fredag den 19. februar 2010

Moderat religiøs forfølgelse?

Marokko og "moderat" religiøs forfølgelse

Marokko er allieret med Vesten og Amerika, og har 'kultiveret' et ry som en "moderat" arabisk stat. Det er dog stadig et autoritært sted, der har travlt med at forfølge religiøse minoriteter. Compass Direct Nes rapporterer:

Et stort hold under ledelse af militæret, og med de marokkanske myndigheders godkendelse har gennemført en undersøgelse af et Bibel studie i en lille by sydøst for Marrakech i sidste uge, og arresterede 18 marokkanere og udviste en US borger, siger områdets kristne ledere.

Næsten 60 officerer fra de marokkanske sikkerhedstyrker slog torsdag eftermiddag til mod et kristent hjem i Amizmiz, en malerisk by med omtrent 18000 indbyggere, hovedsageligt berbere, 56 kilometer sydøst for Marrakech. Et bibelstudium arrangeret af kirken var i gang i et hjem med besøgende fra Vesten og den sydlige del af Marokko, sagde lederne.

Fem af de 18 anholdte, som blev tilbageholdt i 14 timer, var små børn, to af dem spædbørn knap 6 måneder gamle. De andre små børn var i alderen fra 20 måneder til 4 år, og man tilbageholdt også en 16-årig som var på besøg hos en af deltagerne.

De kristne ledere sagde myndighederne afhørte deltagerne i bibelstudiet i 14 timer. Myndighederne filmede afhøringerne med digitalkameraer og mobiltlelefoner.

Lederen af den kristne gruppe, der har bedt om at være anonym af sikkerhedsårsager, sagde at gruppen der foretog raidet var usædvanligt stort. Det omfattede også 15 køretøjer, og var under ledelse af en oberst og to kaptajner.

"Det er første gang i vor Marokkanske Kirkes nyere historie at den marokkanske regering benytter en sådan stor styrke for at angribe et lille kristent møde," sagde han. "Hele tiden gentog de at de handlede under personlig ordre af den ny marokkanske justitsminister, Mohamed Nacin, og ved det det øverste mandat fra Generalen for Gendarmeriet, Housni Berlismane."

Dette er dog kun moderate hændelser sammenlignet med den religiøse undertrykkelse i nationer som Iran, Pakistan og Saudiarabien. Men det rejser spøgsmålet om der virkelig er en sådan frembringelse man kan kalde en "moderat" islamisk stat.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails