tirsdag den 8. december 2015

EU rapport: ISIS har smuglet materialer til masseødelæggelsesvåben ind i Europa

EU Rapport:ISIS har smuglet materialer for

masseødelæggelsesvåben ind i Europa

Hvis denne information var kommet fra Islamisk Stat ville man muligvis kunne afvise den som blot ‘bulder og brag’ fra terroristerne.
Men den stammer ikke fra ISIS. En rapport fra EU Parlamentet kommer med chokerende påstande om at Islamisk Stat rekrutterer videnskabsfolk for at skabe kemiske og biologiske våben - våben der allerede er smuglet ind i Europa.
Rapporten hævder at CBRN substanser (kemiske, biologiske radioaktive og atomare) “uopdaget er blevet indført i EU” og at “Interpols månedlige efterretningsrapport om CBRN giver adskillige eksempler på forsøg på at skaffe sig, smugle eller bruge CBRN materialer.”
Police even have access to Geiger counters, pictured, to help detect any nuclear or radiological material
ISIS har rekrutteret eksperter inden for kemi, fysik og computervidenskab for at føre krig med masseødelæggelsesvåben mod Vesten, hævder en opsigtsvækkende rapport fra Europa Parlamentet.
Terrororganisationen kan, ifølge dokumentet “meget vel planlægge at forsøge at benytter internationalt forbudte masseødelæggelsesvåben i fremtidige angreb.”
Dokumentet der er fremkommet efter de dødbringende angreb i Paris hævder at ISIS allerede har smuglet WMD ind i Europa.
Eksperter frygter at ISIS vil være i stand til at udnytte at EU regeringerne svigter med at dele information om mulige terrorister.
Britiske politienheder har allerede udført øvelser for at kunne håndtere forskellige typer terroristangreb. Men EU rapporten hævder at regeringen “burde overveje offentligt at omtale muligheden af terroristangreb hvor der benyttes kemiske, biologiske, radioaktive eller endog atomare materialer.”
Rapporten: ISIL/Da'esh and 'non-conventional' weapons of terror advarer: 'For nuværende tager europæiske borgere ikke seriøst i betragtning muligheden af at ekstremistiske grupper kunne benytte kemiske, biologiske, radioaktive eller atomare (CBRN) materialer under angreb i Europa. Under disse omstændigheder ville, dersom det skulle ske, virkningen af et sådant angreb være yderst destabiliserende.’
Rob Wainwright, chef for Europol sagde efter angrebene i Paris: ‘Vi har at gøre med en meget seriøs, beslutsom international terrorist organisation med masser af penge, og den er aktiv i gaderne i Europa.’
'Dette udgør den mest alvorlige terrorist trussel som Europa står over for i 10 år.’
Mr Wainwright advarede om at ISIS har ægte viden og evner når vi taler om ressourcer og menneskelig indsats.’
Nomi Bar-Yaacov, Associate Fellow in Chatham House's International Security Department sagde: 'Der er en meget stor risiko for at ISIS benytter ikke konventionelle våben i Europa og andre steder.’
Wolfgang Rudischhauser, Director of the Weapons of Mass Destruction Non-Proliferation Centre hos NATO sagde: 'ISIS har faktisk allerede den viden og i visse tilfælde den menneskelige ekspertise der skal til for at bruge CBRN mateiraler som terrorvåben.’
Rapporten hævder at 'ISIL/Da'esh har rekrutteret og fortsætter med at rekruttere hundreder af udenlandske krigere, herunder nogle med eksaminer i fysik, kemi og computervidenskab, og som eksperter mener har evnerne til at fremstille dødbringende våben fra råstoffer.’
At ISIS besidder råmaterialer til at fremstille et kemisk eller biologisk våben er sandsynligt. Men at benytte disse våben er langt mere kompliceret.
Det mest oplagte mål for et kemisk våben er et lukket rum med mange mennesker. En rygsæk kunne medføre et spredningsværktøj der så igen ville forårsage massedød. Undergrundsbaner er det ideelle mål, med de er blevet vanskeligere at komme til takket være sikkerhedssystemerne der findes i enhver større by i Europa. Et større system til spredning, der frigiver tusinder af liter kemisk stof, vil langt lettere kunne opdages og angrebet kunne afværges.
Biologiske våben kræver pasning og omsorg, men systemet til spredning kunne være relativt enkelt, og hundreder kunne blive inficeret før terroristen blev opdaget. Men det er yderst vanskeligt at skabe et levedygtigt bio-terror våben. Ricin, en dødbringende gift der findes i naturen er en mulighed. Men at benytte en sygdom som miltbrand eller skoldkopper kræver ekspertise man ikke finder hos hvem som helst.  
Et radiologisk angreb eller et angreb med en ‘beskidt bombe’ er langt mere sandsynligt. Radioaktivt affald fra hospitaler og forskningslaboratorier er ikke særlig godt registreret (det bør vi gøre langt bedre). så derfor bør det ikke overraske os hvis ISIS har fået fingre i tilstrækkeligt materiale så de kan sprede kaos i en større by. Men ikke kun er radioaktivt materiale vanskeligt at håndtere, der er også spørgsmålet om hvor stor eksplosionen skal være for at opnå maximum virkning. Men sikkert er det at dersom kun få mennesker rammes ved en ‘beskidt bombe’ så er pointen lanceret og terroren spredes yderligere.
Jeg har ingen grund til at betvivle EU rapporten. Men der synes ikke at være nogen beviser på, at Islamisk Stat med succes har været i stand til at fremstille våben der kunne bruges i et terroristangreb. Det de har er “forhåbninger” og “målsætninger.” Og når tager den succes ISIS har haft så bør denne rapport absolut tages alvorligt.
https://pjmedia.com/trending/2015/12/6/eu-report-isis-has-smuggled-wmd-into-europe

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails