fredag den 11. oktober 2013

Regeringen lukker ned - Teatertorden

Regeringen lukker ned - Rent teater

                                
John Stossel       
                        
Regeringen ønsker du skal spille med i deres teaterforestilling om “lukningen” af forbundsregeringen. Din rolle består i at gå i panik.

Republikanerne og Demokraterne formoder begge at det at ‘lukke’ for en del af regeringen er noget ganske forfærdeligt. Pressen følger med. “Lukningen truer den skrøbelige økonomi,” advarer Politico. “Regeringsansatte vender sig til bønner,” jamrer Washington Post.
Hvis nu offentligheden lægger mærke til at livet fortsætter som det plejer uden alle de 3,4 millioner regeringsansatte så kunne vi (offentligheden) måske få kugleskøre, farlige  ideer som at undvære så meget regering. Det ønsker politikerne ikke.  

De vil langt hellere have at vi er åh så bekymrede over, hvordan Amerika vil klare sig.

Præsident Obama holdt en tale, hvor han faktisk sagde vi har brug for at holde regeringen åben for folkets skyld, som personen der arbejder for Landbrugsministeriet “ der ude der hjælper nogle landmænd med at sikre at de får et rimeligt udkomme,” og at Bolig-og Byplanlægningsministeriet “hjælper nogle med at købe et hus for første gang.”

Hold da helt op!

Landmænd har absolut ikke brug for bureaukrater for at lære dem hvordan man tjener penge, og amerikanerne kan købe deres første hjem uden at ministeriet hjælper nogle få udvalgte. Amerikanerne ville tjene langt mere og få bedre råd til bedre hjem hvis de ikke skulle bruge en tredjedel af nationalindkomsten på skatter til regeringen.

Bureaukrater der opfører sig som bøller, protesterer mod de delvise lukninger ved f.eks. at lukke for adgangen til offentlige parker - endog også betalte private. Forbundsbetjente blokerer adgangen til udendørs krigsmindesmærker, og det meste af Mt. Rushmore. De blokerer adgangen til moteller og beordrer folk ud af private hjem der tilfældigvis befinder sig på forbundsejet land.
 
The Washington Free Beacon rapporterer om, “Lukningen af en nationalpark i Virginia der befinder sig på forbundsejet land, selvom man ikke giver midler til dens vedligeholdelse eller oprettelse.” 
 

Dette er en gang “luknings teater.”

Det svarer til de falske “besparelsemetoder” i andre lande. Vi fortalte at Europas langsomme økonomiske vækst er et resultat af “sparsommelighed” som de europæiske regeringer gik ind for. Faktisk har der ikke været nogen “sparsommelighed. England hvor en “konservativ” regering er ved magten har forøget regeringens forbrug med 4%.

“Sparsommeligheden” i Grækenland - der jo formodes at være så drastisk at offentligheden kun har valget at gøre oprør i protest - der betød forandringer som at reducere den tvungne tilbagebetaling til et år (i stedet for to).

I USA fortalte Nancy Pelosi CNN at forbundsregeringen har skåret så meget ned på forbruget at der ikke er mere at skære i: “Kruset er tomt! Der er ikke mere at hente!”

Hvadbehager? Forbundsregeringen bruger næsten 4 billioner dollars om året! Forbundskruset flyder over! Vi betaler til departementer og ministerier der er mere end værdiløse. Arbejdsministeriet forveksler sig med faktisk arbejde. Handlen ville glide lang mere smidigt uden Handelsministeriet bureaukrater der kanaliserer penge til deres medslyngler.

Regeringen har ikke skåret ned på forbruget - det gør den aldrig. Efter de sidste budgetkriser stemte politikerne endog for at belønne regeringsarbejdere der ikke arbejder. Jeg tør vædde på de vil gøre det igen. Forbundsregeringen forbliver den største arbejdsgiver i landet.

Det siger Præsident Obama med stolthed.

Sammenlign dette med hvad der sker i den private sektor i svære tider: AT&T skar 40000 arbejdere bort. Sears 50000. IBM 60000. De var absolut ikke lette beslutninger men det gjorde virksomhederne i stand til at holde sig oven vande. Med færre arbejdere fandt de slankede virksomheder mere effektive metoder til at få tingene gjort.

Vi andre lagde knap mærke til det. Vi forventer evne til forandring og tilpasning i frimarkeds institutioner. Men det gælder altså ikke regeringen. Regeringen kan kun vokse.

Det måske allermest ynkelige ved denne del at historien er at den by der hyler mest op om lidelser gennem  ‘lukningen’ er Washington D.C., som nu er det rigeste geografiske område i Amerika.

Washington blev rigere mens resten af Amerika ikke gjorde. I løbet af de sidste 12 år, er medianindkomsten i USA faldet med 6,5% - men ikke i D.C. Der sted den med 23%. Fire af de fem kommuner er nu i Washington D.C. området.

Det kan således ikke undre at politikere og bureaukrater er overbevist om at ‘stor’ regering er livsnødvendigt for at holde økonomien oppe -- det er i hvert fald den som holder dem oppe.


John Stossel is host of “Stossel” on the Fox Business Network, and the author of “No They Can’t! Why Government Fails, but Individuals Succeed.”
           

Se også denne artikel:

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails