torsdag den 30. januar 2014

Luther King er blevet til kun Doktor - ikke Præst - hvorfor mon?

Kald ham dog Reverend KingDu ved sandsynligvis ikke hvem Reverend Michael King Jr. var.

Det er fordi Reverend Michael King Jr er den eneste private borger der har en national helligdag opkaldt til sin ære, og er den samme som Reverend Dr. Martin Luther King Jr.

King’s far ændrede sit og sin søns navne til Martin Luther til ære for den tyske reformator Martin Luther.

Martin Luther var selvfølgelig en tysk munk, professor i teologi og en ikonisk person fra det 16. århundredes reform bevægelse i Kristendommen, også kaldet den Protestantiske Reformation. Han argumenterede for at man ikke kunne købe sig plads i Himlen eller undgå Guds vrede, men i stedet skulle stole på Guds Nåde. Martin Luther blev irettesat af både Paven og Kejser Karl V fra Det Hellige Romersek Imperium, da han nægtede at trække sin teser i Worms 1521. Så blev han ekskommunikeret af Paven og dømt som fredløs af Kejseren.  

Ligesom sin navnefælle kæmpede Reverend Martin Luther King mod systemerne på hans tid. King benyttede religion og Gud som sine redskaber. Og som en god ven og sort konservativ kollega sagde til mig for nylig, “Gud vil udfri folk der tror  - fra slaveriet.” Det er præcist det som skete. Sorte undslap trældommen endnu engang, da racistiske Demokrater under ledelse af en racistisk regering blev tvunget til at føje sig Guds vilje.
 

Så, hvordan kan det være at Reverend Martin Luther King Jr, nu omtales som Dr. Martin Luther King Jr.?

Ganske enkelt.

Venstrefløjen ønsker bare ikke at kendes ved nogen som helst rest af den kristne revolution - som forandrede dette land. De ønsker at få folk til at glemme at den største forandring der er indtruffet i Amerika siden Civil War var under ledelse af en sort Kristen - der også var Republikaner.

At omtale King som “Dr. King” antyder at Borgerrettighedsbevægelsen var anført af en akademiker, at akademiet bragte os “forandring vi kan tro på.” ("change we can believe in.")

Liberale stoler på deres uddannelser, selvom de ikke har nogen som helst praktisk erfaring eller blot almindelig sund fornuft. Ph.D. King kan lede en revolution, men en Republikansk præst kan ikke klare den opgave. Den rolle er udelukkende for sorte demagoger og falske præster.

"Reverend" Jesse Jackson har ingen eksamen i Guddommelighed. Jackson er en teolog der ikke fuldførte sin uddannelse, da han forlod Chicago Theological Seminary i 1966 for at "fokusere fuld tid på borgerrettighedsbevægelsen.” Jeg tror han mente Civil Ulydigheds bevægelsen.

Med hensyn til "Reverend" Al Sharpton, ja han har ikke engang været på et seminarium. Sharpton gik på Brooklyn College og fuldførte ikke i 1975, efter knap to år. Men Sharpton gjorde noget meget bedre. Han blev ven med og mentoret af “Reverend” Jesse Jackson.

Her følger så et citat fra de sorte venstreorienteredes Hellige mand, Sharpton, om hans indflydelse:

"Det jeg i bund og grund gør er hvad Dr. King, Reverend Jackson og bevægelsen handler om; men jeg lærte manddom af James Brown. Jeg siger altid at James Brown lærte mig hvordan man er mand.”
 

To college ‘tabere’ der får “æres” titler. Med kvalifikationer som Jackson og Sharptons kan alle kalde sig “Reverend.”

Så pyt da, selv Elizabeth Warren kan være en reverend, da jeg er sikker på at hun har tænkt på kirken eller kørt forbi en på vej til universitetet.

Reverend Martin Luther King, Jr var en ægte  reverend, pastor, og en ægte teolog.

King fik en eksamen i Sociologi Morehouse. Efter denne gik han på Crozer
Theological Seminary i Chester, PA, hvor han bestod i 1951 med en B.Div. Degree. King påbegyndte derpå sit doktorstudium i systematisk teologi ved Boston University, hvor han blev Ph.D. i 1955.

Ulig venstrefløjens “reverends” så fuldførte King sine studier. Han holdt kursen, uanset, hvor vanskeligt det kunne have været.

Desuden havde King ingen mentor udefra, han valgte sin far som sin rollemodel.

Michael, der blev Martin Luther, var helt sin egen. Og ulig de falske profeter fra venstrefløjen der har profileret sig på ryggen af Borgerrettighedsbevægelsen og det gode forarbejde af Reverend Martin Luther King Jr. så gav Reverend King det største og ultimative offer.

Vær blot stolte. Det var en sort Republikansk kristen der forandrede Amerika.

Kevin Jackson is a best-selling author and syndicated radio show host.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails