tirsdag den 29. januar 2013

Forskellen på politisk Hamas og Terror Hamas

Forskellen mellem politisk Hamas og terror Hamas

Bernie Planck

Der er to slags nationer i verden: De som ligner USA, Canada, Europa, Japan og andre civiliserede lande, og som mener at Hamas er en terrororganisation og så de lande som Iran, Rusland, Tyrkiet, Saudiarabien og andre uciviliserede lande der ikke mener det.

For eksempel sagde Tyrkiets premierminister Recp Tayyip Erdogan sidste år i et interview med PBS, at Hamas ikke er en terrororganisation, det er et politisk parti
.
Palestinian supporters of Hamas hold models
of M75 long-range rockets during a rally to
celebrate the 25th anniversary of the Hamas
militant group

Vi har endog selv nogle nyttige idioter i vort eget land der nægter at kalde Hamas for en terrorgruppe; den mulige forsvarsminister Chuck Hagel har på lignende vis nægtet at betegne dem som de bør.

Jeg har inkluderet følgende video der forklarer problemet: Der er to organisationer med det samme - den ene et politisk parti, og den anden i sandhed en terrororganisation.
Jeg håber det kaster lys over forvirringen.

Noter


(1):
“Lad mig sige det meget klart og tydligt. Jeg betragter ikke Hamas som en terrororganisation. Hamas er et politisk parti. Og det er en organisation. Det er en modstandsbevægelse der forsøger at beskytte sit land under besættelse. Derfor skal vi ikke blande terrororganisationer sammen med en sådan organisation,” sagde Erdogan.
(2):
Som kontrast til Amerikas langvarige stilling har Hagel opfordret til direkte samtaler med terrororganisationerne Hamas og Hezbolah. I 2007 stemte Hagel mod at kalde Irans Revolutions Garde, den gruppe der er ansvarlig for mange amerikanske tropper død i Irak, for en terrororganisation.

1 kommentar:

Jacob sagde ...

Det hjalp på forståelsen, men et lands frihedskæmpere vil altid blive set som en terrororganisation af andre befolkningsgrupper. Tak, for et godt indlæg.

Related Posts with Thumbnails