tirsdag den 3. januar 2012

Da Mexico næsten gik med i krigen

2. Amendment afholdt Mexico fra at angribe USA

Bernie Planck

Det er ikke særlig mange amerikanere der undervises i vore skoler om, at for mindre end 100 år siden kom vi næsten i krig med Mexico. (1)

På grund af spændinger mellem USA og Mexico under 1. Verdenskirg, men før US gik med i krigen, sendte Tyskland et telegram til Mexico, og lovede den mexikanske regering, at hvis dehjalp Tyskland med at angribe USA da ville Mexico få Arizona, Texas og New Mexico som bytte. (2)

Zimmermann Telegrammet: et diplomatisk forslag fra 1917 fra Det Tyske Kejserrige til Mexico om at indlede en krig mod USAPhoto Credit: National Archives of the United States

Forslaget blev forkastet af Venustiano Carranza, leder Forfatningsbevægelsen. Men ikke umiddelbart. Mexicos præsident betroede en af sine generaler den opgave at vurdere gennemførligheden af en mexikansk overtagelse af nævnte stater. Blandt andre grunde var, at selvom Tyskland hjalp militæret med at angribe USA da ville mexikanerne stå overfor at skulle besætte en velbevæbnet befolkning i deres tidligere territorier. (3)

Noget som bør erindres næste gang en venstreorienteret fortæller dig at han ikke han se, hvorfor du har brug for et våben.

Venstreorienterede i USA ville elske at 2. Amendment blev sløjfet. De har ingen brug for et velbevæbnet borgerskab til at beskytte deres friheder fordi di ikke værdsætter de friheder.

Og før nogen af mine læsere afviser den formodning at noget land ville vove at invadere USA så overvej følgende fra min artikel  Memorial Day 2010 - Why We Speak English in America:

Jeg formoder at hvis fortalte nogen i 1920’ernes Frankrig at på mindre en to åriter da ville de virkeligt besejrede tyskere diktere hvordan livet skulle leves i deres elskede Paris, ja da ville have leet af mig og anset mig for gak, gak.

I et alternativt univers, hvis Hitler kom til magten nu i stedet for 1930’erne da ville tyske tropper ikke have noget som helst problem med at gå i gåsegang i San Francisco, hvorimod Dallas ville være et problem.

Noter

(1):
Wikipedia, ABC Powers Conference, 1914
Den 20. maj 1914 mødtes  ABC magterne ved  Niagara Falls, Canada, for at forhandle diplomatisk for at undgå krig mellem USA og Mexico, efter øgede stpændinger over  Tampico Affæren og USA’s besættelse af Veracruz og de prpblmer der førte til Den Mexikanske Revolution.
(2):
Wikipedia, Zimmermann Telegram
"Vi har til hensigt til 1. februar at påbegynde en uindskrænket ubådskrig. Vi skal gøre dette til trods for at holde USA neutral. I tilfælde af, at det vil lykkes, foreslår vi Mexico en alliance på følgende grundlag: Lad os føre krig sammen, forhandle fred sammen, være generøs med økonomisk støtte, og en forståelse fra vor side af, at Mexico skal tilbageerobre tabt territorium i Texas, New Mexico og Arizona. En aftale i detaljer overdrages. De skal informere Præsidenten om ovenstående i allerdybeste hemmelighed ligeså snart en krigstilstand med USA er sikker, invitere Japan til øjeblikkeligt at slutte sig til, og på samme tid selv indlede forhandlinger med Japan. Ret venligst Præsidentens opmærksom på den kendsgerning at hensynløs anvendelse af vore u-både nu giver udsigt til at England bliver tvunget til at indgå på fred om få måneder.”
(3):
Wikipedia, Zimmermann Telegram - Mexicos svar
Selvom Mexico havde de militære midler for at vinde konflikten med USA og generobre de nævnte områder, da ville Mexico have svære problemer med at få tilpasset og/eller pacificeret den store velbevæbnede engelsktalende befolkning.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails