onsdag den 17. februar 2010

Uddannelserne - hvorfor så ringe hos sorte

Uddannelse blandt sorte

Walter Williams

Detroit's hovedsageligt sorte offentlige skoler er de ringeste i nationen og det kræver trods alt en del at være ringere, end Washington D.C. Kun 3% af elever i Detroit's mellemskole klasser scorede tilstrækkeligt i en ny prøve med navnet National Vurdering af Fremskridt i Uddannelsen (NAEO), undertiden også kaldet "Nationens karakterkort." 28% fik grundpoint og 69% fik under grundlinjen. "Under grundlinjen" er den kategori som NAEP fastsætter og hvor eleverne ikke er i stand til at udvise blot delvis evne til at have viden og dygtigheder der er fundamentale for at kunne få et arbejde i deres niveau. Det samme gælder for Detroits højere klasser. 4% fik tilstrækkeligt, 18% grundpoint og 77% under grundlinjen.

Michael Casserly, ordførende direktør for Council on Great City Scholls med base i D.C. sagde i en artikel der kom i Crain's Detroit Business 12/08/09 med titlen, "Detroits offentlige skoler får de ringeste karakterer i en national vurdering," at "der er på ingen måde nogen retfærdiggørelse, på noget plan, i den 30 årige historie med NAEP hvor man har registreret så lave ansættelser i karaktererne." Den akademiske performance hos de sorte elever i andre større byer såsom Philadelphia, Chicago, New York og Los Angeles er langt bedre end Detroits og Washingtons.

Hvad kan der så gøres ved denne tragiske tilstand hos de sortes uddannelser? Uddannelsesmyndighederne og politikerne fortæller os at vi skal bruge flere penge til højere lønninger til lærerne og lave klasserne mindre. Kendsgerningen er at højere lærerlønninger og mindre klasser kun har lidt indflydelse, eller ingen, når det drejer sig om at få god undervisning. Washington D.C. for eksempel bruger over 15000 dollars pr. elev, har mindre klasser, end nationens gennemsnit og med årsløn på 61195 dollars er lærerne blandt de bedst betalte i landet.

Hvad med rollemodeller? Standard psykosludder vurderer en positiv forbindelse mellem lærernes og administratorernes race og elevens ydeevne. Sikken en gang sludder. Sorte akademikeres performance er den ringeste i de selvsamme byer hvor store procentdele af lærerne og administratorerne er sorte, og ofte er skolerektor sort, borgmesteren sort, det meste af byrådet er sort, og meget ofte er politidirektøren sort.

community1_img1

De sorte har accepteret hjernedøde forestillinger, der har gjort enorme procentdele af de unge sorte i bund og grund ubrugelige i en stadig mere teknologiseret økonomi.

Denne ødelæggende tendens vil fortsætte indtil dagen kommer hvor sorte er villige til at vende sig mod de venstreorienterede og uddannelsesetablissementets dagsorden og imødegå problemerne der er såvel krænkende og ubehagelige. I mindre grad, gælder dette også de hvide fordi uddannelsepræstationen hos mange hvide børn ikke er værd at skrive hjem om; det er ikke kun de sortes uddannelse der er i fare.

Mange sorte elever er fremmede overfor og fjendtligt indstillede overfor uddannelsesprocessen. De har forældre med kun lidt interesse i deres uddannelse. Disse elever saboterer ikke alene uddannelsesprocessen, men gør også skolerne usikre. Disse elever bør ikke få lov til at ødelægge chancerne for en uddannelse hos andre. De bør fjernes, eller de elever der ønsker at lære skal have mulighed for at komme på en anden skole.

Et andet problem, der er for delikat til en omfattende diskussion, er den overordnede kvalitet hos de mennesker der underviser vore børn. Elever der har valgt en højere uddannelse har den laveste SAT score. Elever der har valgt en lavere uddannelse scorer får mindre score, end enhver anden i tests. Uddannelsesskolerne, enten højere eller lavere, repræsenterer det akademiske slum på så godt som ethvert universitet. De er hjemsted for de mindst egnede elever og professorer. De bør lukkes - disse skoler.

Endnu et problem er den akademiske svindel der begåes af lærerne og administratorerne. Trods alt, hvad betyder det om en elev får et diplom der beviser han er gået 12 år i skole og har bestået, når vedkommende i virkeligheden ikke kan præstere mere end hvis han var gået ud af 6. eller 7?

Udsigterne for forbedringer i de sortes uddannelse vil højst sandsynligt ikke finde sted når man tager den tætte sammenhængen mellem sorte politikere, borgerrettighedsorganisationer og lærernes fagforening i betragtning.

Walter Williams
Prøv at se denne video om en by i totalt forfald og tænk på Williams kommentar fra artiklen. "
Sorte akademikeres performance er den ringeste i de selvsamme byer hvor store procentdele af lærerne og administratorerne er sorte, og ofte er skolerektor sort, borgmesteren sort, det meste af byrådet er sort, og meget ofte er politidirektøren sort." Detroit har haft sort styre i årtier.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg var på nippet til at kalde dig racist. Men du tog fusen på mig ved at skribenten selv er sort. Argumenterne er også svære at komme udenom.
Sikken en video.

Related Posts with Thumbnails