mandag den 7. december 2015

ISIS manual for rejsende til Islamisk Stat som jihadkriger

ISIS håndbogen for rejsende til Islamisk Stat

Bridget Johnson
En ny e-bog på 50 sider udgivet for nylig af ISIS giver instrukser til kommende jihadister og kvinder der ønsker at slutte sig til IS. Alt er med fra at finde et skjulested i Tyrkiet til angivelse af hvor meget undertøj der er brug for til rejsen.
Kort i bogen foreslår at man flyver til Sanlıurfa, Tyrkiet, og derpå de 120 kilometer til Raqqa, Syrien, hovedstaden i kalifatet.
ISIShandbook“Mennesker der drager afsted til Syrien skal ikke fortælle det til nogen, heller ikke familien. Rejsende til Syrien rejser sædvanligvis gennem Tyrkiet. Men af sikkerhedshensyn køber de en billet til et andet ferieland, som Spanien eller Grækenland således at deres bestemmelsessted ikke forekommer mistænkeligt,” nævner guiden, og man anbefaler at købe en returbillet - igen for at mindske en mistanke.

Når man er ankommet til Tyrkiet afventes der kontakt arrangeret gennem Twitter, og det er vigtigt fordi “der ellers kræves beskyttelse, hvis man ikke ved hvor man skal hen eller hvem man kan stole på.”

Den sikre måde at komme ind i Syrien på, sagde håndbogen, er at være iført ikke-religiøst tøj, og håbe de tyrkiske grænsevagter lader dem passere checkpoints, mens den “opdaterede” metode er at holde øje med grænsevagterne og så sprinte ind i Syrien nær Akçakale, Tyrkiet.. “På det seneste er det blevet vanskeligere ved den tyrkiske grænse, så derfor mødes medlemmer af Islamisk Stat ofte med de nye i Tyrkiet på hotellerne og smugler dem over grænsen,” skønt skjulestederne “sædvanligvis kun er for mænd” og man kun kan komme dertil med “et dokument underskrevet af et eksisterende medlem for at vise han er god nok.”

“Den eneste grund til at medlemmer bor i Tyrkiet i fred er fordi Tyrkiet frygter hævnangreb,” siger manualen.

Man understreger også at finansiel hjælp kan skaffes, og bemærker at en gruppe af kazakstanere der var gået fallit, fik deres tur arrangeret og betalt efter at have sendt et brev til ISIS lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Til rejsen anbefaler ISIS at man ikke har mere bagage med end en kuffert, en “solid rygsæk” med masser af lommer, en håndtaske til pas og penge sammen med andre “vitale” ting såsom vådservietter, “nogle få piller” (ved evt. lidelse) “en lille lommelygte og nogle få plastre.”

Hvis en kommende jihadist ikke har plads til alt i kufferten sammen med alt hans elektronik “så husk i det mindste noget rent undertøj.” ISIS anbefaler at man tager tablet, computer, MP3’ere med, ekstern harddisc for opbevaring af jihadi materiale, ikke låst WiFi modem, pandelampe og solopladere der fungerer “uden fejl og afbrydelse” i områder uden strøm i Islamisk Stat og ikke “tilsmudser Jorden der tilhører Allah.”  

Guiden anbefaler at man har en elektrisk hårtrimmer med. “Hvis du er en bror, er det den hurtigste måde at trimme dit overskæg, og hvis du kan lide Talafi buzzcut eller æggehovedstilen så medbring en større hårklipper.”

Af beklædningsgenstande bliver man rådgivet til at have knæpuder, løbesko, flip-flops, lange underbukser, vindjakker, huer, støvbriller og masser af sokker. Håndbogen siger: “Tag kun det absolutte minimum med (OK nogle søstre besvimede nærmest ved dette men bliv ved med at læse in shā Allah).”

I pakkeliste nævnes også standard toiletartikler. “Skin lotion og håndlotion hvis du har tør hud” og redskaber herunder en ske. Guiden benækrer at “der kun er få knive her, og af ringe kvalitet.

Der er en sektion om hvordan man taler med de tyrkiske myndigheder hvis man standses, herunder at påstå at det er et turistbesøg eller man vil hjælpe syriske flygtninge langs grænsen. “Vær sikker på du kender turistattraktionerne i Tyrkiet. Gå til et rejsebureau og få dig nogle brochurer om Tyrkiet eller køb dig ren rejseguide. Dette er vigtigt for hvis du udspørges kan du fremvise disse ting for dem og dermed vise du virkelig er turist.”

Man rådgiver kvinder til at få forhåndskontakter, at lære almindelig samtale på tyrkisk, ikke rejse på samme fly i større grupper end tre, købe et SIM kort til en telefon i lufthavnen, og at “være helt rolig overfor lufthavnsbetjentene.” Når du først er på et hotel skal du ringe til dine kontakter for at få transport til en ISIS sympatisør og som forberedelse for at krydse grænsen ved daggry eller om natten. Man gør opmærksom på, at hvis du efterlader din bagage vil “den kunne blive stjålet.” Guiden anbefaler også at man har en ekstra abaya i tilfælde af den går i stykker ved passage af pigtråd ved grænsen.

Efter at være kommet ind i ISIS området bliver de nyankomne rådgivet til at “tage en dyb indånding af frisk luft, for sådan føles Sharia.”

Manualen indeholder nogle beretninger fra udenlandske krigere der tog turen, herunder en jihadist fra Europa der “hackede nogle israelske kreditkort” for at få penge til billetten.

En kvinde fortæller om hvordan hun sneg sig væk fra sin familie for at slutte sig til Islamisk Stat men blev tilbageholdt af de tyrkiske myndigheder der ikke troede på at hun skulle være nødhjælpsarbejder. ISIS fandt ud af hendes problem og sendte os en advokat der på magisk vis fik hende og andre kvinder løsladt fra tyrkisk fangenskab efter en uge, skriver hun.

Guiden indeholder en liste fra Twitter, nogle er blevet fjernet, med kontakter i Islamisk Stat, der minder de som gerne vil være jihadis om kun at benytte sikre browsere og apps.

Bridget Johnson is a veteran journalist whose news articles and opinion columns have run in dozens of news outlets across the globe. Bridget first came to Washington to be online editor at The Hill, where she wrote The World from The Hill column on foreign policy. Previously she was an opinion writer and editorial board member at the Rocky Mountain News and nation/world news columnist at the Los Angeles Daily News. She is an NPR contributor and has contributed to USA Today, The Wall Street Journal, National Review Online, Politico and more, and has myriad television and radio credits as a commentator. Bridget is Washington Editor for PJ Media.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails