tirsdag den 22. oktober 2013

Halal og McDonald's

Bernie Planck


I tidligere artikler advarede jeg amerikanske virksomheder om i reklamer i reality shows at benytte “Muslim Temaet” eller ansætte muslimer (her på synopsis) eller lave deres menuer om til halal for at få muslimer ‘i butikken’, fordi man ved at gøre det kun vil komme til at bide sig selv bagi.


McDonald's restauranter kunne have sparet sig mere end $700,000 om de blot havde læst mine artikler og fulgt mit råd. Her er så historien:


Photo Credit: Daily Mail Online


De to eneste McDonalds restauranter i United States der serverer mad tilberedt ifølge den islamiske lov er holdt op med dette for adskillige uger siden efter en domsafgørelse der kostede dem 700000 dollars, og som gik ud på at varerne ikke var udelukkende halal.


Fast-food giganten sagde mandag i en presseudtalelse at lokationerne i Detroit forstaden Dearborn, der har en større muslimsk befolkning, nu ikke længere tilbyder en halal McChicken sandwich eller Chicken McNuggets for at “fokusere på vor nationale kernemenu.”


Virksomheden føjede til at man tager i betragtning såvel “lokale som ernæringsmæssige hensyn,” og støtter sine franchisetager i Dearborn. Hverken pressemeddelelsen eller talskvinden nævnte at McDonalds beslutning have relation til søgsmålet.


Søgsmålet, indgivet af kunden Ahmed Ahmed i 2011, dækkede teknisk set enhver der købte produkter som man reklamerede med var halal mellem september 2005 og januar fra restauranten på Ford Road, og endnu en i Dearborn med en anden ejer. Den anden var ikke sagssøgt eller mål for efterforskning.


I et brev sendt til McDonalds og restaturant franchisetager Finley’s Management, af advokat Kassem Dakhlallahs advokatvirksomhed Jaafar og Mahdi Lov Gruppen, udtrykker Ahmed at han havde “fået bekræftet fra en kilde der er bekendt med stedet,” at restauranten havde solgt ikke-halal mad “ved mange lejligheder.”


Min holdning er at muslimer vil gøre hvad som helst de kan for at bruge vore love til gavn for dem selv. Jeg tvivler kun lidt på at de muslimske ansatte på de McDonalds restauranter har samarbejdet med Ahmed Ahmed (hvis forældre ikke var særlig opfindsomme  med deres navngivning) for helt bevidst at benytte ikke-halal ingredienser og dermed gøre det muligt for Ahmed Ahmed at kunne dokumentere disse hændelser for at kunne lægge sag an mod virksomheden.


Tænk over det: Hvordan ville du, som kunde, vide om Chicken McNuggets kom fra kyllinger der var slagtet på almindelig vis eller var slagtet halal, medmindre nogen insider informerede dig?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails