onsdag den 1. januar 2014

2013 absurditeter

2013 absurditeter


Diana West                                

Af interesse for at knytte nogle løse ender følger her nogle få opdateringer før Nytår.

Princip, hvad er det?
                                        
Kan du huske hvordan 2013 begyndte med al postyret over Al Gores upassende 500 millioner dollars salg af Current TV Network til Al Jazeera, også kendt som “Det Muslimske Broderskabs kanal?” Selv det særdeles pengeglade Time Warner Cable fandt det passende at droppe den Qatar-ejede “nyheds” tjeneste fra sin pakke. Nuvel, i denne måned meddelte TWC så, at jovist så vil man alligevel bringe Al Jazeera Amerika til 55 milllioner amerikaneres hjem. “De øknomiske betingelser blev afklaret,” rapporterede USA Today.                     

De Få. De Stolte. Køns normalitet.

Kan du huske hvordan Forsvarsminister Leon Panetta og Joint Chiefs Chairman General Martin E. Dempsey med en pennestrøg, dekreterede at ingen kamp mission eller militærrolle skulle være afgrænset for kvinder? Kald det Ligerets Amendment ved regeringsdekret. Læg mærke til “lige-” Som Elaine Donnelly’s Center for Military Readiness har rapporteret så er “køns normalitet” Pentagons forestilling om “lige.”

Begyndende i januar 2014 når det drejer sig om f.eks. fysisk træning, da vil 8 løft med armene være nok for en kvindelig Mariner for at opnå 100 point, mens mænd skal bruge 20. At være klar til kamp vil også medføre institutionaliserede forskellige standarder for mænd og kvinder. F. eks. er “manøvre under ild” kravet for mænd 3 minutter 58 sekunder, men kvinder får 5 minutter 59 sekunder for at fuldføre. Der nævnes ikke noget om fjenden vil tage hensyn til en sådan “køns-norm.”

Det betyder ikke spor.

Et 2013 mysterium vi fører med os over i 2014 er, hvad der skete i Washington den 11. september 2012 da amerikanere var under ild i Benghazi, og hvorfor så mange Obama embedsmænd i administrationen har holdt ‘skodderne tætte’ og løjet om angrebet lige siden? “Hvad betyder det nu?” Hillarys berygtede udtalelse i januar foran Senate Foreign Relations Committee, da hun blev spurgt om hvorfor Obama administrationen lagde skylden for angrebene på en video og ikke terroristerne.

The New York Times fortalte i juli måned at tidligere udenrigsminister Clinton får “cirka 200000 dollars”  per tale der så kan føjes til de anslåede 100 millioner dollars som Clinton Inc. har tjent på at holde taler siden 2001 - og så nævner hun slet ikke Benghazi. (Nogle ‘perler:’ “Lederskab er en holdsport.” “Man kan ikke vinde hvis man ikke møder op.” “En hvisken kan være højere end et råb.”)

Hvorhen Petraeus?

Efter at have løjet to gange for Kongressen da han vidnede om Benghazi og trukket sig fra CIA i vanære over en affære med hans biografiskribent i 2012 blev den pensionerede General David Petraeus ikke desto mindre kærligt omfavnet af Wall Street og Park Avenue i 2013.

Det privat børsmæglerfirma KKG ansatte ham som formand for KKG International i maj måned og New York Historical Society hædrede ham ved den årlige galla i december. I et bidrag til en undersøgelse af mange skribenter, udgivet i sidste uge af Politico, argumenterede Petraeus og medforfatter Michael Gfoeller for at en af “De største oversete trends i 2013” var “de reformistiske arabiske monarkier.” Disse omfatter, skriver de, menneskerettighedskrænkeren Dubai, De Forende Arabiske Emirater, og det veritable ørken gulag Saudi Arabien. Ærgerligt, at hverken Petraeus eller Politico nævnte at KKG har afdelingskontorer i de lande.

Saudi Arabien tilslutter sig FN Menneskerettighederne - hvad siger du så?

Når vi nævner Saudi Arabien så kan 2013 meget vil have været “et af de værste år” for menneskerettighedskrænkelser i det såkaldte kongedømme, ifølge menneskerettighedsadvokat Abdulaziz Alhussan (der flygtede fra landet for at undgå arrestation), mens den saudiske blogger Hamza Kashgari overraskende nok blev løsladt den 29. oktober efter rundt regnet to år i fængsel for at have “krænket” Islam på Twitter.

Blot to uger tidligere, den 12 november blev Wahhabi diktaturer genvalgt ved U.N. Human Rights Council i Geneve. Der vil man tjene sammen med andre ‘hædersfolk’ for menneskerettighederne, herunder kommunist Kina, kommunist Cuba og slyngel Rusland.

Forlade Afghanistan – for altid.

Året går på hæld og vi har stadig ikke en bilateral aftale med Afghanistan og tak for det. Her håbes der at vi aldrig får det og at vi forlader Afghanistan som vi forlod Irak - for bestandig.

Det som er vitalt er imidlertid endelige at anerkende fiaskoen som modoprørs doktrinen (COIN) har bragt såldes at COIN endelig bliver forkastet. Hvilket bringer mig til en sidste opdatering, denne om pensioneret General Stanley McChrystal.

Hvorhen  McChrystal?

Da han forlod militæret i 2010 blev McChrystal tilknyttet Yale, formand for Siemens Government Systems og leder af  JetBlue. I december 2012, blev McChrystal også knyttet til “strategisk rådgivningbestyrelsen” for Knowledge International, ejet af en Forenede Arabiske Emirater våben og børshandler. Defense News beskrev fornylig KI som “hovedformidleren af U.S. militær ekspertise til golfstaten,” der sender “125 tænere” til militærer der, hvilket lyder nærmest lejesoldatagtigt for mig. Men der er mere ved McChrystals aktiviteter.

I de to sidste år har McChrystal studeret lighederne mellem COIN (indsatsstyrker mod oprør) og AIDS. Jo, det er rigtigt.

Den 19. december slog den tidligere kommandør for U.S. styrkerne i Afghanistan og Kristina Talbert-Slagle, en videnskabsforsker ved Yale Global Health Leadership Institute, sig sammen ved Brookings Institution for at præsentere “deres model for krigførelse mod oprør,” som Brookings blog beskrev introduktionen, “der sammenligner missionen med den måde, hvorpå menneskekroppen bekæmper infektionssygdomme.”

McChrystal pg Talbert-Slagle “førte publikum gennem principperne ved infektion og det menneskelige immunsystem der bekæmper den.” Derpå kom de med to eksempler:  “ HIV/AIDs virus og opstanden i Afghanistan.”

Faktisk gik de så videre med at udbrede sig om lighederne mellem immunsystemet og COIN, det vil jeg ikke. Det er bare alt for langt ude.

Vent blot på 2014

Godt Nytår.Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails