onsdag den 29. januar 2014

Forældre! bliv så voksne - det gavner dit barn

Bliv voksne - forældre

           

At være dit barns bedste ven fremfor forældre er mere reglen end undtagelsen i dagens kultur.      
       
Maryland Attorney General Doug Gansler, (stillede op som guvernørkandidat i Maryland) var på Today showet og de fleste større nyhedsmedier med et billede der viste ham ved en vild high school strandfest i Delaware i juni måned.

Billedet af ham med telefon i løftet arm og det så ud til han var ved at tage et foto af en bikiniklædt pige der udførte en Miley Cyrus dans der er så populær.

Han sagde han var ved festen for at tale med sin søn. Han der ellers er en meget kontant modstander af at unge drikker, benægtede at han vidste til at der blev drukket alkohol. Udover det fortalte han Baltimore Sun, “Formodninger i diskussionen om denne sag, at der blev drukket tæt ved denne fest. Hvor relevant er det for mig? Spørgsmålet er, har jeg den moralske myndighed over andre folks børn på en strand i en anden stat? Jeg siger nej.

Mange kritiserede ham for at være en hykler og han svarede senere ved at kalde det en “fejl” ikke at undersøge om der blev drukket alkohol ved festen, men undskyldningen synes mere som svar på mediernes forargelse end en moralsk overbevisning. Personligt fandt jeg hans holdning om at forældrerådgivning er noget med geografiske grænser, interessant.

Men trods de mange jokes og at TV nævner det og som kan få hans opførsel til at være skandaløs, så er det at være dit barns ven,  stedet for forældre mere reglen end undtagelsen i dagens kultur, og det med farlige konsekvenser.

Helt rutinemæssigt forærer forældre smartphones til deres børn uden at overvåge deres email eller SMS’er. De er åbenbart langt mere bange for, at krænke børnenes privatliv, end at hindre farlig opførsel som sexting eller forhindre dem i at poste materiale på sociale medier der ville få de fleste arbejdsgivere til at se bort fra dem ved jobansættelser.

Ifølge en undersøgelse er en ud af ti 16-34 årige blevet forkastet til et arbejde på grund af indholdet på deres profiler på sociale medier. Hvis du derfor af moralske årsager ikke bekymrer dig om hvad dit barn foretager sig - ja så burde du gøre det at økonomiske årsager. 
 

Så er der de myriader af sager om online mobbing. En af de nyeste og mest hjerteskærende er den om den 12 årige Rebecca Anne Sedwick. Hun begik selvmord ved at springe ud fra et tårn på et forladt cementværk i Lakeland, Florida i september. Hendes mor sagde hun var blevet mobbet af to piger, den ene 12 den anden 14, og det i månedsvis. Den 12. oktober postede den 14 årige dette på Facebook: “Yes ik I bullied Rebecca nd she killed her self but IDGAF (I don’t give a f***).” Ifølge nyhedsrapporter fortalte vidner efterforskerne af den 14 årige havde bedt Rebekka “drikke blegemiddel og dø,” foranlediget delvist af jalousi da den yngre pige havde haft et forhold til en dreng hun kom sammen med.

Den 14 årige er under anklage for grov stalking og er under husarrest. Hvordan reagerede hendes forældre på anklagen? Stedmoderen til den 14 årige, Vivian Vosburg fortalte nyhedsmedierne at hendes datter aldrig ville mobbe nogen og at hendes konto må være blevet hacket. Ifølge Associated Press, sagde hendes far at datter var “en god pige,” og han var “100% sikker på at uanset hvad de hævder om min datter - så er det ikke sandt.”

Vidste de om hun var en god pige eller om hendes konto var blevet hacket? Havde de undersøgt hendes mobiltelefon eller hendes Facebook konto?

Polk County Sheriff Grady Judd fortalte at hverken forældrene til den 12 årige eller den 14 årige ville bringe deres døtre til sheriffen så detektiverne mått foretage anholdelser hjemme hos dem. Tal her om en mislykket lejlighed til at få lært noget personligt ansvar.

Der har altid været eftergivende forældre og det i århundreder, uden at det sådan set har haft stor skade på andre børns liv. Men teknologien betyder at børn nu kan opføre sig som vilde som de ville gøre ved et hemmeligt selskab.

Hvad skal forældre så gøre? Sheriff Judd giver et godt råd. På en pressekonference den 15. oktober sagde han, “Hold øje med hvad dit barn foretager sig online. Vær opmærksom. Lad være med at være bedste ven og vær deres bedste forældre.”

Det betyder at være ikke sej.
 
Marta H. Mossburg writes frequently about national affairs and about politics in Maryland, where she lives

http://spectator.org/articles/56815/grow-parents

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Super cool illustration

Related Posts with Thumbnails