torsdag den 27. juni 2013

Tetjenere - modellen på dysfunktion

DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN 

                                                 

Nogle af os der geografisk måske ikke er så velbevandrede forveksler tetjenerne med tjekkerne. Det eneste de har til fælles er at de begge led under Sovjetunionens herredømme.


Tjekkerne (det tidligere Tjekkoslovakiet) var under Sovjet styre fra slutningen af 2. Verdenskrig til Berlin Muren faldt i 1989. Tetjenerne var imdilertid under det russiske imperiums hæl fra 1830, derpå under Sovjet styre fra 1917, og endnu engang under Rusland i 1989. De er ikke et folk der er lykkeligt, selv ikke da det gik bedst, men deres nuværende eksisten er så elendig at deres frustration har forvandlet sig fra nationalisme til global jihad.


Boston Marathon bomberne gav os en grim smag af denne forvandling.
 


Det Russiske Imperium var i det 19. århundrede i bevægelse, underlagde sig folk fra øst til syd, til man nåede Stillehavet, 11 tidszoner borte. Deres udvidelse østpå lignede udvidelsen af United States vestpå, hvor man overtog svagt befolkede indfødte jagtmarker, man underlagde sig territorier fra franskmænd, spaniere, britisk-canadiere, og nåede tilsidst Stillehavet. USA købte noget russisk territorium da Rusland havde brug for penge (Alaska og en lille del af det nordlige Californien).  


Ruslands problemer med kolonisering har været langt vanskeligere end vore. De besatte oldgamle lande med byer, områder der var etnisk og religiøst anderledes end dem selv. De indfødte slogedes ihærdigt for deres frihed, men tabte til sidst, men de har aldrig glemt deres sag. Deres følelser er blusset op igen og igen i oprør. Uheldigvis lider de under samme problem som de indfødte amerikanere stod i: De stod ikke sammen. Disse forskellige etniciteter hader russerne, men de hader ofte hinanden langt mere. De har være nemme at “splitte og erobre.”


Der er cirka 300000 tetjenere, et krigerfolk der lever i bjergene der skiller det europæiske rusland fra Asien. Deres naboer er også stamme- og krigerfolk; et bjerg i nabolandet Daghestan siges at have syv landsbyer på en skråning der alle taler forskellige sprog. Deres eneste ligheder er at de sådan set alle er muslimer, med de blev sekulariseret under Sovjetstyret og de hader russerne.


På grund af den særdeles hårdhændede russiske brutalitet i forsøget på at tæmme de ligeledes brutale tetjenere og daghestanere, er det som engang var en mild form for Sufi Islam blevet forvandlet til glødende jihad islam. Nu drager tetjenske terrorister langt omkring for at angribe russerne; de er blevet en del af den globale jihad. 
 


Grusomhed er dukket op i kampen i byerne i Tetjenien, hvor begge sider er brutale. I 2002 indtog tetjenere et fyldt teater i Moskva og holdt 763 mennesker som gidsler og satte sprængstoffer på dem. Russerne stormede teatret efter at have sluppet bedøvende gas ind, dræbte alle oprørerne og flere end 100 gidsler.


Tetjenere har udført 11 bombeangreb mod russiske civile i 2003, og i 2004, indtog 32 bevæbnede islamist guerillakrigere en skole i Beslan, Rusland (nær grænsen til Tetjenien) og holdt børn, lærere og forældre som gidsler under rædselsfulde forhold. Da en bombe i skolen gik af ved et uheld, lod terroristerne flere bomber sprænge og åbnede ild og slog 335 flygtende børn og voksne ihjel, og sårede yderligere 550.


Tetjenere er flygtet fra rædslerne i deres hjemland i mere end et årti, mange af dem bor i Europa og USA. Mange er yderst taknemmelige for at de har fundet et tilflugtssted, der er så meget bedre end deres hjemland. Men de som er blevet radikale jihadkrigere er ude i verden, og søger lejligheder til at rekruttere andre til at “forsvare Islam” og få dem til at terrorbombe med hensigt at skade så mange civile som muligt.


Vi skal skelne i mængden af tetjenske flygtning og finde de rådne ‘æbler’ såsom Tsarnaev brødrene og deres fanatiske mor, der så stupidt tror, at CIA og Mossad, ikke muslimer angreb Amerika 9/11.


Hvad kan man sige om en mor der navngiver sin førstefødte efter Tamerlane, et uhyre der efterlod sig bjerge af kranier udenfor de byer han erobrede? Hun insisterer også på, at hendes “totalt uskyldige” sønner trods deres egne indrømmelser blev ledt i en fælde af US regeringen, den samme regering der så storsindet gav hendes utaknemmelige familie ly.
 


FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/the-chechens-are-a-model-of-dysfunction?f=must_reads#ixzz2XAbBaujq

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails