onsdag den 2. januar 2013

Top 10 liste med anti-semiter i 2012


Top 10 listen med 2012 anti-semiter


Hvert år, på denne tid, bliver vi oversvømmet med beretninger om top 10 mennesker eller begivenheder. Simon Wiesenthal Center holdt fast ved denne tradition med deres Top 10 Liste over Anti-Semiter fra 2012.

Læg mærke til at listen er yderst subjektiv, og når vi taler om anti-semiter og Israel hadere så har mange af os vore egne ‘favoritter.’ Men denne gruppe rammer dog ned der, hvor det er værst. Ikke overraskende er Europa endnu engang rigt repræsenteret, ligesom Mellemøsten.

På samme vis er der intet der binder både den yderste venstrefløj som den yderste højrefløj sammen mere end Jøde-Had, da begge grupper er rigt repræsenteret på årets liste. Men lad os nu komme i gang.
Louis Farrakhan

Vi begynder bagfra med nummer 10 og det er anti-semitten igennem rigtig lang tid, den helt ekstraordinære Louis Farrakhan. I oktober kom han med sin seneste beskyldninger: “I Washington, lige ved siden af Holocaust museet, er Federal Reserve, hvor de trykker penge.” Han spørger “Er det mon et tilfælde?” Efter min mening kunne alene denne bemærkning have gjort ham fortjent til en højere placering, men han må have mistet nogle point hos Wiesenthal for i ubegribelig at gentage det oldgamle mantra om af jøderne kontrollerer medierne.
Jakob Augstein

Som en stolt nummer 9 er en for mange ny: Der Spiegel klummeskribenten og redaktør af den venstreorienterede publikation Freitag, Jakob Augstein.

I sine udgivelser sætter han ofte Israels ortodokse samfund i samme kategori som de islamiske terrorister, og anser Israel for at være en kernevåbentrussel for verden. I et interview i september i Jerusalem Post, Die Welt, beskrev klummeskribenten Henryk Broder, Tysklands førende autoritet om anti-semitisme, Augstein på følgende vis: “Han er den skinbarlige anti-semit, et anti-semitisk værk, en krænker af overbevisning, der blot mistede en mulighed for at gøre karriere hos Gestapo, fordi han blev født efter krigen. Han ville helt sikkert have haft det der skulle til.”
 
Trond Ali Linstad

Som nummer 8 kommer Norges Trond Ali Linstad der er konverteret til Islam. I sin mangel på originalitet advarer hans sine læsere om “at passe på jøderne,” og den “indflydelse de har på aviserne, på andre medier, og i mange politiske organer.” Hvorfor er han vigtig nok til at komme på listen? Indtil internationalt pres tvang ham til at trække sig havde Norges kong Harald den. V, indstillet ham til en medalje for “gode gerninger.” Man må formode at kongen er enig med Linstad i at selvmordsbomber er et gode og at Gud ønsker jøderne skal leve i eksil som straf.
Marton Gyongyosi

7. position, er en repræsentant for højrefløjen i Ungarn, Jobbik Partiet, og Marton Gyongyosi. Denne kære fyr, et tilbageblik på historisk ungarns anti-semitisme, havde fornylig dette at sige i Ungarns Parlament:

Jeg mener det nu er på tide at vurdere, hvor mange mennesker der er af jødisk oprindelse her, og især i Ungarns Parlament, der repræsenterer en vis national sikkerhedsrisiko for Ungarn.”    

Søn af en diplomat der voksede op i Mellemøsten - nemlig Egypten, Irak og Afghanistan -- er hans kontor fyldt med souvenirer fra disse lande.
Nikolas Michaloliakos

Nummer 6 tilhører grundlæggeren af det græske pro-fascistiske parti Gyldent Daggry, Nikolaos Michaloliakos. En Holocaustbenægter i første række, som fornylig i et interview betroede, at 6 millioner jøder ikke døde i Holocaust. Han benægter yderligere, at der var gaskamre eller ovne i Nazi dødslejren og har en forkærlighed at at give Nazihilsenen, som han gjorde fornylig i Athens Byråd.
Oleg Tyagnibok

Ingen liste over anti-semitter ville være komplet uden en delegation fra bastionen af historisk jødehad - Ukraine? Som sådan er to personer -- Oleg Tyagnibok fra det fascistiske Svoboda Parti og medlem af parlamentet Igor Miroschnienko -- de to der deler den vanærende 5. plads.

Tyagnibok er før i tiden gået ind for udrensning af de cirka 400000 jøder der lever i Ukraine. Jovist, i betragtning af den afskyvækkende og elendige behandling jøderne har haft i århundreder i Ukraine, så kan man ikke lade være med at undre sig over at der stadig er 400000 tilbage.
Hans medslyngel politikeren Igor Miroshnichenko gav anledning til vrede i det forløbne år da han kaldte Hollywood skuespillerinden Mila Kunis for en ‘beskidt jødinde.’   
Di Canio

Wiesenthal Center har reserveret 4. pladsen til fans af europæisk fodbold. Før en kamp i Italien, mellem en italiensk klub, Lazio, og et overvejende jødisk hold fra England, Tottenham Hotspurs, blev de jødiske spillere og fans fysisk overfaldet, og en sendt på hospitalet med alvorlige læsioner efter knivstik. En selverklæret fascist fra Lazioholdet, Fabio Di Canio, fejrede hvert mål ved krænkende fascisthilsener. Det var så den gode sportsånd.

Ikke for at blive glemt, for under en kamp i London, mod det samme jødiske hold, lod britiske fans fra Hotpsurs modstander, West Ham, det regne med anti-semitiske slagsange til støtte for førnævnte Di Canio, og man fulgte op med nogle af egen ‘produktion’ såsom “Adolf Hitler er efter Jer,” “I morgen bliver I gasset.” For at understrege deres foragt kom de med hvæsende lyde som fra et gaskammer. Selv for briterne, der er så berygtede for  uhøvisk optræden ved sportsbegivenheder var det en tand for meget.

For at forsvare sit land mod en spærreild af raketangreb fra Gaza fik Israels premierminister Nethanyahu vakt vreden hos den brasilianske karikaturtegner Carlos Latuff. som  placeres på. 3. pladsen.
Carlos Latuff

Latuff er berygtet for at skildre jødiske mennesker og israelske ledere på de allermest foragtelige måder. Mange mennesker herunder denne skribent tror at politiske karikaturer kaster et langt større stereotyp billede af jøder end lange essays. Alene af den grund blev Latuff placeret som nummer 3 for 2012.

Hassan Fiouzabadi

2. pladsen befinder sig et konglomerat af jøde-had anført af en lille dværg der udspyer latterliggørelse af jøder i mammutdimensioner: Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad. Blandt en myriade af anti-jødisk gift i årenes løb er han fra juli måned citeret for at sige: “Det er nu gået cirka 400 år siden en rædselsfuld Zionist klan overtog styret af de fleste af verdens affærer.” Når man tager denne i kontekst med tidligere udtalelser, opfordringer til den komplette udslettelse af Israel, kunne man godt argumentere for at denne Holocaust benægter modererer. Men vær ikke bekymret: Hvis han er, så er øverstkommanderende for Irans væbnede styrker, Generalmajor Hassan Fiouzabadi ikke. Her i august 2012 er Fiouzabadi citeret for at sige: “Den Iranske nation står fast på sin sag, den fulde udslettelse af Israel.
Muhammad Badie
Mohamed Morsi

Endelig. Her er den så: Wiesenthal vinderen af 2012 Prisen for Jøde-Had, 1. pladsen. Denne slet skjulte vanære deles af Muhammad Badie og Futouh Abd al-Nabi Mansour, to religiøse ledere knyttet til Egyptens Muslimske Broderskab. Folkene hos Wiesenthal hævder at Egyptens Muslimske Broderskab skabte de værste anti-semitiske/anti-Israel udfald i det sidste år. Badie, Broderskabets øverste åndelige leder, beklagede “jødisk kontrol” og “spredningen af korruption på jorden.” Hvad er så løsningen. Uhæmmet Jihad.

Badies partner i jøde-foragten, Mansour gik et skridt videre da han gav en prædiken på nationalt TV og bad Allah om at “ødelægge jøderne og deres støtter.” Ifølge Middle East Media Research Institute (MEMRI), gik han videre med at sige: “Oh, Allah, spred dem og partér dem i stumper og stykker. Oh, Allah, vis din magt og storhed på dem.”

Interessant nok, da så sidste måneds “mægler” i Israel/Hamas våbenhvilen, Broderskabets stærke mand, Egyptens præsident Mohamed Morsi prædikenen i en moske og man hørte ham ytre “amin” (amen) til hver eneste glødende dom der slyngedes over Israel.

Alt dette udgør altså den seneste tilgang til en lang og ildevarslende liste. Fra ayatollaherne i Iran til de i FN’s hellige haller var året 2012 et godt år for anti-semitter i verden.

Jeg vil ikke satse på det, men forhåbentligt vil 2013 være imod denne tendens.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails