mandag den 14. januar 2013

Hvem opfandt Algebra?!

Muslimer fandt ikke på Algebra

Bernie Planck

Muslimer holder af at servere den absurde løgn, at det var en muslim der ‘opfandt’ Algebra. For eksempel på Yahoo! Answers kan man læse følgende:

Var det virkelig en muslim der opfandt Algebra?(Stillet af Soso Suprise)


Bedste svar - udvalgt af  Asker
Jo, soso, han var muslim.
Begrebet 0 (nul) blev også opfundet af araberne.
De engelske tal er oprindeligt arabiske tal.
De første og de ældste skriverier og alfabet i verden stammer fra Irak i Mellemøsten. Det engelske ord “alphabet” refererer i sig selv til det første og andet bogstav i de semitiske sprog, og grækerne adopterede denne skrivning for at skabe deres eget alfabet.
Photo Credit: Amazon Books

Personen der stillede spørgsmålet ignorerede det korrekte svar:

Niks, elementær Algebra, som vi kender det i dag blev meget benyttet, først af den græske matematiker Diophantinus(cf Diophantinske brøker). (Prøv f.eks. af løse denne matematiske gåde - synopsis tiføjelse)

Den persiske matematiker Al Khwarizimi formaliserede det blot, han ‘opfandt’ det ikke og ydermere kan han meget vel have været Zoroastrier, det diskuteres nemlig om han i det hele taget var muslim.

Jovist, er Algebra et arabisk ord. Det er sukker også, (fra det arabiske ord سكر sukkar) men det betyder ikke at det var muslimer der opfandt sukker.

Da araberne oversvømmede Persien, Egypten, Konstantinopel og andre lande fandt de mange store litterære værker også om opdagelser. Men at tilskrive muslimer storhed ved at oversætte ideerne til arabisk er som at sige, at Nazisterne var kunstgenier for at invadere museerne i Europa og bringe de store værker til Tyskland. Hold nu op.

Hvis Islam inspirerer tilhængerne til at komme med store gennembrud i videnskab og teknologi, hvorfor er så 99% af verdens muslimer:

"... de fattigste mest ubelæste, de mest tilbagestående, de mest usunde, de mest uoplyste, de mest mismodige og de svageste af hele menneskeracen....” -- Tidligere præsident for Pakistan Pervez Musharraf

Og sådan har det været de sidste 1000 år.


NoteWikipedia, Nazi plyndring
Nazisternes plyndring henviser til tyveri af kunst og andre sager der blev stjålet som et resultat af organiseret plyndring af europæiske lande i tiden med Det Tredje Rige gennem agenter, der handlede på Nazi Partiet Tysklands vegne. Plyndringerne fandt sted fra 1933 til krigens afslutning, især gennem militære enheder kendt som  Kunstschutz, selvom det meste blev røvet under krigen. Udover penge var det sølv, andre værdifulde metaller, kulturgenstande af stor betydning for de bestjålne, herunder malerier, keramik, bøger og religiøse skatte.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails