mandag den 27. april 2009

Øl beviset på guds kærlighed

Øl er bevis på Gud elsker os

Ben-Peter Terpstra

Jeg er helt på linje medBenjamin Franklin (klik her hvis du vil more dig, mange citater om øl og alkohol) da han vistnok sagde, "Øl er bevis på Gud elsker os, og ønsker at vi skal være lykkelige." Hvordan kan jeg dog overbevise de overspændte muslimer?

Lad det nu ligge. Måske skulle jeg hellere komme med et eksempel. Eller måske et eventyr. I den usminkede "Snehvide" (Brødrene Grimms eventyr) møder vi en ung europæisk nyder af alkohol. Navnet på hende? Jo, præcis. Snehvide:
"Snehvide voksede op, og blev smukkere og smukkere; og da hun var syv år gammel var hun smuk som dagen er lang, og mere smuk end selv Dronningen.....

Lille Snehvide var så sulten og tørstig at hun spiste nogle grønsager og noget brød fra hver tallerken og drak en slurk vin af hvert krus, for hun ville ikke kun tage alt fra den ene opdækning."

Jeg har mistanke om, at den syvende - "Hvem har drukket af mit kurs?" - dværg var meget bekymret. (I den islamistiske version, bliver Snehvide og de vantro dværge halshugget.)

Man kan lære meget af historien. "I England," skriver historikeren Geoffrey Blainey , "var hjemmebrygget øl, der blev drukket ved hvert måltid, ligeså almindeligt som brød i den daglige kost. På en kendt kostskole i London i 1704 var drengenes morgenmad en kombination af brød og øl, og de fattige fik øl ved alle måltider."

Sådan også i dag, i visse elite privatskoler drikker skoleeleverne stadig øl om morgenen (lad nu være med at sladre til rektor).

Alt dette er ikke for at antyde at det at være en drukmås er sejt. Så langt fra. Jeg er en ædruelig lærd og tilmed en gentleman.

Drukkenskab kan gøre skade på livskvaliteten hos mennesker. Men det kan 'alkoholpolitiet' også. Her er lidt at undre sig over: Havde Hitler, som var afholdsmand, mere tilfælles med Jesus end de der drikker moderat?

Amerika blev bygget op og skabt af folk der drak. Således fastslår Christianity Today:
"Selvom kristnes indvendinger mod alkohol og tobak måske af nogle kan benævnes som værende 'Puritanske,' så er sådanne holdninger af en langt nyere oprindelse. Det viser sig faktisk af Puritanerne drak øl. Log bogen fra Mayflower 1620, fortæller at en af grundene til at skibet lagde til i Plymouth fremfor at finde et mere gæstfrit sted længere mod syd var "at vore forsyninger var svundet ind, i særlig grad vort øl.'"


En række spørgsmål?

For det første: Hvorfor vil de venstreorienterede gerne portrættere de gudfrygtige Puritanere som vrede modstandere af alkohol og muslimske afholdsmænd som efterlevere af en "fredens religion"?

For det andet: Skal vi give kvindagtige kristne sekter og KKK-Demokraterne skylden for forbud? I hvert fald fører, i 2009, Det Demokratiske Partis snævertsynet krig mod øl som jihadister.

International Standard Bible Encyclopedia fastslår at vin "har sin symbolik på tre væsentlige områder ved Herrens Aftensmåltid." Rødvin symboliserer Kristi blod. Vin er også en borddrik og symboliserer venskab. "Endelig peger Aftenmåltidet mod fremtiden. Det er selve forventningen om den messianske banket som skal komme. Ved Den Sidste Nadver siger Jesus, 'fra nu af skal jeg ikke drikke vin indtil Gudsriget kommer' (Lukas 22:18)" men vi må altså godt være i drikkelag.

Eskapisme kan være morsomt. I Det Gamle Testamente gik retten til at drikke og sociale retfærdsnormer arm i arm. Ordsprogene 31: 6,17 fastslår faktisk: "Giv øl til de svage, vin til de som er i problemer; lad dem drikke og glemme deres fattigdom og deres elendighed." I den socialistiske tradition vil snævertsynede Demokrater beskatte Joe Amerikas øl.

Alkohol kan selvfølgelig benyttes godt som dårligt. Eller som Martin Luther, den store kristne reformator udtrykker det:

"Mener du virkelig at misbrug kan fjernes ved at ødelægge den genstand som misbruges? Mænd kan fejle med vin og kvinder. Skal vi derfor forbyde og undgå kvinder?"


Når jeg virkelig har behov for et godt argument mod forbud, så peger jeg på Saudiarabien.

Hvis vi ser på Det Nye Testamente opdager vi at Gud stadig er imod forbud. I 1. Timoteus 5:23 omtales for eksempel de sundhedsmæssige gavnlige virkninger af vin: "Hold op med kun at drikke vand, og drik lidt vin for din mave og dine hyppige svagheder."

Ikke ligesom de venstreorienterede er jeg ikke imod forbud netop fordi de ikke virker. Jeg er imod forbud fordi de "virker" og rammer de forkerte. Hvorfor skulle millioner af mennesker dog ikke få gavn af de sundhedsmæssige gavnlige virkninger af at drikke på grund af Senator Ted Kennedy's berygtede køretur ved Chappaquiddick?

I den venstreorienterede udgave af Snehvide, får den småpimpende pige behandling for psykiske lidelser og dværgene bliver pålagt afgifter.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails