tirsdag den 15. oktober 2013

Uruguay klar til at lovliggøre marihuana

Uruguay klar til at gøre produktion og salg af marihuana lovligt

Bernie Planck

I min artikel The Chassid Shoteh - the Pious Fools of the World læser vi, at de jødiske vismænd tilbage i tiden anerkendte at der ikke var noget mere ondt, ødelæggende end den fromme tåbe, en person der på tåbelig vis følger jødisk lov, selvom han dermed udsætter sig selv, sit samfund og verden for fare.

På samme måde med de som så tåbeligt går ind for Krigen mod Stoffer trods beviser på at den er en afgrundsdyb fiasko der har kostet mere end en billion dollars, men samtidig har gjort narkobanderne rigere og mere magtfulde end mange regeringer, fået sat på anden vis ellers uskyldige borgere i verdens største fængselssystem, fået skabt fler narkoafhængige end nogensinde før, og er ansvarlig for over 60000 banderelaterede mord alene i Mexico siden 2006.

Præsidenten for det lille (3,5 millioner) Uruguay er nu besluttet på at legalisere produktion og salg af marihuana i landet i fra denne måned (brug af det er allerede lovligt) for at få afskaffet narkotrafikken og samtidig hjælpe de som lider af afhængighed.

Kun en selvretfærdig idiot ønsker at stoffer at forbliver ulovlige af moralske grunde når der ignoreres de millioner af liv der ødelægges på grund af religiøse overbevisninger. Det er på tide at sætte værdien af menneskelig før disse smålige troslærer.

Vi har forsøgt i over 50 år at stoppe narkohandlen. Vi har kun gjort det værre. Præsident Jose Mujica i Uruguay vil belære resten af verden om løsningen på narkoproblemet.

NOTEREn ny undersøgelse viser at 70% af vælgerne i Florida støtter at lovliggøre marihuana til medicinsk brug. De fleste amerikanere støtter nu lovliggørelse af marihuana. Latinamerikanske og caribiske regeringsrepræsentanter samledes i denne uge med hovedformålet at opfordre Obama administrationen til at overveje at gøre pot lovligt.
Disse embedsmænd kom til Organization of America States generalforsamlingen i Antigua, Guatemala ‘bevæbnet’ med en undersøgelsesrapport til 2 millioner.

OAS rapporten, “The Drug Problem in the Americas,” er “begyndelsen på en længe ventet diskussion” om “en mere realistisk politik om narkokrigen,” sagde OAS Genereralsekretær José Miguel Insulza i overensstemmelse med en opfordring fra ledere i Latinamerika ved sidste års Summit of the Americas in Cartagena, Colombia.

Øverst på undersøgelsens liste over pragmatiske løsninger e:: Legaliseringen af ‘græs’ som en måde at fratage Latinamerikas voldelige narkomafiabander deres multimillion dollars fortjenester. Anbefalingen som OAS forsamlingen rettede direkte til Washington. I løbet af de sidste 4 årtier har USA før en narkokrigsstrategi i amerikas som de fleste Latinamerikanske regeringer nu mener ikke kun har fejlet, men har plaget deres  region som et sandt narkoblodbad -- cirka 60000 bandemedlemmer myrdet alene i Mexico siden 2006 - og der er ikke mange tegn på at det er ved at ophøre.


Uruguay could become the first country to legalize the production, sale and consumption of marijuana
Photo Credit: Anthony Bolante/Reuters
Uruguay er et af de mindste lande i Sydamerika, men kan få en stor indflydelse på verdensscenen fordi præsident Jose Mujica har planer om at gøre produktion, salg og brug af marihuana lovlig.

Hvis forslaget bliver til lov, vil Uruguay være det første land der legaliserer handel med cannabis, et tiltag andre lande uden tvivl vil betragte og måske følge.

"Det er ikke en gang 'viva la pepa' (lad os komme derud af) og lad os ryge frit og gå på stranden nej, nej, nej,” sagde Jose Mujica efter sit møde med milliardæren og filantropisten George Soros sidste uge. Soros støtter lovgivningen og har tilbudt at betale for evalueringen af lovens virkning.

Mujica, eks guerilla kriger og den Ungarnsk-amerikanske George Soros mener at ved at lovliggøre stoffen ville man kunne slå hårdt imod handlen med stoffer, og bedre kontrollere forbruget og give mulighed for at hjælpe de som har et stofmisbrug eller er afhængige.

Der er en ting jeg er fuldstændig enig med Mujica og Soros om: De strategier som enhver anden regering i verden benytter for at bekæmpe handel med stoffer, fungerer bare ikke. Er der nogen på denne planet der ved hvordan man løser problemet? Indtil nu - ingen. Derfor kan præsident Mujica være sikker på: “hvorfor ikke se risikoen i øjnen og gå ind for muligheden af at være en marihuana helt, og den mand der trodsede narkohandlerne?”

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails