onsdag den 1. januar 2014

Fup i forskning giver kassen

Mere fup i forskningen


Thomas Lifson

Når de store penge til videnskabelig forskning er i spil, som det så ofte er tilfældet når regeringsmidler er til rådighed - og det især til problemer der er ‘oppe i tiden’ og med mulighed for at ramme mange vælgere (som i AIDS, global opvarmning, klimaforandring) så kan man forvente korruption, fup. Således er det erfaret (via the New York Post):

En Iowa State University professor har sagt op efter at have indrømmet, ganske falskeligt, at blod fra kaniner kunne bruges til en vaccine mod AIDS virus.

Dr. Dong-Pyou benyttede, i et forsøg i laboratoriet, en prøve med sundt menneskeblod for at få det til at se ud som om at kanin serummet producerede sygdomsbekæmpende antistoffer, sagde embedsmænd.

Fup resultaterne hjalp Hans hold til at få fingre i 19 millioner dollars i forskningsmidler fra National Institutes of Health, sagde James Bradac, der har opsyn med institutters AIDS forskning.

Han's resultater blev offentliggjort, men da andre ikke kunne efterligne dem blev man mistænksom. Efter en undersøgelse blev bedrageriet afsløret.

Hvad skal straffen så være for tyveriet af de 19 millioner dollars fra skatteyderne?

I oktober måned sagde Han selv op fra sin universitetsstilling som assisterende professor i biomedicinske studier.

Hans sag blev rigtig kendt i denne uge da man rapporterede om den i Federal Register.

Han indvilligede i sidste måned i ikke at ansøge om regeringskontrakter i tre år, nævnte registret.

Jovist, det skal nok afskrække andre.

http://www.americanthinker.com/blog/2013/12/more_science_fraud.html#ixzz2olpPUp3g

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails