodige sammenbrud i Libyen har mange kommentatorer spekuleret over, hvorfor Barack Obama har være så forsigtig i sin kritik af  diktatoren efter at præsidenten så ihærdigt støttede fjernelse af den U.S. allierede Hosni Mubarak i Egypten.

Gaddafi har været knyttet til præsten Jeremiah Wright, Obamas åndelige vejleder i mere end 23 år.

Den libyske diktator har også finansieret og stærkt støttet Nation of Islam og dets leder, Louis Farrakhan. Obama har bånd til Farrakhan og hans kontroversielle gruppe.

Indtil nu har embedsmænd fra Det Hvide Hus talt varmt for at volden afsluttes, men har tilsyneladende udelukket enhver ensidig handling overfor Libyen. Trods Gaddafis rapporterede ordre til massakre, der angiveligt har dræbt hundredevis af civile i den seneste tid, da har Obama ikke bedt Gaddafi om at træde tilbage.

Presset er øget på Obama for at indtage en mere barsk holdning, med formand for Huset og Senatets udenrigskomiteer  der beder Det Hvide Hus om at genindføre de økonomiske sanktioner mod Libyen der blev sløjfet i 2005.

Men Obama har mange nære forbindelser med aktivister der også har tilknytning til Gaddafi.

Jeremiah Wright, tidligere præst for Obamas kirke i Chicago, drog med Farrakhan på besøg hos Gaddafi i 1984. 


Under præsidentkampagnen i 2008, bemærkede Wright selv at turen kunne forårsage problemer for Obama.

"Når (Obamas) fjenderne finder ud af, at i 1984, var jeg på en rejse for at besøge Gaddafi sammen med Farrakhan, da vil masser af hans jødiske støtter smelte hurtigere end en snebold i helvede."

Farrakhan, en nær ven og kollega med Wright er belvet finansieret af Gaddafi, herunder med 5 millioner dollars rentefrit lån i 1985.

Senere det år talte Gaddafi over satellit til Farrakhans Frelserens Dag Konvent i Chicago og han fortalte Farrakhans støtter at han var parat til at give våben til en sort hær i USA for at ødelægge "det hvide Amerika."

I oktober 1995, ringede Gaddafi til Farrakhan for at lykønske ham med succesen Million Man March. Det siges at Gaddafi havde forsikret Farrakhan om at sammen "vil vil forene vore muligheder og bestræbelser for at opnå dette."


Moammar Gadhafi
Ifølge rapporter i 1996 fra Libyens nyhedsbureau JANA, enedes Farrakhan og Gaddafi om at arbejde sammen om at mobilisere "undertrykte sorte, arabere, mulsimer og indianere" for at hjælpe med til at omforme U.S. udenrigspolitiken.

Gaddafi sagde indtil hans alliance med Nation of Islam, "er vor konfrontation med Amerika som en kamp mod en fæstning udefra."

Han vurderede at hans alliance med Farrakhan giver ham "en sprække til at komme ind i denne fæstning og stå imod det."

Farrakhan rejste til Libyen ved mange andre lejligheder. Han var modtager i 1996 af Gaddafis Menneskerettighedspris, på 250000 dollars. Farrakhan accepterede prisen trods U.S. sanktionerne mod Libyen.

Obama knyttet til  Nation of Islam

Wright og Obama overværede, som det berettes Million Man March mod Washington, der var under ledelse af Farrakhan og andre prominente sorte ledere, såsom Al Sharpton, præsten Willie Barrow, et medlem af Obamas kampagne afdeling Faith Outreach Team og en Obama superdelegeret, er en nær ven af Farrakhan og sen overbevist Nation of Islam støtte.

Deltagere i Million Man March


Farrakhan fastslog i et interview i 2002, at han mødtes med Barrow for at testamentere til afdelinger af Nation of Islam.

Den marxistiske aktivist Oberst West, rådgiver for Farrakhan har også været rådgiver for 2008 Obama kampagnen og er en nær personlig ven af Obama.

I løbet af den tid Obama var deltager i Wright's Trinity United Chruch, der praktiserer kontroversiel Sort Befrielses Teologi, var Chicago kirken helt åbenlyst allieret med Farrakhan og Nation of Islam.

Wright gav i 2007 sin Empowerment Award til Farrakhan der så gav adskillige gæsteforelæsninger i kirken.

Wright har været indblandet i Farrakhans initiativer og har kaldt ham "en af de vigtigste stemmer i det 20. og 21. århundrede" under en national tale til medierne i april, hvor embedsfolk fra Nation of Islam var inviterede gæster.

Obama har været mindst tre gange på forsiden af Trumpet Magazine, grundlagt af Wright. Tidskriftet, som Obama sidste år tilegnede et langt, eksklusivt interview hylder regelmæssigt Farrakhan.

Obama's portræt har være på forsiden i en Trumpet udgave i 2006, sammen med Farrakhans.
HannityWrightObamaMontagePic0508

Under 2008 præsidentkampagnen dukkede et foto fra 2004 op af Obamas hustru Michelle, der står sammen med Farrakhan og Obama rådgiver Barrow ved en damefrokost for Rainbow/Push Coalition hvor Barrow er æresformand emeritus.

På billedet med Michelle Obama er Khadijah Farrakhans, Louis Farrakhans hustru.

Endnu en Obama forbindelse til tilhængerne af Farrakhan kommer fra David Axelrod, Obama politiske chefstrateg.

Skønt han er jøde, sidder Axelrod på finanskomiteen hos St. Albina, det katolske sogn i Chicago der var under ledelse af den krotroversielle præst Michael Pfleger, en udtalt Farrakhan støtte der adskillige gange var vært for Nation of Islam chefen.

Chicago ærkebispedømmet fjernede midlertidigt Pfleger fra hans pligter ved St. Sabina i 2008, efter en meget offentligt omtalt gæsteprædiken ved Trinity Chruch, hvor Pfleger påstod Hilary Clinton græd offentligt, fordi hun mente det at være hvid gav hende en ret til at opnå det Demokratiske Partis præsidentnominering.

Pfleger husede Farrakhan i sin kirke adskillige gange, herunder et i maj 2007 med en prædiken der var Farrakhans første offentlige optræden siden han i 2006 meddelte han led at prostatakræft og var alvorligt syg.

Efter hvad der fortælles tilbragte Pfleger timer med Nation of Islam chefen under dennes sygdom. Pfleger havde Farrakahn som støtte ved adskillige af hans initiativer, herunder en anti-våben protest i 2008.


With research by Brenda J. Elliott

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails