mandag den 16. januar 2012

Fjer eller guld hvad er tungest?

Et pund fjer vejer mere end et pund guld


Bernie Planck

Jovist det er sandt. Et pund fjer vejer mere end et pund guld. Lad mig forklare hvorfor. Fjer vejes i avoirdupois ounces (vægtsystem baseret på det engelske pund), som de fleste af os er bekendt med. Den almindelige ounce vejer 28,35 gram og 16 ounces udgør et avoirdupois pund. En regnemaskine kommer til resultatet 453,6 gram.

Imidlertid vejes guld og andre ædel metaller (og alt andet der er skudt i vejret i pris, såsom kugler og pilespidser) i troyvægt, probervægt. Troy ounces indeholder 31.1 gram og 12 tory ounces udgør et pund. Igen frem med regnemaskinen og vi igen kan vi se at et troy pund vejer 373,2 gram.

Pure Gold Shot
Photo Credit: The Guardian

Således er et pund fjer 21% tungere end et pund guld.

Den opmærksomme læser vil have lagt mærke til at det modsatte er sandt når det drejer sig om ounces: En ounce fjer (28,35 gram) vejer mindre end en ounce guld (31,1 gram). ‘

Dette skriv er inspireret af et sprøgsmål på Answers.com: "Hvor mange gram går der på 4 ounces guld?”

En eller anden svarede:

At sige det at guld ikke har nogen ekstra værdi, da 4 ounces fjer vejer det samme som 4 ounces bly 4. ounces svarer til 113,4 gram.


Denne person har helt klart ingen anelse om, hvad vedkommende taler om. At emnet er guld er relevant. Det korrekte svar er at 4 ounces guld vejer 124,4 gram.

Problemet med internettet i dag er, at der for mange idioter der ikke er nervøse for at svare på spørgsmål som de kun kender meget lidt til. På lignende vis er mine læsere ofte kommet med kommentarer der viser de tror at Islam er en religion. Ha! Det er så dumt. Uddannede mennesker ved for pokker godt at der går 31,1 gramm på en troy ounce og at Islam er en ondsindet, vild, tilbagestående, voldelig, barbarisk politisk kult med den hensigt at opnå verdensherredømmet.

Islam en religion? Javist - ligesom en ounce guld vejer 28,35 gram.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails