lørdag den 21. december 2013

Om synd og synderen

Om synd og synderen


Bogie

Bøsseverdens overdrevne sensitivitet, vreden og medierne - der kalder Phil Robertson’s definition af en syndig opførsel - fuld af had, nedværdigende, og afskyelig - har slet ikke fattet pointen, som sædvanlig.

Andre der også lufter deres mening om dette er forsvarerne der insisterer på at problemet er Robertsons ret til at ytre sig frit. Set fra et kristent perspektiv, med andre ord Robertsons perspektiv, så drejer det sig om religionsfrihed.

Hvordan forklarer man det på en pæn måde overfor den evigt overfølsomme venstrefløj?

Når en kristen kalder en homoseksuel opførsel en synd, så gør det så absolut ikke den homoseksuelle til noget særligt. For ser du i kristen kosmologi er vi alle syndere. Hver af os har et åndeligt handleregister, og det er såmænd kun særheder der adskiller den ene person fra den anden. For kristne er homoseksuelle blot medmennesker.

For en troende som Robertson, er det også en synd at opfatte sig som bedre, med færre eller mindre synder i sit register, end andre.

Når han benævner homoseksuelle handlinger en synd, mener han også at den homoseksuelle ikke er nogen værre synder - og ganske muligt endog et bedre menneske - end han.

Som kristen er Robertson en ‘forkynder’ at den gode nyhed at vi alle er lige i Herrens tilgivende øjne.

Derfor bør alle I vrede venstreorienterede se det i rette perspektiv -- at synde er menneskeligt, intet mere og intet mindre.

Det bringer os tilbage til Robertsons suspension fra Duck Dynasty. Journalisten fra GQ der bad ham definere syndefuld opførsel bad Robertson sætte ord på sin tro. 

  
Duck Dynasty er en amerikansk TV-serie. Phil Roberson er helt til venstre på billedet.

Det forargelige er at da han så talte om sin tro forsøgte Venstrefløjen at lukke munden på ham og sætte ham på bussen. En sådan væremåde skal høre op. 

http://www.americanthinker.com/blog/2013/12/regarding_sin_and_the_sinner.html#ixzz2o5f6ZkF4

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails