fredag den 16. august 2013

Rotter og dog stadig Kammerater

Rotter er dog stadig Kammerater

“The California prisoners’ sultestrejke er et modigt opråb til fængselssystemet i Californien om at komme ud af skyggerne og være med i en verden, hvor rettigheder for enhver respekteres.”
Det er afslutningen på en artikel af Angela Davis, “professor emeritus i samvittighedshistorie og feminist studier ved University of California, Santa Cruz.”

Peter Coyote, Susan Sarandon og andre Hollywood berømtheder har skrevet under på et brev til støtte for fanger der er i sultestrejke på grund af forholdene i sikkerhedsafdelingen ved Pelican Bay State Prison. Professor Davis hævder at sådan isolationsfængslinger udgør “tortur.” Men ifølge redaktionen på Sacramento Bee, der har været kritisk overfor Pelican Bay tilbage i tiden, så burde “stjernerne styre deres vrede.”
De indsatte der har igangsat sultestrejken, og som hævder deres menneskerettigheder krænkes “omfatter mordere, og ledere af de mest brutale bander i fængselssystemet. De kommer fra Aryan Brotherhood, Black Guerrilla Family, Mexican Mafia og Nuestra Familia.” Embedsmænd i fængslet siger sultestrejken “intet har med forholdene at gøre, men alt med at bandelederne ønsker at komme tættere på befolkningen således at de nemmere kan udføre deres bandevirksomhed.”

The Bee tilføjer flere detaljer:
Sikkerhedsafdelingen er med stramme regler, “men det er ikke som om den er inficeret af rotter i middelalderlige fangehuller. Mange indsatte har cellekammerater og kan tale gennem de låste døre med deres naboer. Pelican Bay indsatte har TV, med 23 kanaler, herunder PBS, BET og ESPN, plus uddannelses- og selvhjælps kanaler og bibel kanaler på engelsk og spansk.” Indsatte skal “arbejde” for at få disse ting. Det vil sig undgå at begå voldshandlinger. “Af hensyn til sikkerheden for andre indsatte,” sagde Bee.
Disse er “bandelederne der forklæder sig som menneskerettigheds fortalere,” og berømthederne “formindsker deres troværdighed” ved at gå ind for deres sag. Som læserne af denne profil vil kunne forstå er det en smule vanskeligt for Angela Davis der har en vis viden om voldelige fanger såsom Black Pantheren George Jackson ansvarlig for drabet på en vagt i Soledad Prison.
Som denne artikel har skildret medbragte Davis “et arsenal af våben” for at Jackson kunne flygte. Den 7. august 1970, brød “George Jacksons 17 årige bror, Jonathan, ind i en retssal i Marin County og to adskillige personer som gidlser, herunder Dommer Harold Haley, anklagerens assistent og to nævninge. De angribende tapede et oversavet gevær (ejet af Davis)  mod dommer Haleys kind. I det efterfølgende flugtforsøg og skyderiet blev Haleys hoved blæst af, og Jonathan Jackson dræbt.”  
Davis flygtede men blev arresteret i New York. Ved retssagen mod hende i 1972 antydede flere end 20 vinder hendes plan om at befri Jackson, men hun blev frifundet. Dermed blev hun nationalt kendt og hendes politiske karriere var i gang.

I 1979 vandt hun Den Internationale Lenin Freds Pris tildelt af Østtyskland, en totalitær stat der skød folk for den forbrýdelse at forsøge at komme ud af landet, og en praksis som Davis aldrig kritiserede. Lenin Freds Prisen hjalp hende til at komme opad i Communist Party USA, en afdeling af Sovjetunionen, hvis enorme Gulag fængselssystem aldrig synes at have bekymret Angela Davis, en trofast soldat i totalitarismens alibi våbenarsenal.
I 1980 og 1984 var Davis CPUSA’s vicepræsidentkandidat, sammen med præsidentkandidaten den hvide stalinist Gus Hall. Hun og Hall tabte selvfølgelig, men det nederlag, hendes kamp for totalitære diktaturer og hendes engagement i Soledad sagen kunne ikke forhindre Davis i at blive professor i samvittighedshistorie og feministstudier ved UC Santa Cruz. Således er Davis et godt betalt og et pensioneret medlem af Californiens styrende klasse.  Hun er også som de sultestrejekende ved Pelican Bay, forklædt som menneskerettighedsaktivist. Men på en eller anden måde giver hendes aktivisme mening.
I George Orwell’s Animal Farm, opstår spørgsmålet hvor i revolutionen de vilde ikke domesticerede skabninger skal placeres. Revolutionslederne beslutter at rotterne er kammerater. På samme måde mener Hollywood og den akademiske venstrefløj de voldelige kriminelle som bandelederne ved Pelican Bay at disse blot er ofre for kapitalistisk uretfærdighed.
Det er derfor Hollywood stjerne og Angela Davis støtter dem.
About Lloyd Billingsley

Lloyd Billingsley is the author of Hollywood Party and From Mainline to Sideline. His work has appeared in the Wall Street Journal, Reason and many other publications.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails