torsdag den 18. november 2010

Sløret beskytter, eller gør det nu også?

Beskytter sløret kvinder mod overgreb eller er det en myte?

Bernie Planck


Muslimske kvinder der bærer hovedbeklædning gentager ofte det vrøvl der spredes af muslimske mænd om at sløret hjælper med til at forhindre liderligheden hos mænd og reducerer uønskede seksuelle tilnærmelser og endda voldtægt. For eksempel er fotoet fra en meddelelse i reklamer der cirkulerer anonymt i e-mails i Ægypten og som instruerer kvinder om: "Du er ikke i stand til at standse dem (altså mændene), men du kan beskytte dig selv. Han som skabte dig ved hvad der er bedst for dig!"

Hvor er dette dog ønsketækning. Mange muslimer vil når de bliver konfronteret med den alarmerende statistik fra Ægypten om at 908% af udenlandske kvinder og 83% af ægyptiske kvinder er belvet generet seksuelt (se denne artikel Muslim Sexual Harassment in Egypt), give skylden til kvinderne selv, fordi de klæder sig som en sharmuta (luder på arabisk)

flies attracted to unveiled women

Photo Credit: adventures in cairo

Sandheden er, at ubeskeden tøjstil eller det at virke seksuelt tiltrækkende kun har meget lidt at gøre med det at blive generet seksuelt - det er altså en myte.

Roger Williams University, Voldtægtsmyter og kendsgerninger

Myte: Kvinder fremprovokerer selv et seksuelt overgreb ved deres fremtoning. Seksuel udfordrende stil er en af hovedårsagerne når en voldtægtsmand udvælger sig et offer.

Kendsgerning: Voldtægtsforbrydere vælger ikke deres offer udf ra udseendet. De udvælger ofrene blandt de som er mest sårbare og tilgængelige i øjeblikket. Ofre for seksuelle overgreb ligger i aldersgruppen fra børn til ældre. Det seksuelt tiltrækkende er ikke problemet.

Cirka 80% af de ægyptiske kvinder er nu iført hijab. Interessant nok meddeler 75% af kvinder i Ægypten, at de er blevet generet seksuelt samtidig med at de var iført slør.

Der har været en stigning i antallet af voldtægter over hele den muslimske verden ligesom de muslimske samfund har oplevet en stigning i den islamiske ekstremiseme. Flere og flere muslimske kvinder er i de forløbne årtier belvet tvunget til at bære hijabs, niqabs og burkas da flere af deres mænd vendte hjem efter at have arbejdet i de rige oliestater i Gulfen, hvor de blev inficeret med de strenge fortolkninger af Koranen.

Voldtægt er en fysisk voldelig handling og dominans, og fordi Koranen instruerer mænd i at behandle kvinder som ikke ligeværdige, fordi Korane netop instruerer mænd i at slå deres hustruer, fordi kvinder kun skal have halvdelen af en arv i forhold til mænd, og fordi kvinder i retssager kun har halvt så megen troværdighed som mænd, fordi Koranen er kvindehadsk, og fordi muslimske mænd er ved at blive mere føjelige overfor Sharia, af alle disse årsager fostrer islam voldtægt og seksuelle krænkelser.

Så selvom de blev tvunget til at være mere beskedent klædt, at fremstå mindre seksuelt attraktive, da er voldtægter og seksuelle krænkelser øget i de muslimske lande. Den samme mekanisme med dominans af og had mod kvinder er ansvarlig for såvel det undertrykkende slør og for voldtægt og krænkelser seksuelt af muslimske kvinder.

Beviset er ikke blot fordi jeg siger det, men stammer fra kvinder der lever i Ægypten:

ReligioNewsBlog, I Ægypten siger nogle kvinder at sløre øger seksuelle krænkelser.

Overraskende nok siger nogle ægyptiske kvinder at deres slør ikke beskytter mod krænkelser, som slikkepindsreklamerne påstår, men snarere tilskynder til det. En undersøgelse fra i sommers støtter dette synspunkt. ...

I overensstemmelse med sin fortolkning af den islamiske lov, som siger at kvinder bør være beskedent klædt bar Hind Sayed en flagrende sort kjole og sort slør. Det dækkede alt undtagen hendes hænder og hendes blege ansigt, med de optegnede markante øjenbryn. Trods hele hendes fremtoning sagde Sayed, at hun dagligt skulle udholde utilslørede kommentarer fra mandlige kunder og kolleger på markedspladsen.

"Jeg tror at en kvinder der er iført hijabs virker mere provokerende på dem," sagde Sayed. "Jo mere du tildækker, des mere interessant er du for dem."


Det kan ikke benægtes at tilsløring, beskeden klædedragt og moralsk opførsel ikke forhindrer uønskede forslag fra muslimske mænd. Det er blot en myte som muslimske mænd har udbredt for at udøve dominans over kvinder. Den eneste måde muslimske kvinder kan få deres mænd til at behandle dem bedre er, at få dem til at undsige sig islam.

Noter

Gulf News, Going hi-tech med seksuelle krænkelser

Man mener at krænkelser af kvinder er i stigning i Ægypten.

Modsat den populære indstilling, mening, ser det ikke ud til at hændelser kan knyttes til kvindernes måde at være klædt, da 3 ud af fire har været tilsløret. Men bestræbelser for at imødegå problemet er blevet mødt med modstand.


Washington Post, I Egypt, siger nogle kvinder at sløret øger de seksuelle krænkelser.

flies attracted to unveiled women
Photo Credit: adventures in cairo

CAIRO -- I et muslimsk, land hvor antallet af kvinder der bærer sløret er i stigning - og således - ifølge de fleste beretninger - er også hændelser med gramserier og obskøne tilråb på gaderne i stigning da er budskabet der cirkulerer anonumt i e-mails her i Ægypten ganske klart:

"Et slør beskytter eller øjne vil krænke," advarer en af dem.

Sætningen står over to illustrationer, hvor man sammenligner en tilsløret kvinde, på den måde som muslimer kalder hijab, med et stykke slik pænt pakket ind, uberørt og ren.

Det andet billede viser en utilsløret kvinde, med flagrende hår og hofter der vrikker som man sammenligner med et stykke slik hvor indpakningen er borte og som nu - er dækket af fluer.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails