onsdag den 23. januar 2013

Gaddafi morer sig i Helvedet over Vestens dumhed

Gaffadi morer sig i Helvedet over Vestens naivitet


David Paulin

For lidt over et år siden blev Libyens diktator oberst Muammar el-Qaddafi brutalt myrdet af sit eget folk. Hvis han var i stand til at le fra det evige brændende Helvede han befinder sig i, da må han storgrine over de liberale i Amerika og i Vesten der var så begejstrede over “Det Arabiske Forår” der var i fuldt flor.


I en ganske afslørende artikel i New York Times - “Jihadisters fremgang i Nordafrika afslører den grimme side af Det Arabiske Forår” rapporterer Robert F. Worth:

Da oprøret gnavede sig mere og mere ind på ham advarede Libyens diktator Oberst Muammar el-Qaddafi om, at hvis han faldt da ville kaos og hellig krig tage over i Nordafrika. “Bin Ladens folk ville komme og påtvinge løsepenge for land og hav,” fortalte han journalister. “Vi vil komme tilbage til Rødskægs tid, til pirateri, med osmannerne der pålagde skibe løsepenge.”

I den senere tid har denne profeti opnået en grum ny aktualitet. I Mali, ankom franske faldskærmstropper i denne måned for at kæmpe mod en fremrykkende styrke af jihadkrigere der allerede kontrollerer et område på to gange Tysklands størrelse. I Algeriet har en enøjet islamist bandit organiseret en fræk overtagelse af et internationalt gasanlæg, tog gidsler med en del vesterlændinge.

Robert F. Worth føjer til:

På en måde er både gidselkrisen i Algeriet og kampene der foregår i Mali konsekvenser af Oberst Qaddaffis fald i 2011. Som med alle andre ‘stærke mænd’ i regionen holdt Oberst Qaddafi styr på sit lands forskellige etniske grupper og stammefraktioner, enten gennem brutal undertrykkelse eller ved at samarbejde med dem så de kunne kæmpe for hans regering. Han tjente som en udligningsventil, der kunne holde flyvske elementer i skak. Når først ventilen var borte og grænserne der var blevet påtvunget landet af magtfulde regeringer før i tiden, blev mere porøse, så var der større frihed for de forskellige grupper - det være sig oprørere, jihadister eller kriminelle - til at slutte sig sammen og gå i fælles aktion.

Selvfølgelig er en del af problemet også Obama administrationens stadig mindre opmærksomhed på regionen. Undertiden er der ikke gode valg eller dårlige valg - kun dårlige valg og endnu værre valg.

Forvent blot flere problemer i Afghanistan og Irak, da de lande må klare sig selv - og banditter flytter til for at udfylde det magttomrum der bliver resultatet.


http://www.americanthinker.com/blog/2013/01/from_hell_muammar_el-qaddafi_laughs_at_western_liberal_naivete.html#ixzz2In0tdoNJ

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails