torsdag den 12. januar 2012

Integration i Frankrig - nu 2000 moskeer

Lille Ahmed bliver franskmand

Bernie Planck

I min artikel i 2008, Det Franske Baby boom En Bombe der er ved at Eksplodere skrev jeg at i 2050 ville Frankrig ikke være et landt med franskmænd, men med muslimer der ikke taler fransk eller kender noget til fransk kultur. 


Intet illustrerer det bedre end den kensgerning at i det sidste årti har muslimer bygget mere end 1000 nye moskeer i Frankrig. (Dermed er antallet på 2000), mens den Romersk Katolske Kirke i Franrkig kun har bygget 20 nye kirker (samtdig med at man har lukket 60). På chokerende vis er der nu flere praktiserende muslimer i landet end praktiserende katolikker. (1)

Flere moskeer i sig selv indikerer ikke at Frankrig er på vej mod kulturel ødelæggelse, imidlertid rapporterer en frisk undersøgelse at Frankrig “står på kanten af en større social omvæltning på grund af fiaskoen med at integrere muslimer i det franske samfund.” (2)

Det er sådan Frankrig kommer til at se ud i løbet af de næste få årtier: Tusinder flere moskeer fyldt med flere millioner muslimer, der nægter at blive franske.

Skønt det ikke er morsomt, minder det mig dog om følgende franske vittighed:

Lille Ahmed kom ind i sin nye klasse.
"Hvad hedder du så?" Spurgte læreren.
Bartnet svarede, “Mit nanv er Ahmed.”
"Vi er i Frankrig, der er ingen Ahmed her. Fra i dag hedder du Jean-Francois,” sagde læreren.
Om eftermiddagen kom Ahmed hjem.
"Hvordan er din dag gået, Ahmed?” spurgte moren.
"Jeg hedder ikke Ahmed. Jeg er i Frankrig og mit navn er Jean-Francois.”
"Aha, så de skammer dig over dit nanv, forsøger at benægte dine forældre, din arv,m din religion? Skam dig!”,
Derpå slog hun man i ansigtet og bad hans far banke ham grundigt.
Næste dag kom Ahmed i skolen.
Da læreren bemærkede de blå mærker, sprugte hun: “Hvad er dog sket med dig min lille Jean-Francois?”
"Jo, kære lærer, lige i det øjeblik jeg blev franskmand, blev jeg angrebet af to muslimer.!”

Noter

(1)
Stonegate Institute, Islam overtager katolicismen i Frankrig
Det samlede antal moskeer i Frankrig er allerede blevet fordoblet til flere end 2000 i løbet af det sidste årti, ifølge en forskningsrapport "Constructing Mosques: The Governance of Islam in France and the Netherlands." Frankrigs mest højtstående muslimske leder, Dalil Boubakeur, der er leder af  Grand Mosque of Paris, opfordrede fornyligt til at antallet af moskeeer i landet fordobles igen - til 4000 for at imødegå det stigende behov.
...
Skønt 64% af den franske befolkning (eller 41,6 millioner ud af de 65 millioner) identificerer sig som Romersk Katolske, er det kun 4,5% (eller 1,9 million) der faktisk er praktiserende katolikker, ifølge French Institute of Public Opinion (eller Ifop, som man plejer at kalde det)
Til sammenligning er 75% (eller 4,5 millione) af de anslåede 6 millioner, for det meste etniske nordafrikanere og sub-sahara muslimer,  i Frankrig nogen der betegner sig selv som “troende” og 41% (eller 2,5 million) siger de er “praktiserende” muslimer...
(2)
Stonegate Institute, 10 Oct 2011, Franske Forsæder bliver til ‘Separate islamiske samfund’
Den 2200 siders lange rapport, "Banlieue de la République" (Forsæder i Republikken) er resultatet af en etårig forskning i de fire tiltag der udgør selve kernen i debatten om fransk national identitet: Islam, immigration, identitet, og usikkerhed.  

Rapporten blev igangsat af den indflydelsesrige franske tænketank L'Institut Montaigne, og under ledelse af  Gilles Kepel, en kendt politisk videnskabsforsker og specialist i den muslimske verden, sammen med fem andre franske forskere.
Forfatterne til rapporten viser, at Frankrig, der har mellem 5-6 millioner muslimer (Frankrig har den største muslimske befolkning i EU) står på randen af en større social omvæltning på grund af fiaskoen med at integrere muslimer i det franske samfund.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails