tirsdag den 29. marts 2011

Kan Japan rejse sig - kan Vesten?

Kan Japan komme på fode igen?

Pat Buchanan

Vi kan takke Forsynet for at jordskælvet ikke var 220 kilometer tættere på Tokyo, for da ville Japans døde være millioner.


Premierminister Naoto Kan kalder det den værste krise siden 2. Verdenskrig. Ja, så skrækkeligt som det er, så kan det dog ikke sammenlignes med 2. Verdenskrig. For de døde i jordskælvet er 'kun' 1% af de som forsvandt i 2. Verdenskrig.

Mellem 1942-1945 blev Japan indskrænket som det imperium der havde omfattet Formosa, Korea, Manchuriet, hele Kinas kyst, hele fransk Indokina (Vietnam, Laos, Cambodia), Thailand, Burma, Malaysia, Singapore, Hollansk Indonesien, Filippiner og øerne i den vestlige del af Stillehavet ud til Guam og sydpå til Guadacanal.
Japan i sin storhedstid under 2. Verdenskrig

Man havde 2 millioner døde i militæret og 500000 til 1 million civile døde, under U.S. tæppebombninger, der reducerede landets store byer til grusbunker og Hirshima og Nagasaki til atomaske.

Alligevel, 25 år efter det mest ødelæggende nederlag i moderne historie, kunne Japan komme frem til at være den andenstørste og mest dynamiske økonomi i verden.

Under prokonsulen Genral MacArthurs ledelse kom Japan på fode, fortrød krigen og nåede en årlig vækst på 10% i 1960'erne, 5% i 1979'erne, 4% i 1980'erne. Selvom landet er mindre end staten Montana og med færre ressourcer skabtes der en økonomi halvt så stor som U.S. og på mange måder teknisk overlegen.

En ekstraordinær kraftanstrengelse af et ekstraordinært folk.

I slutningen af 1980'erne så det ud til at Japan ville overgå Amerika.
Det skete ikke. De sidste to årtier var tabte årtier, med Japans økonomi i tilbagegang til en tredjedel af United States. Sidste år blev Japan overhalet som verdens andenstørste økonomi af Kina. Beijing producerer nu flere biler og har et handelsoverskud med Amerika der får Japans til at ligne en dværg.

I 1988, var 8 af de 10 største virksomheder i verden japanske. I dag har Japan ikke en virksomhed i top 20, og kun 6 i top 100. Landets nationale gæld er 200% af BNP. Kan Japan rejse fra dette jordskælv og 20 år med økonomisk stagnation og politisk elendighed og genvidne dynamikken landet kunne udvise i årtierne efter 2. Verdenskrig?

Hvis det skal ske, kræves der et større mirakel. Grunden til pessimismen kan opsummeres med et enkelt ord: Demografien.

Japan har 127 millioner indbyggere, det højeste nogensinde. Alligevel forudser FN at 25 millioner japanerne vil 'forsvinde' ve år 2050. Hvorfor? Japan er det 'ældste' land på jorden, men en gennemsnitsalder på 45, og en fertilitetsrate under 0 i befolkningsvækst i de næste 40 år.

For at opretholde et befolkningstal skal fertilitetsraten for kvinderne være 2,1 barn. Japans er 1,27 barn per kvinde, hvilket ikke er to-tredjedele af det der skal til for at erstatte den nuværende befolkning.

I 1960 da Japan kæmpede om at overhale Vesttyskland som nummer 2 økonomien, var 49% af befolkningen under 25. Mindre end 8% var over 60.
I dag er blot 23% af Japans befolkning under 25, flere end 30% af alle japanere er over 60, og Japans gennemsnitsalder er nået op på 45. Man regner med at Japan vil 'miste' 3 millioner mennesker i dette årti og næsten 6 millioner i 2020'erne.

For virkelig at sige det barsk. Japan bliver oldgammel, skrumper ind og er døende.

I 2050 vil færre end 19% af alle japanere være under 25, mens 44% vil være over 60. Gennemsnitsalderen vil nå 55, og dette formoder endda iflg et FN-projekt en stigning i fertilitetsraten, som ikke forekommer sandsynlig.
Washington Post rapporterer om nedgangen i de japanske studerendes antal på U.S. universiteterne: "Antallet af børn (i Japan) under 15 er faldet i 28 på hinanden følgende år. Størrelsen på landets afgangskalsser er skrænket ind med 35% på to årtier."

Hvor er alle børnene henne?

Dog er det som sker i Japan ikke noget enestående for Japan.

Ruslands befolkning falder to til tre gange hurtigere end Japans. Landet mister en halv million mennesker om året. Tyskland og Ukraine ligger meget tæt på Japan i det 'kapløb.' Kun indvandring fra Afrika, Sydøstasien og Mellemøsten gør det muligt for Storbritannien at have en befolkningstilvækst. Indfødte briter rejser bort og dør.

Faktisk så har hvert eneste af de Østasiatiske og europæiske nationer der har opnået de højeste scorer i internationale test i matematik og videnskab en fertilitetsrate der også er en garanti for en aldrende og mindre befolkning.

Hvor kommer verdens befolkningstilvækst så fra?

I tidsrummet fra nu og til 2050 vil Afrikas befolkningstal blive fordobet til 2 milliarder. Latinamerika og Asien vil føje 1 milliard til.

Kun seks nationer, muslimske og fattige - Bangladesh, Egypten, Indonesien, Pakistan og Tyrkiet - forventer man vil føje næsten 500 millioner mennesker til deres samlede befolkningstal ved år 2050.

Hvis demografien er skæbne, da er Solen ikke kun ved at gå ned i Landet med den opstigende Sol. Solen går ned over Vesten.




http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=275077
Get Pat Buchanan's classic, "The Death of the West," autographed at low price


Pat Buchanan was twice a candidate for the Republican presidential nomination and the Reform Party's candidate in 2000. He is also a founder and editor of The American Conservative. Now a political analyst for MSNBC and a syndicated columnist, he served three presidents in the White House, was a founding panelist of three national TV shows, and is the author of seven books.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Oprindelige angivelser var:six nations, Muslim and poor – Bangladesh, Egypt, Indonesia, Nigeria, Pakistan and Turkey – are expected to add almost 500 million people to their combined populations by 2050.
Antallet og nullerne er givet væsentlige.
500000 millioner, Vor Herre bevar os.
Peter Buch

Related Posts with Thumbnails