torsdag den 16. januar 2014

Saudi Arabien nervøs for skiferolien

Top Saudier er nervøs for oliemonopolet


Thomas Lifson

Det er værd at være meget opmærksom når en vis saudisk prins kommer med sin mening.

Prins Alwaleed Bin Talal, beskrives undertiden som den mest indflydelsesrige araber i verden, takket været hans enorme rigdom, forretningssans, og indflydelse på den saudiske kongelige familie, der styrer Kongedømmet som et familie trællerige.

Han er uddannet i Vesten og er en særdeles kompetent børshandler, ejer 7% af News Corporation og donerer 20 millioner dollars til henholdsvis Harvard og Georgetown universiteterne, og har dermed givet mistanke om en upassende indflydelse. 
 
Prinsen sammen med en anden ‘prins.’
Den gode prins lader verden vide hvad der virkelig står på spil i debatten om fracking (skiferolie). Michael W. Chapman fra CNS News rapporterer:
Saudi Arabiens prins Alwaleed Bin Talal, en milliardær forretningsmand og nevø til den saudiske konge, Abdullah, sagde at produktionen af skiferolie og naturgas i USA og andre lande, primært gennem fracking, er en ægte konkurrencemæssig trussel mod “ethvert olieproducerende land i verden,” og føjer til at Saudi Arabien skal behandle problemet fordi det drejer sig “om overlevelse.”

Nye skiferolie forekomster “er trusler mod ethvert olieproducerende land i verden,” sagde Prins Alwaleed i et interview med The Globe and Mail. "Det er et vendepunktet for ethvert olieproducerende land i der ikke har omstillet sig. 92% af Saudi Arabiens årlige budget stammer fra olien. Det er definitivt yderst bekymrende.”

De som er imod fracking, og søger at hindre det ved den ubeviste formodning om at det forurener grundvandet har brug for at tage en dyb indånding.

Saudi Arabien har været med til at betale for spredningen af Wahhabi Islams gift over hele verden, bygget moskeer, udgivet lærebøger, og betalt imamer for at skaffe konvertitter, og få muslimer til at gå over til de fundamentalistiske doktriner hos ørken ekstremisterne: Ekstrem kvindeunderkastelse, dybt had til jøder, og fremme af jhad, uanset om det er fredeligt eller med vold, blot det giver fordele.

Takket været ‘miraklet’ med fracking har vi udsigt til at bryde den muslimske verdens kvælergreb på verdens økonomien og gøre det muligt for Vestens demokratier at få sig en rygrad og stå op imod de olierige magtfulde teokratier, der ønsker at udslette andre religion og påtvinge deres 7. århundredes måde at leve på.

Egeninteresse burde diktere at saudierne og andre olie oligarker betaler amerikanske anti-fracking grupper for at eliminere denne potentielle trussel mod deres indtægter. Enhver gruppe der er imod fracking bør gøre rede for om de har modtaget ‘oliepenge.’Læste forleden at USA nu er en af verdens største olieproducenter. Se her:

Oil production keeps on rising
Since the discovery of shale oil, U.S. oil production has risen at a rapid pace. According to the Department of Energy, the U.S. was only producing about 5.50 million barrels of oil a day before 2011. That figure has risen to 8.11 million barrels a day of oil as of December 20, 2013—an increase from 8.02 million barrels a day reported for November 22, 2013. The last time that the United States saw this amount of oil produced domestically was 1988.

Hitting 9.60 million by 2014
In December, the EIA (Energy Information Administration) sharply raised its annual output projections for U.S. crude output. The administration sees 9.60 million barrels per day, which compares to some 7.6 million barrels a day of output noted in last year’s “Annual Energy Outlook.”


 
og denne:

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails