mandag den 27. januar 2014

Regning til skibet der sad fast i isen

Skibet med opvarmningståberne får regning for redningen

Thomas Lifson
Forbundsregeringen i Australien har lagt 2,4 millioner AU dollars ud for at hjælpe med til at redde skibet der var fyldt med ægte global opvarmningstilhængere, og som sad fast i isen ved Antarktisk, en is de var fuldt og fast overbevist om skulle være smeltet. Nu ønsker regeringen at blive friholdt for den unødvendige udgift. Watt's Up With That citerer denne Australske nyhedsrapport:

Miljøminister Greg Hunt sagde i går, at omkostningerne anslået til 2,4 millioner dollars ville blive opkrævet af fartøjets operatørers forsikringsselskab.
MV Akademik Shokalskiy, chartered af University of NSW-associeret Australasian Antarctic Expedition for at følge i sporene på opdagelsesrejsende Sir Douglas Mawson, kom til at sidde fast i tyk havis Juleaftens dag.

De 52 passagerer blev reddet af Aurora Australis den 2. januar.
Hunt sagde at Commonwealth ville kræve kompensation for redningsindsatsen.

“Vi vil søge fuld dækning for vore omkostning gennem forsikringstager for de op til 2,4 millioner der er påført den australske regering,” sagde han.

Men som WUWT bemærker:

Cirka kl. 14.30 blev vejret meget værre. På samme tidspunkt så Kaptajn Kiselev pakis der bevægede sig ind i den åbne bane som skibet havde skabt for at komme ind i området. Han opfordrede til at alle vendte om.

En passager der stod nær professor Turney overhørte ekspeditionslederen, Greg Mortimer, over radioen kræve af ham at alle passagerer skulle tilbage til skibet så dette kunne komme afsted.

Men minutter senere førte professor Turney seks passagerer ud på isen.

...forsikringsselskaberne vil med stor sandsynlighed hævde at hændelsen skyldes Dr. Chris Turneys uansvarlighed og mangel på rettidig handling, og afvise at betale.

Jeg kan næsten ikke vente på søgsmålene og de indledende møder.

Glem heller ikke at regeringen i Kina også sendte en isbryder afsted for at hjælpe, og også burde betales for dens anstrengelser.

Hvor jeg dog gerne så at dette endte med en ‘advokaternes fest,’ med forsikringsselskaber der lægger sag an mod Turney og Turney der igen lægger sag mod sine rige opvarmningspassagerer, og de allesammen lægger sag an mod Al Gore for at spinne denne fantasi og have scoret millioner af dollars ud af fupnummeret.

Man må da godt drømme, ikke sandt?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails